Γιουβέντους - Νάπολι 3-1

Γιουβέντους - Νάπολι 3-1

bet365

Η Γιουβέντους, παρά τις αλλαγές, ήταν σοβαρή στο πάρτι τίτλου και νίκησε με 3-1 τη Νάπολι, αφήνοντας την εκτός Champions League.

Το κλίμα στο Juventus Stadium ήταν πανηγυρικό από νωρίς. Πριν λίγες μέρες, άλλωστε, κατακτήθηκε το Coppa Italia ενώ μετά το τέλος του ματς με τη Νάπολι θα ακολουθούσε η απονομή για το πρωτάθλημα. Με δεδομένο ότι υπάρχει και ο τελικός του Champions League, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που επέστρεψε στο 4-3-1-2, αποφάσισε να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές και αυτό θεωρητικά βοηθούσε τη Νάπολι που ήθελε μόνο νίκη. Οι Μπιανκονέρι, όμως, δεν είχαν διάθεση για δώρα στους αντιπάλους τους και επικράτησαν με 3-1, χάρη στα γκολ των Περέιρα, Στουράρο και Πέπε (πέναλτι). Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, για να βγει στο Champions League η Νάπολι του φευγάτου Ράφα Μπενίτεθ, θα πρέπει τη Δευτέρα να χάσει η Λάτσιο από την Ρόμα και μετά να νικήσουν οι Παρτενοπέι τους Λατσιάλι στο «Σαν Πάολο»...

Ο αγώνας άρχισε με τη Νάπολι να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί στο 3' με τον Μέρτενς, ο οποίος υποχρέωσε σε απόκρουση τον Μπουφόν με σουτ εντός περιοχής. Οι Παρτενοπέι έδειχναν πιο επιθετικοί αλλά μετά το 10λεπτο η Γιουβέντους πήρε τον έλεγχο και στο 13' άνοιξε το σκορ... Ο Κομάν έβγαλε με ωραία μπαλιά τετ α τετ τον Περέιρα και αυτός πλάσαρε τον Αντούχαρ για το 1-0, το οποίο έμεινε ως το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Διάστημα στο οποίο οι Μπιανκονέρι είχαν κατοχή μπάλας, ήλεγχαν την κατάσταση και υποχρέωναν τη Νάπολι να προσπαθεί να γίνει απειλητική μόνο με μακρινά σουτ ενώ στο 39' όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν την Curva Sud για τον τρόπο με τον οποίο τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Χέιζελ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπενίτεθ αποφάσισε να βγάλει τον Ιγουαΐν για να βάλει τον Γκαμπιαντίνι και στο 50' οι Παρτενοπέι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Ασαμόα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ινσίνιε, ο Μπουφόν απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Νταβίντ Λόπεθ έκανε το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχε η Νάπολι στο Juventus Stadium και στο 69' ο Ισπανός πίστεψε ότι έκανε και το 1-2 με τρομερό σουτ στην κίνηση αλλά ο Μπουφόν, με το ένα χέρι, έκανε απίστευτη απόκρουση! Με συνεχόμενα κόρνερ οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί αλλά ο πορτιέρε των Τορινέζων αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε και στο 77' η Γιούβε έκανε το 2-1 με πολύ ωραίο γκολ του Στουράρο! Ο νεαρός χαφ, που κερδίζει συνεχώς πόντους, απέφυγε με υπέροχο τρόπο τον Αλμπιόλ και στη συνέχεια τελείωσε σωστά τη φάση, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ ως Μπιανκονέρο.

Ο Αλέγκρι έκανε αλλαγές για να ξεκουράζει, ο Μπενίτεθ για να αλλάξει την κατάσταση και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του θα μπορούσε να ισοφαρίσει είτε με τον Νταβίντ Λόπεθ είτε με τον Γκαμπιαντίνι. Δεν το έκανε και τελικά στις καθυστερήσεις ήρθε και το 3-1 για την Γιουβέντους με το πέναλτι του Πέπε, μετά την κουτουλιά του Μπρίτος -που αποβλήθηκε- στον Μοράτα...

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Παντοΐν, Μπαρτσάλι (46' Μπονούτσι), Ογκμπόνα, Ασαμόα, Πογκμπά, Μαρκίζιο (71' Πίρλο), Στουράρο, Περέιρα (79' Πέπε), Κομάν, Μοράτα.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Νταβίντ Λόπεθ, Γκαργκάνο (78' Ζορζίνιο), Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (68' Χάμσικ), Ιγουαΐν (46' Γκαμπιαντίνι).

 

SERIE A Τελευταία Νέα