Monaco Champions!

Gazzetta team
Monaco Champions!

bet365

Μεγάλη νίκη στην έδρα της Λοριάν πήρε η Μονακό (0-1) και κράτησε την 3η θέση στην Ligue1 παρά τις νίκες των Μαρσέιγ, Σεντ Ετιέν. Πάρτι με Καβάνι η Παρί.

Με την Παρί Σεν Ζερμέν να είναι σίγουρη πρωταθλήτρια, την Λιόν σίγουρη δεύτερη και τις Εβιάν, Μετς, Λανς να έχουν υποβιβαστεί από την προτελευταία αγωνιστική, το φινάλε του Championnat είχε ενδιαφέρον μόνο σε ένα μέτωπο. Αυτό της Μονακό. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ -πρόσφατα ανανέωσε μέχρι το 2019- ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Λοριάν εκτός έδρας και την πήρε με το επαγγελματικό 0-1 κρατώντας πίσω Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν που πήραν τρίποντα στα δικά τους ματς αλλά δεν ήταν αρκετά. Η Μονακό χρησιμοποίησε την κλασική συνταγή για να φτάσει στην επιτυχία και αφού κατάφερε να σκοράρει σχετικά νωρίς κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα και στο τέλος πανηγύρισε μία μεγάλη επιτυχία. Στο 20' ο Μπερναρντο Σίλβα πήρε τη μπάλα στα δεξιά και αφού συνέκλινε έβγαλε με το γλυκό αριστερό του στην περιοχή τον Φερέιρα-Καράσκο και ο Βέγλος μεσοεπιθετικός με δυνατό σουτ νίκησε τον Λεκόμ, με τη μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του και να καταλήγει βασανιστικά στα δίχτυα...

Φιέστα για Παρί
Εχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά τον τρίτο σερί τίτλο πρωταθλήματος δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, η ομάδα του Λοράν Μπλαν έδωσε στο τελευταίο ματς στην Ligue1 χαρακτήρα πάρτι. Το σκορ άνοιξε ο σούπερ φορμαρισμένος, Εντινσον Καβάνι, στο 30' με πλασέ από κοντά ύστερα από πάσα του Βεράτι και στο 45' ο Λούκας έδωσε στον Ραμπιό, που με όμορφο σουτ έκανε το 2-0. Στο 54' ο Μαντί μείωσε σε 2-1 για την Ρεμς με κεφαλιά μετά το blackout στην άμυνα των Παριζιάνων, οι οποίοι όμως ανέβασαν ξανά τη διαφορά στα δύο γκολ στο 83' ξανά με τον Matador που με δυνατό αριστερό αξιοποίησε την πάσα του Λαβέτσι (3-1) το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 89' ο Κιεΐ με πλασέ από κοντά.

Θετικό φινάλε για Λιόν
Μπορεί να μην κατάφερε να κάνει το θαύμα και να πάρει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της πανάκριβης, Παρί Σεν Ζερμέν, όμως η Λιόν έκανε καλό φινάλε με τη δεύτερη θέση και νίκη σε βάρος της Ρεν εκτός έδρας (0-1). Σε έναν αγώνα που δεν είχε πολλές ευκαιρίες, η ομάδα του Φουρνιέ κατάφερε να πάρει το διπλό και να κλείσει βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί με τρεις ήττες και μία ισοπαλια. Η Λιόν είχε απουσίες και ο Φεκίρ φάνηκε να είναι πολύ μόνος του, όμως τη δουλειά την έκανε στο 86' ο Ν' Τζιέ, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 63' και στο 86' νίκησε τον Κοστίλ ύστερα από άνοιγμα του Γκοναλόν και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Αρμάν (0-1).

Πικρή νίκη για Μαρσέιγ
Την πιο πικρή νίκη στη σεζόν πέτυχε την τελευταία αγωνιστική η Μαρσέιγ, η οποία επικράτησε 3-0 της Μπαστιά αλλά αφού δεν πήρε... δώρο από την Λοριάν έμεινε εκτός Champions League πληρώνοντας μία τεράστια κοιλιά με 4 σερί ήττες πριν μερικές αγωνιστικές. Το ματς σημαδεύτηκε από τις κροτίδες που πέταξαν οι οπαδοί της Ολιμπίκ στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Λεκά, που είχε σαν αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο εκ των πρωταγωνιστών της Μαρσέιγ φέτος, Ντμίτρι Παγιέ, έκανε με ωραίο σουτ το 1-0 στο 15' και στο 39' ο Τζικού με αυτογκόλ καθάρισε το ματς σε βάρος των φιλοξενούμενων. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90' ο Λούκας Οκάμπος ύστερα από ατομική ενέργεια.

Γκραντέλ ξανά για Σεντ Ετιέν
Αν και δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Champions League, η Σεντ Ετιέν αποχαιρέτισε το κοινό της για τη σεζόν 2014-15 με εντός έδρας νίκη 2-1 κόντρα στην -πάντα επικίνδυνη- Γκινγκάμπ. Αν και οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, Ο μόνιμος σκόρερ, Γκραντέλ, προειδοποίησε τον Σαμασά στο 33' και τρία λεπτά αργότερα έκανε το 1-0. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού διπλασίασε τα τέρματα των Στεφανουά στο 49' ύστερα από ασίστ του Μονέ-Πακέ (2-0) για να κάνει το τελικό 2-1 ο Μποβιού από τη βούλα του πέναλτι στο 61'. Ο Γάλλος επιθετικός έφτασε τα 17 γκολ στη φετινή Ligue1 και έγινε ο πρώτος που βάζει τόσα με την Γκινγκάμπ μετά τον Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Οι... χαλαροί της αγωνιστικής
Από εκεί και πέρα, στα ματς που δεν είχαν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού όλα είχαν κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική, η Μπορντό με δύο γκολ του Ρολάν στο πρώτο μέρος (9', 39') νίκησε με 2-1 την Μονπελιέ. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Λιλ που πέρασε πανεύκολα από την έδρα της Μετς (1-4), τερμάτισε στην 7η θέση αφού υπερέχει της Μονπελιέ στην ισοβαθμία ενώ η Καέν έκλεισε με νίκη τη σεζόν μετά το 3-2 επί της Εβιάν, που κάνει τα πλάνα της για τη 2η κατηγορία. Εκεί θα είναι και η Λανς, η οποία τερμάτισε στην τελευταία θέση παρά το τρίποντο που πήρε με το 1-0 επί της Ναντ με το γκολ του Τσαβαρία στο 4', την ίδια ώρα που η Τουλούζ γιόρταζε την παραμονή με εντός έδρας ήττα (2-3) από τη Νις. Αποτέλεσμα... τιμητικό για τους γηπεδούχους, που βρέθηκαν να χάνουν με 0-3...

Αποτελέσματα - Τελευταία αγωνιστική

Μπορντό - Μονπελιέ 2-1
(9', 39' Ρολάν - 63' Μπακάρ)

Καέν - Εβιάν 3-2
(60', 68' Μπαζιλέ, 66' αυτ. Σουγκού - 86' Σορλέν, 93' Σουγκού)

Λανς - Ναντ 1-0
(4' Τσαβαρία)

Λοριάν - Μονακό 0-1
(20' Φερέιρα-Καράσκο)

Μαρσέιγ - Μπαστιά 3-0
(14' Παγιέ, 39' αυτ. Τζικού, 83' Οκάμπος)

Μετς - Λιλ 1-4
(83' Παλομίνο - 40' Μπαλμόν, 41' Γκεγιέ, 44', 69' πεν. Ρου)

Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεμς 3-2
(30', 83' Καβάνι, 45' Ραμπιό - 54' Μαντί, 88' Κιεΐ)

Ρεν - Λιόν 0-1
(86' Ν' Τζιέ)

Σεντ Ετιέν - Γκινγκάμπ 2-1
(36', 49' Γκραντέλ - 62' πεν. Μποβιού)

Τουλούζ - Νις 2-3
(79' Μπεν Γιεντέρ, 81' Τρέχο - 8' Μοπά, 34', 53' Μπουτό)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα