Ο δρόμος της Ξάνθης για τον τελικό (pics & vids)

Νίκος Τσιώκος
Ο δρόμος της Ξάνθης για τον τελικό (pics & vids)

bet365

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ξάνθη προκρίθηκε σε τελικό Κυπέλλου και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την πορεία της μέχρι εκεί.

Μετά από τρεις προσπάθειες, στην τέταρτη η Ξάνθη κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου. Για να γίνει αυτό προκρίθηκε ως δεύτερη από τους ομίλους και στη συνέχεια απέκλεισε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής. Ας δούμε, όμως, από την αρχή την πορεία των ακριτών προς τον τελικό.

Κληρώθηκε στον 3ο Όμιλο με ΟΦΗ, Ζάκυνθο και Νίκη Βόλου. Κέρδισε τους Θεσσαλούς στην 1η αγωνιστική, ηττήθηκε από τους «Ομιλίτες» στο Γεντί Κουλέ τη 2η και την τελευταία επικράτησε των νησιωτών για να πάρει το... εισιτήριο για τη φάση των «16» ως δεύτερη με 6 βαθμούς πίσω από τον πρώτο ΟΦΗ, που είχε 7, και μόλις 4 γκολ υπέρ και 2 κατά αφήνοντας εκτός θεσμού τους άλλους δύο συλλόγους. Στον επόμενο γύρο είχε δύσκολο έργο, αφού αντίπαλος ήταν ο κάτοχος του τροπαίου Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» είχαν το γκολ που ήθελαν στα Πηγάδια με το ισόπαλο 1-1, όμως στη Λεωφόρο ήταν κακοί, το 0-0 έγινε 0-1 στο 88' και οι ακρίτες άφησαν εκτός συνέχειας τον περσινό Κυπελλούχο. Στα προημιτελικά η Ξάνθη τέθηκε αντιμέτωπη ξανά με τον ΟΦΗ και αυτή τη φορά πέρασε το εμπόδιο των Κρητικών. 1-1 στο Ηράκλειο και 3-0 στα Πηγάδια, με τη Σκόντα να έχει άλλη μία ευκαιρία να προκριθεί σε τελικό του δεύτερου τη τάξει εγχώριου θεσμού.

Μπροστά της βρήκε τον Ηρακλή, που στα προημιτελικά απέκλεισε έναν άλλο σύλλογο της Σούπερ Λίγκας, τον Πανιώνιο. Όμως, η... απόδραση με 0-1 από το Καυτανζόγλειο έφτανε και... περίσσευε στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η ρεβάνς έληξε ισόπαλη δίχως τέρματα και η Ξάνθη θα δώσει για πρώτη φορά το παρών σε τελικό Κυπέλλου, όπου το Σάββατο (23/5) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με... φόντο το τρόπαιο.

Φάση Ομίλων

3ος Όμιλος

1η Αγωνιστική

Σκόντα Ξάνθη-Νίκη Βόλου 1-0

2η Αγωνιστική

ΟΦΗ-Σκόντα Ξάνθη 1-0

3η Αγωνιστική

Σκόντα Ξάνθη-Ζάκυνθος 3-1

Βαθμολογία 3ου Ομίλου

ΟΦΗ 7

Σκόντα Ξάνθη 6

Ζάκυνθος 4

Νίκη Βόλου 0

Φάση «16»

Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1

Παναθηναϊκός-Σκόντα Ξάνθη 0-1

Προημιτελική φάση

ΟΦΗ-Σκόντα Ξάνθη 1-1

Σκόντα Ξάνθη-ΟΦΗ 3-0

Ημιτελική φάση

Ηρακλής-Σκόντα Ξάνθη 0-1

Σκόντα Ξάνθη-Ηρακλής 0-0

Οι σκόρερ στο Κύπελλο

Ράνος (1 γκολ με Νίκη Βόλου)

Βάλτερ (1 γκολ με Ζάκυνθο)

Παπαστεριανός (1 γκολ με Ζάκυνθο)

Σολτάνι (1 γκολ με Ζάκυνθο και 3 γκολ με ΟΦΗ)

Λουσέρο (1 γκολ με Παναθηναϊκό)

Βασιλακάκης (1 γκολ με Παναθηναϊκό)

Κλέιτον (1 γκολ με ΟΦΗ 1 γκολ με Ηρακλή)

Σύνολο: 11 τέρματα

Δείτε στην Gallery τα φύλλα αγώνων από την ΕΠΟ και τα βίντεο με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις απ' όλα ματς της Ξάνθης στο Κύπελλο τη φετινή σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα