Τζένοα - Ιντερ 3-2

Τζένοα - Ιντερ 3-2

bet365

Με γκολ του Κούτσκα στο 89' η Τζένοα νίκησε 3-2 την Ιντερ, την αφήνει εκτός Ευρώπης και ελπίζει να βγει αυτή, αντί της Σαμπντόρια, περιμένοντας το αποτέλεσμα της έφεσης.

Αν η Τζένοα θα πάρει τελικά άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη, θα φανεί μετά την εκδίκαση της έφεσης στο Διαιτητικό Οργανο της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής. Ακόμη κι αν τα νέα είναι αρνητικά για τους Ροσομπλού, πάντως, δεν θα είναι η Ιντερ αυτή που θα χαρεί... Μετά το 3-2 του «Λουίτζι Φεράρις», οι Νερατζούρι, που προηγήθηκαν δύο φορές, είχαν διπλό δοκάρι και ζήτησαν πέναλτι στις καθυστερήσεις, μένουν πίσω και από την Σαμπντόρια, η οποία την Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας την αδιάφορη Εμπολι και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Πάρμα...

Από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν ένα τρελό ματς αφού στο 5' η Τζένοα είχε την πρώτη ευκαιρία με το σουτ του Λεστιέν, στο 8' η Ιντερ πλησίασε στο γκολ με τον Μπρόζοβιτς και στο 9' ο Χαντάνοβιτς έκανε εκπληκτική απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Λεστιέν. Οι Νερατζούρι απείλησαν ξανά στο 14' με το καλό σουτ του Μεδέλ που απέκρουσε ο Περίν και τελικά έγινε το 0-1 στο 19' από τον Ικάρντι, ο οποίος κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι και μετά πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα προ του Περίν. Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν πτοήθηκαν από αυτό και στο 24' έφτασαν στην ισοφάριση με το πολύ ωραίο σουτ του Παβολέτι, που γύρισε από το ύψος της περιοχής και νίκησε τον Χαντάνοβιτς (1-1).

Το ματς είχε τρελό ρυθμό και λίγα λεπτά μετά, στο 30', ο Ικάρντι έβγαλε ωραία τετ α τετ τον Παλάσιο, ο οποίος πλάσαρε σωστά για το 1-2. Η Τζένοα, πάντως, θα μπορούσε και πάλι να ισοφαρίσει άμεσα αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 33', από το σουτ του Παβολέτι, για να ακολουθήσουν δύο (οριακές) υποδείξεις για οφσάιντ σε ισάριθμα γκολ του Ικάρντι μέσα σε... 20 δευτερόλεπτα! Η... τρέλα συνεχίστηκε στο 41', όταν σε μια φαινομενικά εύκολη φάση οι Ρανόκια και Χαντάνοβιτς κατάφεραν να... τρακάρουν, με αποτέλεσμα ο Λεστιέν να πει «grazie» και να πλασάρει στην κενή εστία (2-2)!

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο ήρεμος, με την Τζένοα να έχει πιο επιθετική διάθεση και την Ιντερ να δείχνει να θέλει να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Τα λεπτά κυλούσαν πολύ χαλαρά, ειδικά σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, αλλά από το 70' κι έπειτα έγινε και πάλι χαμός! Η Τζένοα πήγε για το 3-2 στο 69' αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπερτολάτσι και στο 71' ο Μπουρντίσο είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ μετά την κεφαλιά που έκανε. Αυτές οι φάσεις, όπως φάνηκε, ξύπνησαν τους Μιλανέζους, οι οποίοι είχαν διπλό δοκάρι (πρώτα κάθετο και μετά οριζόντιο) σε σουτ των Ερνάνες και Μπρόζοβιτς εντός περιοχής!

Οι Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι και Ρομπέρτο Μαντσίνι άρχισαν τις αλλαγές, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ με τον Λασάλτ στο 77', ο Περίν απέκρουσε το σουτ του Ερνάνες στο 81', ο Ικάρντι στο επόμενο λεπτό είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ και στο 89' ο Κούτσκα με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, έκανε το 3-2 για την Τζένοα! Η Ιντερ βγήκε μπροστά στις καθυστερήσεις για την ισοφάριση και ζήτησε πέναλτι στο 95' σε μαρκάρισμα του Μπουρντίσο στον Ικάρντι, με τον διαιτητή Ταλιαβέντο όμως να μην πείθεται και να σφυρίζει τη λήξη, που βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα!

Τζένοα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Περίν, Ρονκάλια, Μπουρντίσο, Ντε Μάιο, Ρινκόν, Μπερτολάτσι, Κούτσκα, Εντενίλσον (94' Ταμπέ), Ιάγκο Φαλκέ (83' Ιτσο), Παβολέτι, Λεστιέν (77' Λασάλτ).

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο (87' Πούσκας), Ρανόκια, Ζουάν Ζέσους, Ναγκατόμο, Μπρόζοβιτς (77' Σακίρι), Μεδέλ, Κόβατσιτς, Ερνάνες, Παλάσιο (77' Μπονατσόλι), Ικάρντι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα