Ερυθρόλευκη «δίψα» για το νταμπλ!

Ερυθρόλευκη «δίψα» για το νταμπλ!

bet365

Ο Ρομπέρτο είπε το... απόλυτο «ερυθρόλευκο» moto για τον τελικό του Κυπέλλου με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο για να κλείσουν την χρονιά με νταμπλ!

Η ατάκα του Ισπανού γκολκίπερ στην συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ ήταν όλα τα... λεφτά. «Είναι ένας τελικός. Όποιος δεν δίνει σημασία σε έναν τελικό και δεν έχει κίνητρο δεν του αξίζει ο τίτλος του επαγγελματία. Εμείς θέλουμε πολύ να κερδίσουμε αυτόν τον τελικό και να προσθέσουμε ένα Κύπελλο για την ομάδα», σχολίασε όταν του τέθηκε ερώτηση για το κίνητρο του Ολυμπιακού. Ο Ρομπέρτο αποτύπωσε με τον πλέον περίτρανο τρόπο το κλίμα στην ομάδα του και την μεγάλη... δίψα που υπάρχει για το νταμπλ. Με δεδομένο πως υπάρχουν στο ρόστερ αρκετοί παίκτες που δεν έχουν κερδίσει ποτέ ένα τέτοιο τρόπαιο το κίνητρο είναι ακόμα πιο μεγάλο και έντονο.

Εκτός από το επίπεδο ετοιμότητας και την αποφασιστικότητα στο Λιμάνι υπάρχει και μία άλλη σημαντική παράμετρος: οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις έχουν συμφωνήσει πως η κατάκτηση του Κυπέλλου θα είναι το ιδανικό αλλά και το απαιτούμενο κλείσιμο της φετινής χρονιάς. Μία ενδεχόμενη ήττα από την Ξάνθη, που είναι το αουτσάιντερ του τελικού του ΟΑΚΑ θα είναι μία αποτυχία που θα... χρεωθεί για τα καλά σε προπονητή και ποδοσφαιριστές. Είναι ένα ματς ακόμα. Ενενήντα λεπτά μεγάλης προσπάθειας για το Κύπελλο, το οποίο σημειωτέον ο Ολυμπιακός έχει να πάρει από το 2013.

Ακόμα με δεδομένο πως παρότι κατακτήθηκε το πρωτάθλημα φέτος αρκετές εμφανίσεις των Πειραιωτών δεν ήταν και οι ανάλογες. Με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τα... παράπονα του κόσμου αλλά και οι επιπρόσθετες απαιτήσεις για τον τελικό του Ολυμπιακού σταδίου με την ακριτική ομάδα. Το νταμπλ σε συνδυασμό με μία πολύ καλή εμφάνιση και μία εμφατική νίκη θα προσφέρει εκτός από στιγμές μεγάλης χάρας και έξαλλους πανηγυρισμούς και την πρέπουσα ηρεμία για την επόμενη ημέρα και την έναρξη του σχεδιασμού. Με τους παίκτες που θα πρέπει να φύγουν και εκείνους που είναι να έρθουν αλλά και το... ταμείο που θα πρέπει να γίνει.

H ηρεμία, η σιγουριά και οι οδηγίες του Περέιρα

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση υπάρχει φυσικά και ο Βίτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη μιλήσει στους παίκτες του για την σημασία και την αξία της κούπας. Ο ίδιος τα τελευταία 24ωρα είναι απόλυτα ήρεμος αλλά και σίγουρος για την αξία και τις δυνατότητες του Ολυμπιακού. Παράλληλα όμως έχει δώσει και τις οδηγίες του: ναι μεν επιθετικό παιχνίδι αλλά με συγκρατημένο τρόπο καθώς ζητάει από τους παίκτες του να προσέξουν πολύ τις αντεπιθέσεις της Ξάνθης. Επίσης θέλει από τους παίκτες του να... κλειδώσουν τον άξονα και τα άκρα των Ακριτών.

Να μπλοκάρουν την αντίπαλη κυκλοφορία αλλά και να μπορέσουν να σκοράρουν πρώτοι. Ο Περέιρα δεν θέλει να πάει στην λογική της φούλ επίθεσης αλλά σε άκρως προσεκτική τακτική, που θα αποφέρει δύο ή και τρία γκολ, με τον στόχο του να είναι να μείνει στο μηδέν στα μετόπισθεν η ομάδα του. Σε αυτήν την χρονική φάση ο Περέιρα δεν παίρνει τίποτα ως δεδομένο και αξιώνει μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παίκτες του για να αποδείξουν στο γήπεδο το πόσο ανώτεροι είναι από τους Ακρίτες, δικαιώνοντας έτσι πλήρως τον τίτλο του φαβορί...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα