Ο Δέλλας δεν κρύφτηκε ποτέ...

Ο Δέλλας δεν κρύφτηκε ποτέ...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος θυμίζει σε όσους τυχόν ξεχνούν ότι ο Τράι δεν κρύβεται ποτέ και κάνει μια εκτίμηση για την επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ.

Το να μένεις έκπληκτος που ο Δέλλας δεν κρύβεται και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δημόσια και έξω από τα δόντια, είναι σαν να μην ξέρεις ότι το μικρό όνομα του Δέλλα είναι Τραϊανός. Το να θυμίσω δημόσιες τοποθετήσεις ακόμη και εναντίον των φίλων της ομάδας του, το θεωρώ περιττό. Νομίζω όλοι ξέρουν ότι όταν ο Δέλλας θέλει να πει κάτι το λέει. Τέλος και μαγκιά του κατά την άποψη μου...

Τα όσα δήλωσε λοιπόν μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν απολύτως φυσιολογικά με βάση τα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ. Η εποχή που μία διοίκηση μπορούσε να αποφασίζει κόντρα στην επιθυμία του προπονητή, ακόμη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περάσει. Ο Δέλλας δεν συμφώνησε και ασφαλώς το είπε δημόσια, με την απομάκρυνση τριών ποδοσφαιριστών του, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Αλλωστε για αυτό υπάρχουν οι εσωτερικοί κανονισμοί που υπογράφονται σε όλες τις ομάδες. Και το παράπτωμα της παραβίασης του ωραρίου (ξενύχτι με λίγα λόγια) είναι το πρώτο που προβλέπεται.

Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα νομίζω. Αυτό είναι μία λεπτομέρεια. Η ουσία είναι αλλού. Το θέμα έχει να κάνει με το πόσο η διοίκηση της ΑΕΚ, δηλαδή ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει πρόθεση να στηρίξει τον προπονητή Δέλλα. Θυμίζω ότι πέρυσι το καλοκαίρι για μεγάλο χρονικό διάστημα αναζητούσε άλλο τεχνικό και εν τέλει κράτησε τον Δέλλα γιατί δεν βρήκε άλλο. Σήμερα ναι μεν έχει πρόθεση να κρατήσει τον Δέλλα και δεν αναζητεί νέο τεχνικό, αλλά απομένει να δούμε αν έχει πρόθεση και να τον στηρίξει. Και στηρίζω τον προπονητή πραγματικά και όχι στα λόγια σημαίνει μία σειρά από πράγματα.

Δεν νοείται ομάδα που θέλει όχι να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά να αποκαλείται επαγγελματική, να μην αφήνει στον προπονητή το ελεύθερο να επιλέξει τους συνεργάτες του. Τι θα πει δηλαδή ο γυμναστής είναι φίλος του προέδρου, ο φυσικοθεραπευτής φίλος του αντιπροέδρου και ο γιατρός φίλος της ΑΕΚ εδώ και 30 χρόνια. Είναι δυνατόν ο Δέλλας να μην μπορεί να επιλέξει τους συνεργάτες του; Και είναι δυνατόν να ερμηνεύεται αυτό ως προσπάθεια ηρωικής εξόδου του από την ομάδα.

Αν η ΑΕΚ σκοπεύει να κάνει πρωταθλητισμό, μάλλον αν η ΑΕΚ σκοπεύει να γίνει σοβαρή επαγγελματική ομάδα, παιδικές ασθένειες τέτοιου τύπου πρέπει να τις εξαλείψει εδώ και τώρα. Το θέμα δεν είναι αν θα μείνει ο Δέλλας ή ποιος θα τον αντικαταστήσει, αλλά αν η ΑΕΚ θα λειτουργήσει επαγγελματικά. Ας υποθέσουμε ότι ο Δέλλας φεύγει ή ότι η ΑΕΚ λύνει τη συνεργασία μαζί της γιατί θέλει κάτι διαφορετικό. Υπάρχει περίπτωση να την αναλάβει κάποιος σοβαρός προπονητής αν του πουν έλα μόνος σου όλα τα άλλα τα έχουμε εμείς.

Οπως επίσης είναι δυνατόν να στηρίζεις έναν προπονητή και να μην είναι αυτός ο κύριος εκφραστής της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας. Προφανώς υπάρχει τεχνικός διευθυντής, προφανώς υπάρχουν σκάουτερ, αλλά ο ρόλος του προπονητή στην μεταγραφική ενίσχυση είναι δυνατόν να μην είναι κυρίαρχος.

Αν το να επιζητεί ένας προπονητής τα αυτονόητα, το να επιλέγει τους συνεργάτες του, το να διαφωνεί με την διοίκηση για θέματα πειθαρχίας και το να έχει συμμετοχή στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, θεωρείται πολυτέλεια ή ακόμη και προσπάθεια ηρωικής εξόδου, τότε στην ΑΕΚ χρειάζεται να προσαρμοστούν στη σημερινή εποχή. Ακόμη και για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι εποχές που ο πρόεδρος αποφάσιζε για όλα και τα έκανε όλα, έχουν περάσει από την δεκαετία του 90. Σήμερα έχουμε φτάσει στο 2015...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.