Μια ομάδα για σεμινάριο!

Μια ομάδα για σεμινάριο!

Μια ομάδα για σεμινάριο!

bet365

Η τακτική προσέγγιση του Αναστασίου, τα «στρατιωτάκια» μέσα στο γήπεδο, τα «τελειώματα» των επιθετικών και ένας Παναθηναϊκός που λειτούργησε στο τέλειο στην πρεμιέρα των πλέι-οφ.

Αυτός, ναι, ήταν Παναθηναϊκός. Η αγωνιστική κατάπτωση μετά την αφαίρεση βαθμών του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ήταν τόσο μεγάλη η... πλύση εγκεφάλου στο Κορωπί μέχρι την έναρξη των πλέι-οφ που κανείς δεν μπορούσε-ακόμη κι αν ήθελε- να μην παρουσιάσει πρόσωπο ανάλογο με εκείνο που έφερε το «τριφύλλι» να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» πέρασαν... αέρα από την Τρίπολη. Φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ μία από τις ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Περιστέρι, πήραν κεφάλι από νωρίς στο μίνι πρωτάθλημα.

Για αυτό είναι ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός

Τα όσα έχει παρουσιάσει αυτή την διετία στον Παναθηναϊκό, με το μικρότερο μπάτζετ στην ιστορία του συλλόγου, τον έχουν φέρει και δικαίως στην κορυφή των Ελλήνων προπονητών. Ο τρόπος που προετοίμασε και διαχειρίστηκε την χθεσινή αναμέτρηση, ο Γιάννης Αναστασίου, αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση. Απέναντι σε μια ομάδα που του έχει βάλει δύσκολα, ο «Ολλανδός» άφησε στην άκρη το δόγμα «εμείς παίζουμε το παιχνίδι μας ανεξάρτητα από τον αντίπαλο» και προσάρμασε τα πλάνα του για τους Αρκάδες.

Αυτό το σούπερ αμυντικό για τα δικά του δεδομένα 4-6-0, ο Κουτρουμπής σε ρόλο «σκούπας», οι Καρέλης και Κλωναρίδης που βοηθούσαν στα άκρα αμυντικά και επιθετικά έβγαιναν ως φορ, με τον Νίνη ως «false nine» και όλο το πλάνο για να «αναχαιτίσει» τον Αστέρα του βγήκε στο 100%.
Ο Αναστασίου παρουσίασε έντεκα «στρατιωτάκια». Ποδοσφαιριστές απόλυτα συγκεντρωμένους, που μετά το 20' έκαναν πάρτι μέσα στο γήπεδο. Καμία σχέση με την ομάδα που προβλημάτιζε σχεδόν σε κάθε ματς στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος. Το έλεγε, το πίστευε, έγινε. «Στα πλέι-οφ θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

«Killer» σε τελειώματα και επιλογές

Εκτός από το κοουτσάρισμα του 41χρονου τεχνικού, σημαντικό ρόλο σε αυτό το εντυπωσιακό 4-0 έπαιξε και η μεταμόρφωση των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» είχαν απόλυτη συγκέντρωση. Κάτι που μεταφράστηκε στις... σχεδόν τέλειες επιλογές σε τελειώματα και τελικές πάσες. Οι δύο ασίστ του Κλωναρίδη, ο τρόπος που ο Καρέλης σκοράρει δις, το τέλειο πλασέ του Μπεργκ για το... κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε του ματς.

Ειδική αναφορά αξίζει και στον Γιώργο Κουτρουμπή. Ο νεαρός στόπερ, στον ρόλο της «σκούπας» τα πήγε περίφημα. Σωστός με την μπάλα στα πόδια, νικητής στις περισσότερες μονομαχίες, καθοριστικός στο να λειτουργήσει το πλάνο νίκης.

Για σεμινάριο

Από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός λειτούργησε υποδειγματικά. Το τέταρτο γκολ με την μπάλα να περνά από τα πόδια σχεδόν όλων των παικτών, και στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου να... εξαφανίζεται για να εμφανιστεί στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου είναι για σεμινάριο και δείχνει το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στο Κορωπί. Ο Παναθηναϊκός, κάπως έτσι, έκανε πλάκα στον Αστέρα, ξέφυγε στο +2 από τον ΠΑΟΚ και δείχνει πως στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, είναι αυτός που πρέπει να είναι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα