Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-4

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-4

bet365

Με τον Καρέλη... on fire (2 γκολ), ο καταπληκτικός Παναθηναϊκός πέρασε «διά περιπάτου» από την Τρίπολη και με το 0-4 επί του Αστέρα, έκανε με το «καλημέρα» των πλέι οφ... άλμα Τσάμπιονς Λιγκ!

Έτσι έπαιξαν

Ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Ζησόπουλο και τον Γιαννιώτα ενώ έκανε την έκπληξη χρησιμοποιώντας έναν αμυντικό μέσο. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Θεοδωρόπουλος, δεξί μπακ ο Λούι, αριστερό ο Τσοκάνης και ο Αλόκο με τον Γκοϊάν στο κέντρο της άμυνας. Ο Ιγκλέσιας το «εξάρι» στην μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά του Φερνάντες και Ρόλε. Μάσα, Πάρα και Μπαράλες η επιθετική τριπλέτα για τους Αρκάδες.

Από κει και πέρα, ο Γιάννης Αναστασίου ήθελε να διασφαλίσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και για αυτό ξεκίνησε χωρίς... καθαρό στράικερ με ένα 4-6-0 ή έστω 4-3-3. Στιλ στο τέρμα, Νάνο αριστερό μπακ, δεξί ο Μπούρμπος και Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης στα στόπερ. Λαγός και Κουτρουμπής τα αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Ζέκα. Καρέλης και Κλωναρίδης στα άκρα με τον Νίνη στην κορυφή. Αρκετές φορές ο «Ελ Νίνιο» τραβιόταν προς τα πίσω και έβγαιναν κορυφή οι δύο ακραίοι.

Απόλυτα κυνικός!

Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα, πίεζε καλύτερα, κυκλοφορούσε πιο αποτελεσματικά. Στο πρώτο 20'. Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει λύσεις στό εξαιρετικό πρεσάρισμα των Αρκάδων, με την μπάλα να γυρίζει συνέχεια προς τον Στιλ και τον Νίνη να παλεύει μόνος του με τα... θηρία. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αξιοποιώντας την αρχική τους ανωτερότητα. Ο Μπαράλες στο 12' και ο Φερνάντες στο 21' δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες σε φάσεις που ήταν αμαρκάριστοι και... ξεχασμένοι από την άμυνα του «τριφυλλιού».

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ο Παναθηναϊκός... γύρισε τον διακόπτη. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, έπαψε να παίζει φοβισμένα και στο 26' ο Σίλντενφελντ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού έβαλε μπροστά τους «πράσινους». Εξαιρετική σέντρα του Νάνο, «τσίμπημα» της μπάλας από τον Κροάτη και η μπάλα στο πλεκτό!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και σαν... κόμπρα «χτύπησαν» στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Κλωναρίδης... έκοψε στην μέση την άμυνα με κάθετη πάσα, ο Καρέλης πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρο και σε κενό τέρμα έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στον Παναθηναϊκό που έδειχνε κυνικότητα, αποτελεσματικότητα και σωστές επιλογές στις λίγες καλές στιγμές που έφτιαξε.

Ασταμάτητος Παναθηναϊκός με γκολ για... Όσκαρ!

Το 2-0 του πρώτου μέρους ναι μεν ήταν ένα καλό «μαξιλαράκι» για τον Παναθηναϊκό αλλά οι «πράσινοι» ήθελαν να βάλουν τέλος από νωρίς και το έπραξαν! Ο Αστέρας, όπως ήταν λογικό, άφησε χώρους για να μπει ξανά στο παιχνίδι και το «τριφύλλι» τον... τιμώρησε. Στο 56' ο Κλωναρίδης «σέρβιρε» ξανά, ο Καρέλης δεν λάθεψε και το 3-0 δεν άφηνε κανένα περιθώριο συζήτησης για το τελικό αποτέλεσμα.

Η είσοδος του Γιαννιώτα «ζωντάνεψε» τους γηπεδούχους, ο νεαρός εξτρέμ δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις αλλά ο Στιλ φώναξε «παρών», όποτε χρειάστηκε.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έφτασε και σε τέταρτο γκολ. Ένα γκολ για... Όσκαρ, με την μπάλα να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται στα δίχτυα του Αστέρα. Μαυρίας και Καρέλης συνεργάστηκαν εξαιρετικά από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ από τον Μαυρία και ο Σουηδός πλάσαρε σωστά με το αριστερό. Μια ομαδική δουλειά, ένα από τα καλύτερα γκολ στην φετινή σεζόν.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολα κι άνετα το πρώτο «τρίποντο», άφησε στο -4 τους Αρκάδες και περιμένει στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι για να πάρει προβάδισμα με το... καλημέρα.

MAN OF THE MATCH: Νίκος Καρέλης. Δεν αποτελεί είδηση πια για τον... καυτό Έλληνα στράικερ. «Καθάρισε» και πάλι για τον Παναθηναϊκό, κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Μάρκους Μπεργκ και επιβεβαίωσε το πόσο μεγάλο κεφάλαιο ειναι για την ομάδα. Τελειώνει ιδανικά τα τετ-α-τετ που του «έφτιαξε» ο Κλωναρίδης, σκόραρε δις και έφτασε τα δεκαπέντε γκολ στην Σούπερ Λίγκ! Έχει συμμετοχή και στο τέταρτο τέρμα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Είναι σε ανοδική πορεία, πέτυχε μια τρομερή γκολάρα απέναντι στην Ξάνθη, με τον Αναστασίου να τον εμπιστεύεται ξανά στο βασικό σχήμα. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης τον δικαίωσε. Δημιούργησε έξυπνα με κάθετες πάσες τα δύο από τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού, είχε μια καλή στιγμή στο 49' για να σκοράρει έπειτα από υπέροχη ατομική ενέργεια.

Από κοντά για το «τριφύλλι» και ο Σωτήρης Νίνης που ήταν ξανά καλός, έδινε πνοή στον άξονα και τα πήγε πολύ καλά στον ρόλο του «ψευτοεννιαριού» που του έδωσε ο Έλληνας τεχνικός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η συνεργασία Γκοϊάν-Αλόκο στο κέντρο της άμυνας των Αρκάδων. Αρκετά προβλήματα, μεγάλα κενά και τεράστια ευθύνη στα γκολ του Καρέλη.

Η ΓΚΑΦΑ: Το παιχνίδι θα είχε εντελώς άλλη μορφή αν οι Φερνάντες και Μπαράλες δεν αστοχούσαν σε μεγάλες ευκαιρίες και ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στο 0-0. Ο πρώτος πλασάρει άψυχα από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ ο δεύτερος σε φάση... βούτυρο στο ψωμί, στέλνει την μπάλα πάνω στον Στιλ με το κεφάλι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βοσκάκης στο πρώτο μέρος χάρισε κάρτες σε σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Αστέρα Τρίπολης. Κατά τα λοιπά δεν έκανε το μεγάλο λάθος σε ένα παιχνίδι που δεν είχε την δύσκολη φάση. Σωστοί οι επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός στα πλέι-οφ μεταμορφώνεται κι αυτό έπραξε σήμερα στην Τρίπολη. Ήταν αποτελεσματικός, διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα του και «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση νίκη. Με το 4-0 στέλνει... μήνυμα ενόψει της συνέχειας, δείχοντας πως έχει ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση που ακολούθησε την αφαίρεση βαθμών. Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε εκτός τόπου και χρόνου. Από την στιγμή που δεν του βγήκε το πρώτο καλό εικοσάλεπτο, ήταν σαν να... έφυγε από το γήπεδο. Με τέτοιες εμφανίσεις θα έχει πρόβλημα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Τσοκάνης, Αλόκο, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Νίκο (46' Γιαννιώτας), Μάσα (77' Μουνάφο), Μπαράλες, Ρόλε, Πάρα (60' Μπαντιμπαγκά).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής (80' Κουτρουμπής), Λαγός, Ζέκα, Νίνης (74' Πράνιτς), Καρέλης, Κλωναρίδης (66' Μαυρίας).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα