Λάτσιο - Ρόμα 1-2

Λάτσιο - Ρόμα 1-2

bet365

Η Ρόμα νίκησε 1-2 την Λάτσιο στο Derby della Capitale, εξασφάλισε την παρουσία στους ομίλους του Champions League και την έστειλε να παίξει την 3η θέση με την Νάπολι.

Ηταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Με βαθμολογικό ενδιαφέρον, με πάθος, με ένταση, με μονομαχίες, με ρυθμό, γεμάτο παρά τις ελάχιστες φάσεις μέχρι μεγάλο κομμάτι του δευτέρου μέρους. Τελικά αυτή που πανηγύρισε σαν να πήρε πρωτάθλημα ήταν η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία, αφού σαν τυπικά φιλοξενούμενη επικράτησε 1-2 της Λάτσιο και εκτός από τη δική της επιτυχία που είναι η παρουσία απευθείας στους ομίλους του Champions League, έστειλε την αιώνια αντίπαλό της σε μάχη με την Νάπολι. Οι Μπιανκοσελέστι είναι στο -3 από τους Παρτενοπέι, οι οποίοι τους υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική και αν νικήσουν τους αφήνουν από κάτω στην ισοβαθμία. Αυτή είναι η 9η φορά που η Ρόμα θα παίξει στην κορυφαία διοργάνωση (4 στις 8 τελευταίες έχει πάει ομίλους), με τους Μανωλά, Τοροσίδη, Χολέμπας να είναι βασικοί στο μεγάλο ματς. Μπλουζάκι που έγραφε 'game over' σήκωσε στο τέλος του αγώνα ο Τότι που έφτασε τα 41 Derby στην καριέρα του. Πανό στο οποίο έγραφαν «κανένα κορέο για την αξιοπρέπειά μας. Ενας πραγματικός πρόεδρος δεν προσβάλει τους ανθρώπους του» είχαν οι τιφόζι των Τζιαλορόσι για τον Τζέιμς Παλότα, ο οποίος πρόσφατα τους αποκάλεσε ηλίθιους. Δύο τιφόζι των Τζαλορόσι πήγαν στο νοσοκομείο με μαχαιριές πριν την έναρξη του αγώνα.

Πολύ δυνατά μπήκεη Λάτσιο και αφού στο 3' ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε το σουτ του Καντρέβα, στο 5' μετά το τραγικό λάθος του Τοροσίδη, ο Ιταλός εξτρέμ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κλόζε από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα με άουτ με κεφαλιά. Οι Λατσιάλι ήταν καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι, ο Παρόλο έκανε το σουτ αλλά ο Ντε Σάνκτις έπεσε και μπλόκαρε, με την Ρόμα να ισορροπεί στη συνέχεια και να μην επιτρέπει τόσο μεγάλη... κίνηση στην άμυνά της. Σειρά στο Derby πήραν τα δυνατά μαρκαρίσματα, με την Ρόμα να... φαίνεται για πρώτη φορά στο 28' από ένα σουτ του Φλορέντσι, που ήταν μάλλον ο καλύτερος στο πρώτο μέρος, το οποίο κύλησε πολύ εύκολα μέχρι το 0-0.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος όμως το σουτ του Μπάστα στο 48' πέρασε μόλις άουτ. Η Ρόμα όμως ήταν αυτή που ξανά ισορροπούσε το ματς και σιγά σιγά έπαιρνε όλο και περισσότερη επιθετική πρωτοβουλία, κάτι που ίσως είχε να κάνει με κούραση που κουβαλούσαν οι Λατσιάλι μετά τα 120 λεπτά του τελικού του Coppa Italia με την Γιουβέντους. Στο 68' ο Φλορέντσι κοντραρίστηκε και στο επόμενο λεπτό ο Ιμπάρμπο έριξε γερή προειδοποιητική με αριστερό πλασέ που πέρασε λίγο έξω.

Στο τελευταίο τέταρτο ήταν όλα τα λεφτά στο ματς. Στο 73' ο Ναϊνγκολάν άνοιξε την αντεπίθεση, έδωσε στα δεξιά στον Ιμπάρμπο ο οποίος έκανε το γύρισμα και από τη μικρή περιοχή ο Ιτούρμπε πρόλαβε τον Μπάστα και έγραψε το 0-1. Στο μυαλό των περισσότερων το γκολ του Αργεντινού ήταν winner όμως κάθε άλλο παρά αυτό συνέβαινε. Στο 81' ο Φελίπε Αντερσον έκανε το γέμισμα από αριστερά στην περιοχή, όλη η άμυνα της Ρόμα πήρε απουσία για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ο Κλόσε το μετέτρεψε με κεφαλιά σε ασίστ και ο Τζόρτζεβιτς με νέα κεφαλιά έκανε το 1-1.

Οι Τζαλορόσι όμως δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη και στο 85' πέτυχαν ένα γκολ που στο τέλος τους έδωσε τη δυνατότητα να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά. Υστερα από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς (10 ασίστ φέτος) ο Γιάνγκα Μ' Μπίβα με κεφαλιά έκανε το 1-2 έχοντας ξεκινήσει από κανονική θέση ενώ άλλοι συμπαίκτες του ήταν εκτεθειμένοι.

Λάτσιο (Στέφανο Πιόλι): Μαρκέτι, Μπάστα, Ντε Βράι, Χεντιλέτι, Λούλιτς (55' Καβάντα), Παρόλο, Μπίλια (79' Κατάλντι), Καντρέβα, Μάουρι (76' Τζόρτζεβιτς), Αντερσον, Κλόζε.

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Μανολάς, Γιάνγκα-Μ' Μπίβα, Χολέμπας, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Κεϊτά (68' Πιάνιτς), Φλορέντζι, Ιτούρμπε (85' Ντουμπιά), Τότι (61' Ιμπάρμπο).

 

SERIE A Τελευταία Νέα