Κάλιαρι - Παλέρμο 0-1

Gazzetta team
Κάλιαρι - Παλέρμο 0-1

bet365

Η Κάλιαρι ηττήθηκε με 1-0 από την Παλέρμο και θα ακολουθήσει τις Τσεζένα και Πάρμα στην Serie B. Συνεχίζουν τα όνειρα Ευρώπης Τορίνο και Τζένοα.

Οι ελπίδες της Κάλιαρι για παραμονή ήταν ελάχιστες. Οι νησιώτες, όμως, θα παρέμεναν ζωντανοί αν κέρδιζαν την Παλέρμο. Τελικά, ούτε αυτό δεν κατάφεραν και θα ακολουθήσουν οριστικά τις Τσεζένα και Πάρμα στην Serie B, καθώς ηττήθηκαν με 1-0. Το πρώτο μέρος ήταν τρελό, με τις ομάδες να παίζουν άκρως επιθετικά και τις ευκαιρίες να χάνονται η μία μετά την άλλη. Πρώτος απείλησε για τους γηπεδούχους ο Μποκού (4’), πριν οι φιλοξενούμενοι πάρουν το προβάδισμα με την πρώτη τους ευκαιρία στο 9’, όταν ο Βάσκες με ωραίο πλασέ εντός περιοχής έκανε το 0-1.

Ο Σορεντίνο έσωσε την Παλέρμο στο 13’ στο τετ α τετ με τον Τσοπ, ενώ μόλις 1’ αργότερα ήταν η σειρά του Μπρκιτς να κάνει το ίδιο στο πλασέ του Μπελότι από κοντά. Στο 16’ το σουτ του Αβελάρ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 26’ έφτασε κοντά στο 0-2 ο Τσότσεφ. Το παιχνίδι ήταν… ροντέο, με τον Σορεντίνο να βγάζει το σουτ του Ένκνταλ στο 27’ και το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τους γηπεδούχους για το ότι δεν προσπάθησαν, με τον ρυθμό να πέφτει στο δεύτερο μέρος, όμως τις ευκαιρίες και πάλι να χάνονται κατά κόρον. Σορεντίνο και Μπρκιτς ήταν σταθεροί, Έκνταλ , Τσοπ και Φαρίας έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την Κάλιαρι, με τους Κουάισον και Μπελότι να χάνουν τις καλύτερες για την Παλέρμο και το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Πάτησε Ευρώπη η Τζένοα
Η σεζόν της Τζένοα είναι σαν σκοτσέζικο ντουζ. Η ομάδα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά κατάφερε να φορμαριστεί και να πάρει τα πάνω της την καταλληλότερη στιγμή. Στην τελική ευθεία του Καμπιονάτο και αφού είχαν περάσει πέντε ματς χωρίς νίκη, οι Γκριφόνε πάτησαν γκάζι και με έξι νίκες στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές ξεπετάχτηκαν, για να κλέψουν ένα εισιτήριο για το Europa League. Στην 5η θέση ανέβηκαν με το εμφατικό πέρασμα τους από το Μπέργκαμο, όπου διέλυσαν 4-1 την Αταλάντα και μάλιστα με ανατροπή.

Ο Πινίγια (18') έκανε το 1-0 για την Αταλάντα από την άσπρη βούλα, αλλά στο 30' ισοφάρισε με κεφαλιά ο Παβολέτι. Στην επανάληψη ανέλαβαν οι καυτοί Μπερτολάτσι και Ιάγο Φαλκέ. Και τα τρία γκολ που ακολούθησαν συνοδεύτηκαν με την σχετική όμορφη ντρίμπλα. Στο 57' ο Μπερτολάτσι πλάσαρε από κοντά για το 6ο γκολ του σε αυτά τα οκτώ τελευταία ματς και ο Ιάγο Φαλκέ (61', 73') έβαλε πολύ ωραία τέρματα και εδικά το δεύτερο του, φτάνοντας επίσης τα έξι στο ίδιο διάστημα. Στο φινάλε ο Πινίγια σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι εξ επαφής και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι όμως σώθηκαν παρά την ήττα, επειδή έχασε η Κάλιαρι. Η Τζένοα πάλι για να βγει στην Ευρώπη δεν της αρκεί το πλασάρισμα στη βαθμολογία, αλλά να πάρει και την άδεια, η οποία προς το παρόν δεν της δίνεται.

Με Μάξι Λόπες η Τορίνο
Η Τορίνο επιβλήθηκε 2-0 της Κιέβο με ισάριθμα γκολ του Μάξι Λόπες και συνεχίζει να έχει, έστω και ελάχιστες, πιθανότητες να δώσει ξανά το παρών στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα πριν καν συμπληρωθεί το 1’ με τον Μαρτίνες, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Τορίνο στο πρώτο μέρος και πλησίασε στο γκολ σε άλλες δύο περιπτώσεις. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο, απείλησαν ελάχιστα και με τους παίκτες του Βεντούρα να ξεμένουν από ιδέες στην επίθεση, το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-0. Στο 51’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθη στην άμυνα της Κιέβο ο Μάξι Λόπες έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν με τον Γκαστόν Σίλβα, σε ένα γκολ που σίγουρα θα ήταν από τα καλύτερα της σεζόν, με τον Μπάρντι να βγάζει εντυπωσιακά και όλα τελείωσαν στο 69’, όταν ο Μάξι Λόπες τελείωσε ιδανικά την αντεπίθεση της Τορίνο, κάνοντας το 2-0.

Χαρά για Μόρα, γκέλα για Τόνι
Στο αδιάφορο βαθμολογικά Ελλάς Βερόνα-Εμπολι η πρώτη ήταν που πήρε το ματς, κάνοντας την ανατροπή (2-1). Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Σαπονάρα (6'), αλλά στο 23' ισοφάρισε με κεφαλιά από φάουλ ο Βαεγγέλης Μόρας (έπαιξε και στα 90 λεπτά). Ο Σάλα (67') χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους, που είχαν έναν λυπημένο στη σύνθεση τους. Ο Λούκα Τόνι που παλεύει για την κορυφή των σκόρερ, είδε τον Μπάσι να τον σταματάει δύο φορές και άλλη μία το οριζόντιο δοκάρι και έτσι έμεινε στα 19, δηλαδή στο -1 από τον capocannoniere, Κάρλος Τέβες. Στα τελευταία επτά λεπτά μπήκε στο παιχνίδι και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

 

SERIE A Τελευταία Νέα