Πανελευσινιακός για... Super League!

Πανελευσινιακός για... Super League!

bet365

Η... μαγική τριάδα του Πανελευσινιακού, Πουρής, Γκεμίσης και Φλίγκος, μιλούν στο gazzetta.gr, για την τεράστια ανατροπή, τα ρεκόρ και την άνοδο στην Β' Εθνική.

Την άνοδό του στην Β' Εθνική πανηγύρισε ο Πανελευσινιακός, που... έγραψε ιστορία με τη σπουδαία πορεία και τα εντυπωσιακά του κατορθώματα. Αν και έμεινε πολύ πίσω στο πρώτο μισό της σεζόν, με τις κατάλληλες αλλαγές και προσθήκες, έκανε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα νούμερα να είναι εντυπωσιακά!

Από την 4η θέση στην κορυφή, με 13 αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ, με πάνω από 2,7 τέρματα Μ.Ο. ανά αγώνα στον δεύτερο γύρο, όπου μέτρησε 13 νίκες και μία ισοπαλία! Τρεις από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, ο «απροσπέλαστος» τερματοφύλακας, Χρήστος Πουρής, ο δημιουργός Νίκος Γκεμίσης (3 γκολ 8 ασίστ), αλλά και ο κορυφαίος Κώστας Φλίγκος (6 γκολ 11 ασίστ), μιλούν στο gazzetta.gr για την μαγική μετάλλαξη της ομάδας, τα ρεκόρ, αλλά και την επόμενη ημέρα.

Ο Πανελευσινιακός στην Β' Εθνική. Αν και μέσα στην σεζόν πέρασε δύσκολες ημέρες, οι αλλαγές ήταν καίριες και ο στόχος επετεύχθη.

Γκεμίσης: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και φέρνει μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σε όλους μας. Ήρθαμε στην Ελευσίνα τον χειμώνα, στα μισά, με τον Παλευσινιακό να έχει μείνει πολύ πίσω, στην 4η θέση και καταφέραμε να αλλάξουμε τα πάντα. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσει κανένας μας, νομίζω, ήταν κάτι πολύ εντυπωσιακό και ιδιαίτερο».

Αν και τον Γενάρη έγιναν πολλές αλλαγές, η ομάδα έτρεξε ένα τρομερό ρεκόρ, 13 αγώνες χωρίς γκολ και έκανε το ντεμαράζ, μέσα από το οποίο ήρθε η άνοδος. Πως τα καταφέρατε;

Πουρής: «Σκοπός μας ήταν η άνοδος, μόνο αυτό. Δε μας απασχολούσαν τα ρεκόρ, αυτά ήρθαν από... μόνα τους, μέσα από την σκληρή και ομαδική δουλειά. Το μυστικό κατά την γνώμη μου, όμως, είναι η χημεία που αναπτύξαμε, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο κομμάτι που αφορά προσωπικά εμένα, τώρα, προσπαθώ πάρα πολύ στις προπονήσεις, ενώ είναι και τεράστιο «όπλο» η παρουσία του Βάντσικ, μίας φοβερής προσωπικότητας, που με βοηθάει απίστευτα πολύ».

Όταν ήρθατε τον Δεκέμβρη, η ομάδα είχε μείνει πίσω. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πιστέψετε την ομάδα και να έρθετε στον Παλευσινιακό;

Φλίγκος: «Πάντα αυτό έχει το ρίσκο του, το ξέραμε από την αρχή. Αλλά εμείς πιστέψαμε στις δυνατότητές μας, ότι μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνει η διαφορά, ενώ ήταν σημαντικό και η πρώτη εικόνα που είχαμε από τις επαφές μας με τους ανθρώπους του συλλόγου. Φαινόταν πως κάνουν σοβαρή δουλειά, πως ψάχνουν παίκτες έτοιμους από ένα σκαλί πιο πάνω,που θα τραβήξουν πάνω και την υπόλοιπη ομάδα».

Πουρής: «Σίγουρα υπήρχε ρίσκο, αλλά αποφασίσαμε να το πάρουμε, υπήρχε ένας καλός κορμός και με τις κατάλληλες προσθήκες που έγιναν, είδαμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Φαινόταν από την αρχή, αυτή η ομάδα πήγαινε για πολύ μεγάλα πράγματα».

Γκεμίσης: «Η αλήθεια είναι πως ήταν μία πρόκληση, αλλά αυτό εμένα με εξιτάρει. Πιστεύω πως οι κινήσεις που έγιναν μέσα στον χειμώνα ήταν αυτές που έπρεπε, πραγματικά ιδανικές και αυτό φάνηκε και στην πράξη. Και φυσικά, μέσα από αυτή την καταπληκτική πορεία, παίρναμε και δύναμη, αυτοπεποίθηση και θάρρος για την συνέχεια. Όλα έγιναν όπως έπρεπε, όλα ήταν τέλεια».

Βλέποντας κάποιος τα αποτελέσματα του Πανελευσινιακού, πραγματικά εντυπωσιάζεται, καθώς πέρα από το ρεκόρ στα μετόπισθεν, πετυχαίνετε και πολλά γκολ. Δεν πήρατε τις νίκες με... μισό μηδέν, από... τριάρες και τεσσάρες, μέχρι και το εντυπωσιακό 7-0.

Φλίγκος: «Ισχύει, η ομάδα από κάποιο σημείο και μετά... απογειώθηκε. Είναι, όπως είπαμε και πριν, οι μεταγραφές που έγιναν, είναι ο κορμός που υπήρχε και το σύνολο που δημιουργήθηκε. Όλα αυτά μαζί, σε συνδυασμό με την δουλειά που κάναμε, έφεραν την επιτυχία».

Γκεμίσης: «Μπορεί να ακούγεται κλισέ να μιλάμε όλη την ώρα για την δουλειά που γίνεται, αλλά έτσι είναι, αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Μέσα από αυτή έρχονται όλα. Άμα δεν σκύψεις το κεφάλι, να μοχθήσεις, να τα δώσεις όλα, δεν θα έρθει η επιτυχία. Η συνέπεια έφερε τα πολλά γκολ και όσο... ρόλαρε η ομάδα, όλα γινόντουσαν για εμάς πιο εύκολα.

Τώρα, τι κάνετε; Πετύχατε τον στόχο σας, οδηγήσατε την ομάδα στην Β', όμως, ποια είναι η επόμενη ημέρα;

Φλίγκος: «Πρώτος στόχος μας είναι να μείνουμε εδώ, όταν υπάρχει αυτή η χημεία, το καλό κλίμα κλπ, για ποιο λόγο να φύγεις. Παρόλα αυτά, πρέπει να γίνουν οι επαφές με την ομάδα, γιατί υπάρχουν κι άλλες προτάσεις μετά από αυτή μας την πορεία. Ο Παλευσινιακός, πάντως, είναι η προτεραιότητά μας».

Πουρής: «Έτσι είναι. Όλοι μας έχουμε ως πρώτη επιλογή τον Παλευσινιακό, αρκεί βέβαια να προκύψει πρόσφορο έδαφος από τις επαφές που θα έχουμε. Νομίζω, πάντως, πέρα από το προσωπικό, πως η ομάδα ξέρει ότι πρέπει να κρατήσει ένα κορμό από τους παίκτες που την οδήγησαν στην άνοδο».

Γκεμίσης: «Έχει αποδειχτεί, άλλωστε, πως όποια ομάδα δεν κράτησε κορμό μετά την άνοδο, δεν κατάφερε να σταθεί στην Β' Εθνική. Θέλει σωστό σχεδιασμό για να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και να εντυπωσιάσουμε και στην νέα σεζόν».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα