Ο Δέλλας και το... αύριο!

Ο Δέλλας και το... αύριο!

Ο Δέλλας και το... αύριο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την κουβέντα που άνοιξε για κόουτς στην ΑΕΚ και όσα αυτό σημαίνει, αλλά και τον Ελευθερόπουλο...

Πάμε απ' ευθείας στο... ψητό: Άνοιξε συζήτηση για προπονητή στην Ένωση μετά τις δηλώσεις Δέλλα; Ναι είναι ξεκάθαρο αυτό... Όχι επειδή το θέλει ο Τραϊανός Δέλλας αλλά επειδή έτσι συμβαίνει όταν στην Ελλάδα εκφέρει κανείς ανοιχτά την άποψή του και διαφωνεί.

Ο Έλληνας κόουτς δεν είπε ποτέ ότι διαφωνεί (με ξεκάθαρη δήλωση) αλλά σίγουρα το άφησε να εννοηθεί. Κι αυτό διότι δεν έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης και λειτουργίας με τη διοίκηση σε ζητήματα που θεωρεί προφανώς πως αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα και πρέπει να τα διαχειρίζονται οι υπεύθυνοι του τμήματος.

Γράφω προφανώς γιατί στο μυαλό κανενός δεν μπορούμε να είμαστε.

Θαρρώ όμως βλέποντας πιο... μακριά πως το θέμα με το πειθαρχικό παράπτωμα των τριών (Πεταυράκης, Ρόβας, Ντούνης) πως είναι η αφορμή αφού υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως των τραυματισμών και όσων προηγούνται ή περισσότερο απ' όλα ακολουθούν για αυτούς.

Δεν μου έκανε καμία έκπληξη η αναφορά του Δέλλα στο πρόβλημα με τους τραυματισμούς, έκπληξη μου 'χει κάνει ότι τόσο καιρό δεν είχε πει λέξη παρά το γεγονός πως του έχουν θέσει θέμα και οι αρχηγοί και όλοι οι παίκτες στο πρόσφατο παρελθόν απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο που του δόθηκε πέρυσι σχετικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα και που εστιάζουν οι παίκτες το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτό!

Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω αν έχει δίκιο ή άδικο ο Δέλλας. Δεν με αφορά... Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα. Έχω κουραστεί να το γράφω αυτό. Άλλωστε ο Δέλλας και ο... Τσακίρης σήμερα είναι αύριο δεν... Όμως έχει ουσία το όλο ζήτημα και η ΑΕΚ μπορεί να βγει κερδισμένη απόλυτα μέσα από μία διαδικασία ξεκάθαρης και αληθινής κουβέντας μεταξύ των ανθρώπων της είτε συνεχίσουν μαζί είτε όχι...

Η αλήθεια είναι πως οι διαδικασίες για τον Δέλλα προφανώς έχουν σημασία. Οι τρεις παίκτες δεν είναι το Α και το Ω του ρόστερ της ΑΕΚ και του χρόνου ίσως οι δυο απ' αυτούς να μην είχαν καν θέση στο ρόστερ (τώρα δεδομένα δεν έχει κανείς τους, έχουν ήδη τελειώσει, δεν περιμένουμε κάτι, δεν θα συνεχίσουν στην ΑΕΚ) όμως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ήθελε να ισχύει ο Ελληνας κόουτς.

Υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα, υπάρχει πρόβλεψη τιμωρίας στον εσωτερικό κανονισμό, λειτουργούμε βάσει αυτού και προχωράμε παρακάτω. Αυτό ήθελε προφανώς ο Δέλλας.

Θα πει κανείς (και με το δίκιο του) σε κάθε μαγαζί το αφεντικό είναι ένα, ο εκάστοτε υπάλληλος θέλει κάποια πράγματα, αλλά στο τέλος αυτός που αποφασίζει για όλα είναι το μεγάλο αφεντικό! Σωστό και δίκαιο... Όμως πολλές φορές και ο υπάλληλος δεν συμφωνεί, το εκφράζει και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποχαιρετά, εκτός από εκείνες τις περιπτώσεις που όλο αυτό προκαλεί μια συζήτηση γύρω από το τι πρέπει να γίνει για καλύτερα αποτελέσματα και για να είμαστε όλοι χαρούμενοι (πιο δύσκολο αυτό).

Όπως και να 'χει έχουμε μπροστά μας πολύ καιρό για να ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα. Και θα ασχοληθούμε αρκετά αφού το θέμα άνοιξε για τα καλά και θα 'χει σημασία κάθε τι που θα ακούμε να λέει ο Δέλλας έπειτα από κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ αφού πλέον το θέμα που κυριαρχεί θα είναι αυτό.
Τι σημαίνει για την ΑΕΚ όμως όλο αυτό; Προφανώς πολλά και τίποτα. Τα πολλά αφορούν στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ που αν αποφασίσει να αλλάξει κόουτς γιατί δεν άρεσε αυτό που έγινε από τον «Τράι» και αυτό θα φέρει αλλαγές ουσίας και σημασίας.

Όμως δε σημαίνει ταυτόχρονα πως θα αλλάξει ο αγωνιστικός σχεδιασμός - προγραμματισμός της ΑΕΚ. Οι ανάγκες είναι δεδομένες, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί (για ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις) καιρό τώρα και το πρότζεκτ τρέχει (ευτυχώς) όπως πρέπει για την ΑΕΚ της νέας σεζόν (η οποία θα δούμε αν θα πρωταγωνιστεί, ή θα παίζει ανταγωνιστικά απλά, θα κριθεί από την ενίσχυσή της).

Υγ: Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου για δημιουργία ανθρώπων - ποδοσφαιριστών και ποιότητας χαρακτήρας είναι προπονητές όπως ο Δέλλας και ο Ελευθερόπουλος. Συγκλονίστηκα από τον τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου με τον τρόπο σκέψης του, λειτουργίας και κυρίως με την ποιότητά του σαν άνθρωπος και τη μόρφωσή του. Λείπουν από το κακόμοιρο (πάνω κάτω έτσι το χαρακτήρισε κι αυτός) ποδόσφαιρο τέτοιοι άνθρωποι που θα δημιουργήσουν πρώτα ανθρώπους και μετά ποδοσφαιριστές. Μου είχαν μιλήσει για τον άνθρωπο Ελευθερόπουλο, το επίπεδο και την ποιότητά του, αλλά άλλο να στο λένα και άλλο να το ζεις... Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί σαν προπονητής, δεν με αφορά κιόλας αυτή τη στιγμή, εύχομαι όμως να πετύχει γιατί έτσι θα πετύχουμε πολλά περισσότερα από έναν νέο καλό κόουτς, πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους πρωταγωνιστές του.

Υγ2: Στο μπάσκετ η ΑΕΚ έχασε δίκαια από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ μου είναι παντελώς αδιάφορη και έγινε για τα μάτια του κόσμου. Αν ήθελε θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα δεν θα βγεθι στο γήπεδο αν δεν εκκενωθεί αυτό, τώρα κατόπιν εορτής ανακοινώσεις δεν με αγγίζουν! Μπράβο στη διοίκηση για φέτος, μπράβο σε όλους αφού πηγαίναμε για σωτηρία και φτάσαμε να διεκδικούμε είσοδο στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και μακάρι να 'χουν τον ίδιο ζήλο για του χρόνου, θα πετύχουν σπουδαία πράγματα!

Υγ3: Κακό μαντάτο η παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου, κακό μαντάτο και δεν πρέπει να το προσπεράσει έτσι η ΑΕΚ, λίγοι, πολύ λίγοι ήρθαν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...