«Διαφθορά από το 1991 στη FIFA»

Gazzetta team
«Διαφθορά από το 1991 στη FIFA»

bet365

Η εισαγγελέας Λορέτα Λιντς έκανε απίστευτες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο στη FIFA, λέγοντας ότι η διαφθορά κυριαρχεί από το 1991.

Η Λιντς έδωσε συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις με το σκάνδαλο της FIFA, στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε απίστευτες αποκαλύψεις για το επίπεδο της διαφθοράς στην παγκόσμια ομοσπονδία.

«Σε πολλούς από αυτούς για τους οποίους θα μιλήσουμε σήμερα, τους είχαν εμπιστευτεί το έργο να κρατήσουν το ποδόσφαιρο προσβάσιμο σε όλους. Είχαν σημαντικές αρμοδιότητες σε όλα τα επίπεδα, από το να χτίζουν γήπεδα για παιδιά μέχρι να βοηθούν τις χώρες στη διοργάνωση παγκοσμίων κυπέλλων. Είχαν καθήκον να τηρούν τους κανόνες, να είναι ειλικρινείς και να προστατεύουν την ακεραιότητα του παιχνιδιού.

Αντί να κάνουν αυτό, διέφθειραν το ποδόσφαιρο σε παγκόσμια κλίμακα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αποφασισμένο να βάλει τέλος σε τέτοιες πρακτικές, να ξεριζώσει τη διαφθορά και να φέρει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η έρευνά μας έδειξε ότι αυτό που θα έπρεπε να είναι έκφραση αθλητικής άμιλλας χρησιμοποιήθηκε ως όχημα απάτης, που οδήγησε περίπου 110 εκατ. δολάρια μίζες στις τσέπες κάποιων. Το 2004 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Μουντιάλ του 2010, που στο τέλος δόθηκε στη Νότια Αφρική, για πρώτη φορά σε χώρα της Αφρικής. Ακόμη και σε αυτό το ιστορικό γεγονός, όμως, αξιωματούχοι της FIFA διέφθειραν τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας μίζες, προκειμένου να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα. Η διαφθορά με τον ίδιο τρόπο υπήρξε και στις εκλογές της FIFA το 2011 και συνδέεται με μία χορηγία μεγάλης αμερικάνικης εταιρείας στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Η διαφθορά στη FIFA υπάρχει από το 1991», σχολίασε.

 

Τελευταία Νέα