100άρισε ο Αναστασίου

100άρισε ο Αναστασίου

100άρισε ο Αναστασίου

Τα 100 παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε ο Γιάννης Αναστασίου, όντας μόλις ο 7ος τεχνικός στην ιστορία του κλαμπ που πιάνει τριψήφιο νούμερο.

Ο 42χρονος τεχνικός, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «πράσινων», γιόρτασε με τη νίκη επί του Ατρόμητου το 100ό του παιχνίδι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, μπαίνοντας σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ στην ιστορία του συλλόγου, αφού έγινε μόλις ο 7ος προπονητής του και ο πρώτος μετά από σχεδόν 20 χρόνια, που καταφέρνει να φτάσει τριψήφιο αριθμό αγώνων στην άκρη του πάγκου.

Τελευταίος που έπιασε την 100άρα ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ωστόσο ο Αναστασίου έφτασε γρηγορότερα εκεί από κάθε άλλο προπονητή. Αυτό οφείλεται βεβαίως και στη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στα playoffs. Ο Αναστασίου «σημαδεύει» πλέον το ρεκόρ του Χάρι Γκέιμ με 109 παιχνίδια, αφού με το τέλος των playoffs θα έχει ήδη 104.

Ακολουθούν τα ρεκόρ των Χουάν Ραμόν Ρότσα, Φέρεντς Πούσκας, Λάκη Πετρόπουλου, Στέφαν Μπόμπεκ και Βασίλη Δανιήλ, ο οποίος είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν με 201 ματς (σε τρεις διαφορετικές βέβαια θητείες).

Οι αριθμοί του Γιάννη Αναστασίου...

100 παιχνίδια
56 νίκες
20 ισοπαλίες
24 ήττες
167 γκολ υπέρ – 88 κατά

Best of internet