Μόνο ο Κλέιτον έχει παίξει από την Ξάνθη σε τελικό Κυπέλλου

Νίκος Τσιώκος
Μόνο ο Κλέιτον έχει παίξει από την Ξάνθη σε τελικό Κυπέλλου

bet365

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης δεν έχουν εμπειρία από τελικό Κυπέλλου, με μοναδική εξαίρεση τον Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος στέφθηκε Κυπελλούχος με τη Λάρισα το 2007 και με τον Παναθηναϊκό το 2010. Δύο τρόπαια έχει και ο Παπάζογλου, αλλά δεν έχει αγωνιστεί.

Σχεδόν άπειρη θα πάει στον τελικό του Κυπέλλου η Ξάνθη. Όχι μόνο είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της δεν έχουν εμπειρία από τελικό. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Σίλβα Κλέιτον.

Ο Βραζιλιάνος συμμετείχε στον τελικό με τη Λάρισα το 2007, όταν οι «βυσσινί» κατέκτησαν το τρόπαιο κερδίζοντας 2-1 τον Παναθηναϊκό. Μετέπειτα πήγε στους «πράσινους» και σήκωσε ξανά το τρόπαιο το 2010, όμως τότε δεν έπαιξε κόντρα στον φιναλίστ Άρη. Βέβαια, Κυπελλούχος έχει στεφθεί και ο Τάσος Παπάζογλου με τον Ολυμπιακό και μάλιστα δύο φορές.

Ήταν τις σεζόν 2011-2012 και 2012-2013, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 του Ατρομήτου και 3-1 του Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα. Ωστόσο, σε αμφότερους τους τελικούς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Αυτή τη φορά η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, καθώς τραυματίστηκε λίγες ημέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί ούτε τώρα σε τελικό Κυπέλλου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα