Μονπελιέ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Gazzetta team
Μονπελιέ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

bet365

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε εκτός έδρας της Μονπελιέ (1-2) και κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας για τρίτη σερί χρονιά. Επεσε η Εβιάν, κρατάει το σεντόνι η Μονακό, Μπορντό για Europa.

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν επικράτησε και στην έδρα της Μονπελιέ και φτάνοντας τις 8 σερί νίκες, κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στην Ligue1 μία αγωνιστική πριν το τέλος. Για τους Παριζιάνους αυτό είναι το τρίτο σερί πρωτάθλημα (το έχουν κάνει μόνο Μαρσέιγ, Σεντ Ετιέν, Λιόν) και πέμπτο στην ιστορία τους και πλέον περιμένουν τον τελικό του Κυπέλλου με την Οσέρ για να ολοκληρώσουν το τρεμπλ με τους εγχώριους τίτλους.

Με δράση ξεκίνησε ο αγώνας στον Mosson, με τον Μουνιέ να φεύγει στην κόντρα για την Μονπελιέ και την Παρί να απαντά με δύο πολύ καλές φάσεις. Ο Λαβέτσι μόνος από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να κάνει καλά την κεφαλιά μετά τη σέντρα από αριστερά και έστειλε τη μπάλα άουτ (6') και ο Καβάνι ύστερα από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, έκλεψε, πέρασε τον Λιγκαλί αλλά πλάσαρε άουτ με τους αμυντικούς να έχουν καλύψει την εστία. Η ομάδα του Μπλαν είχε πάρει από νωρίς την κατοχή (43%-57%) και στο 16' άνοιξε το σκορ όταν μετά την εξαιρετική πάσα του Ραμπιό, ο Ματουιντί με πλασέ με το δεξί τελείωσε τη φάση (0-1). Στο 26' η Παρί έκανε το 0-2 σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη και τον τίτλο. Ο Οριέ έκανε ωραία κίνηση στα δεξιά και συρτή σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Καβάνι αλλά όχι και από τον Λαβέτσι που την έστειλε τα δίχτυα από τη μικρή περιοχή. Η φόρα των Παριζιάνων είχε παρασύρει την Μονπελιέ, την οποία γλίτωσε από το τρίτο γκολ ο τερματοφύλακάς της, Λιγκαλί, στο 31' αποκρούοντας το πλασέ του Καβάνι από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 40' με ένα... απίθανο γκολ, με τον Μουνιέ να βγαίνει στα δεξιά και να κρεμά από πολύ πλάγια τον Σιριγού στην προσπάθειά του να κάνει σέντρα (1-2). Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Παστόρε είδε -μάλλον άδικη- κίτρινη κάρτα για κοκορομαχία με τον Χίλτον και χάνει τον τελικό του Coupe de France κόντρα στην Οσέρ.

Στην επανάληψη η Παρί δεν έδειξε την ίδια όρεξη με αυτή του πρώτου μέρους και η Μονπελιέ ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή και έτιαξε τις πιο επικίνδυνες φάσεις. Στο 55' το σουτ του Νταμπό -πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο- πέρασε έξω και στο 66' ο Λούκας Μπάριος βγήκε από δεξιά έκανε το γύρισμα αλλά ο Μπεριγκό δεν βρήκε τη μπάλα όσο γεμάτα θα ήθελε και εκείνη πέρασε έξω. Η Παρί αρκέστηκε στη συνέχεια στο να προστατεύσει το υπέρ της σκορ και ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα χωρίς καθαρή φάση, μέχρι να φτάσουμε στο 80' όταν ο Οριέ βγήκε από δεξιά και έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Λιγκαλί σε δύσκολη επέμβαση. Ο τερματοφύλακας της Μονπελιέ ήταν εκεί και ένα λεπτό μετά για να σταματήσει το σουτ-γύρισμα του Παστόρε, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος αφού ο Λούκας Μόουρα σούταρε άουτ από καλή θέση και στο 91' ο Παστόρε προσπάθησε να πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Τέλος το όνειρο για Λιόν
Τα πράγματα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολα, καθώς οι λιονέ ήλπιζαν μόνο σε θαύμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οπότε το 1-1 με την Μπορντό δεν άλλαξε κάτι. Οι λιονέ έμειναν οριστικά στη 2η θέση και επιστρέφουν στο Champions League, ενώ οι Γιρονδίνοι ό,τι και να γίνει θα τερματίσουν στην 6η και περιμένουν κατάκτηση του Κυπέλλου από την Παρί, ώστε να πάρουν το εισιτήριο για το Europa League. Το ματς στο «Ζερλάν» ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με το καλησπέρα, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Κριβελί έκανε το 0-1! Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε πολύ γρήγορα, με τον Φεκίρ να κερδίζει τη μονομαχία με τον Σανέ, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα για το 1-1! Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους παίκτες του Φουρνιέ, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο επικίνδυνοι μέχρι το ημίχρονο και να χάνουν ευκαιρίες με τους Ρολάν (37') και Σεβέ (45'). Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με τη μοναδική διαφορά ότι αυτή τη φορά και οι λιονέ έχασαν κλασικές ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη από αυτές ήρθε στο 65', με τον Λακαζέτ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ οι καλύτερες στιγμές για την Μπορντό ήρθαν στο τέλος μετά από στημένα του Καζρί, χωρίς τίποτα να αλλάξει μέχρι το τέλος.

Κράτησε το σεντόνι η Μονακό
Πολύ σημαντική νίκη επί της Μετς πέτυχε η Μονακό η οποία επικράτησε 2-0 εντός έδρας και κράτησε το +2 από την Μαρσέιγ και την Σεντ Ετιεν στη μάχη για την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ -πρόσφατα ανανέωσε μέχρι το 2019- την επόμενη αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με την Λοριάν και με νίκη δεν την ενδιαφέρει τι θα γίνει στα άλλα ματς. Οι Μονεγάσκοι αντιμετώπισαν σκληρό παιχνίδι από την ήδη υποβιβασμένη αντίπαλο τους, η οποία αγωνίστηκε πολύ δυναμικά, άντεξε στην όποια πίεση και μάλιστα στο 40' λίγο έλειψε να κάνει και τη ζημιά στην Μονακό, όμως ο Ικαουνιέκς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Για καλή τύχη των γηπεδούχων, αυτό το έκανε το Μπερνάρντο Σίλβα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Ζοάο Μουτίνιο και με πλασέ πέφτοντας έγραψε το 1-0 (9ο γκολ του στη σεζόν). Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Μονακό έχασε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει το ματς από νωρίς αφού ο Φερέιρα-Καράσκο μόνος από την μικρή περιοχή κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας. Στην καλύτερη φάση της Μετς στο δεύτερο μέρος ο Φλοράν Μαλουντά δεν ανησύχησε τον Σούμπασιτς για να σφραγίσουν το τρίποντο οι γηπεδούχοι στο 88' όταν ο Σίλβα έκανε εξαιρετική κούρσα από αριστερά στην κόντρα και έδωσε πάρε-βάλε στον Ζερμέν, ο οποίος έγραψε το τελικό 2-0.

Τεσσάρα ελπίδας για Μαρσέιγ
Αφού τον Απρίλιο έκανε την τεράστια… κοιλιά της και με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς έμεινε πίσω στη βαθμολογία, η Μαρσέιγ τρέχει να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Όχι απλά βελτιωμένη, αλλά εντυπωσιακή, πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Λιλ, διαλύοντας τη με 4-0 και πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη της. Μόλις στο 2’ ο Ζινιάκ με προβολή από ριμπάουντ έβαλε το 21ο γκολ του για φέτος και μάλιστα κόντρα στη μοναδική ομάδα του Σαμπιονά, κόντρα στην οποία δεν είχε σκοράρει ποτέ. Στο 26’ με κεφαλιά από κόρνερ ο Φανί έκανε το 2-0 και έκτοτε πίεσε ανούσια η Λιλ. Στο 70’ ο Αλεσαντρινί σε τετ α τετ δκότωσε τους γηπεδούχους, με τον Αντρέ Αγιού (76’) να βρίσκει δίχτυα με ωραία λομπίτσα. Ετσι η Ολιμπίκ έφτασε στην πιο μεγάλη νίκη της εκεί μέσα τα 60 τελευταία χρόνια και παρέμεινε στο -2 από τη Μονακό. Το ποια από τις δύο θα πάρει την 3η θέση για το Champions League θα σφραγιστεί την τελευταία αγωνιστική: με τη Μαρσέιγ να υποδέχεται τη Μαστιά και τη Μονακό να παίζει στη Λοριάν. Με ισοπαλία των Πριγκίπων, υπάρχει ισοβαθμία και πλεονέκτημα γκολ για τους Μαρσεγιέζους.

Τέλος η Εβιάν, ελπίδα για σεντόνι η Σεντ Ετιέν
Μετά τις Λανς και Μετς η τρίτη που θα τις ακολουθήσει στην Ligue 2 είναι η Εβιάν. Η Σεντ Ετιέν έφυγε με μεγάλη νίκη 2-1 από το Ανσί και συνεχίζει να κάνει όνειρα Champions League, καθώς παραμένει στο -2 από την 3η Μονακό. Μεγάλος πρωταγωνιστής των στεφανουά ήταν για ακόμη μία φορά ο Γκραντέλ, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 12' μετά από απίθανο λάθος του Μονγκονγκού ο Γκραντέλ με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1! Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, με τον Γκραντέλ να φτάνει κοντά και στο 0-2 στο 19', με τους παίκτες του Γκαλτιέ να έχουν τον έλεγχο και τον Φαν Βολφσβίνκελ να απειλεί στο 40'. Εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά για την Σεντ Ετιέν, όμως, στο 42' ο Τόμασον έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ντουαμέλ ήρθε από πίσω για να κάνει το 1-1 και να δώσει ελπίδα στην Εβιάν! Στην επανάληψη οι στεφανουά ήταν καλύτεροι, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Μονέ-Πακέ (71'), Τεοφίλ-Κατρίν (73') και Μολό (74') και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη στο 82'. Ο Καμπόν ανέτρεψε τον Γκραντέλ εντός περιοχής και ο Ιβοριανός έκανε το 1-2 από την άσπρη βούλα! Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ στο τέλος, με τον Τεοφίλ-Κατρίν να σώζει στην γραμμή στις καθυστερήσεις, πριν ο Αμπνταλά αποβληθεί στις καθυστερήσεις, για να ολοκληρώσει το μίζερο βράδυ της Εβιάν.

Εκανε τη δουλειά η Νις
Το... πέσιμο στην προπόνηση από τους οπαδούς μετά την βαριά ήττα με 5-0 από την Σεντ Ετιέν φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα για την Νις, η οποία νίκησε 2-1 την Λανς με ανατροπή και εξασφάλισε την παραμονή της στην Ligue1, αφού η Εβιάν έχασε από τους Στεφανουά και υποβιβάστηκε μία αγωνιστική πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 14', όταν ο Κουλιμπαλί βρήκε τον Τουζγκάρ αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή και ο Τυνήσιος επιθετικός εκτέλεσε από κοντά τον Χασέν για το 0-1. Παρά την ψυχρολουσία, οι παίκτες του Κλοντ Πιέλ κατάφεραν να απαντήσουν πριν το ημίχρονο και αφού πρώτα ο Χασέν είχε κρατήσει το 0-1 σε μακρινό σουτ του Λε Μουάν, στην επόμενη φάση ισοφάρισαν με ένα απίθανο γκολ. Η μπάλα πήγε δύο φορές στο δοκάρι, οι αμυντικοί της Λανς έκοψαν πάνω στη γραμμή και ο Μποντμπέρ κατέβασε για τον Αμαβί ο οποίος με δυνατό αριστερό έγραψε το 1-1. Το τελικό 2-1 υπέρ της Νις διαμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος από τον Ντιγκάρ, οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπελόν μετά την ασίστ του Εϊσερίκ.

Σώθηκαν Ρεμς, Λοριάν, Τουλούζ
Η Ρεμς επιβλήθηκε 1-0 της Ρεν και παρά τη δύσκολη σεζόν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ligue 1. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τον Μορέιρα να χάνει την πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 13' και τον Ονιάνγκ την πρώτη για τους γηπεδούχους στο 20', για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα, όμως οι πρώτες ευκαιρίες χάθηκαν για τους ρενέ. Αρχικά στο 46', όταν ο Κοντέ παραλίγο να σκοράρει εναντίον της ομάδας του και στη συνέχεια στο 57' με τον Ντουκουρέ. Στιγμές αργότερα, όμως, η Ρεμς πήρε το προβάδισμα, όταν ο Μεξέρ έκανε χέρι στην περιοχή, ο διαιτητής Λανουά έδωσε το πέναλτι και ο Σαρμπονιέ από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0 στο 59'. Μέχρι το τέλος, μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες, με τον Φορτές στο 72' και τον Ντουκουρέ, που είχε δοκάρι στο 80', για να μείνει παραμείνει το 1-0.

Με τον Λεκόμτ σε εξαιρετική μέρα η Λοριάν έφυγε με ισοπαλία 1-1 από το «Μποζουάρ» με αντίπαλο τη Ναντ και σφράγισε την παραμονή της στην Ligue 1. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 4', όταν ο Φιλιποτό έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Τζιλομποτζί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς στο 6' μετά από κόρνερ του Βερετού ο Οντέλ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, για να ακολουθήσει στη συνέχεια το κρεσέντο αποκρούσεων του Λεκόμτ. Ο Μπαμού έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος στο 38', με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και να είναι πιο επιθετικοί. Μπαμού (66') και Νκουντού (82') έχασαν κλασικές ευκαιρίες στην επανάληψη, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Ανώδυνη ήττα για την Τουλούζ, που μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 από την Γκινγκάμπ, όμως έσωσε τη χρονιά, καθώς η ήττα της Εβιάν ήταν αρκετή για να την κρατήσει στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 5'. Ο Γιάκομπσεν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαντάν με εντυπωσιακό ψαλιδάκι έκανε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στον 26'. Ο Μουμπαντζέ έκανε χέρι εντός περιοχής και ο Μπεν Γιεντέρ το 1-1 από την άσπρη βούλα. Οι βιολέ, μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν κάνει την ανατροπή λίγο αργότερα, όμως ούτε ο Κανά-Μπιγίκ, ούτε ο Μπρέιθγουεϊτ κατάφεραν να νικήσουν τον Λεσλ, με την προσπάθεια του δεύτερου στο 32' να σταματάει στο δοκάρι! Το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, όμως με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα. Σέντρα του Πιε από δεξιά, ωραία κεφαλιά του Μποβιού και 2-1! Τα πράγματα άλλαξαν στο 60', όταν ο Κερμπρά ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή τον Μπρέιθγουεϊτ, για να αντικρίσει απευθείας κόκκινη και να αφήσει την Γκινγκάμπ με 10 παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι, όπως ήταν λογικό, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με τον Μπρέιθγουεϊτ (69', 72', 74', 76'), όμως ο Νορβηγός δεν μπορούσε με τίποτα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και το 2-1 δεν άλλαξε.

Μοιρασιά στο Μπαστιά-Καέν
Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Μπαστιά αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καέν, με τις δύο να συνεχίζουν και τη σεζόν 2015-16 στην Ligue1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10' με τον Πριβά μετά την προσπάθεια του Μπενεζέ (0-1), όμως οι Νησιώτες είχαν την απάντηση έτοιμη και μόλις δύο λεπτά μετά ισοράρισαν με κεφαλιά-ψαράκι του Αγιτέ ύστερα από σέντρα του Ντάνιτς. Από το ματς δεν έλειψαν οι φάσεις, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Την επανεμφάνισή του με την Μπαστιά πραγματοποίησε -ως αλλαγή- ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος είχε να παίξει από την 23η αγωνιστική.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο (16/05)

Μπαστιά-Καέν 1-1
(12' Αγιτέ - 10' Πριβά)

Εβιάν-Σεντ Ετιέν 1-2
(42' Ντουαμέλ - 12', 82' πεν. Γκραντέλ)

Γκινγκάμπ-Τουλούζ 2-1
(5' Μαντάν, 49' Μποβιού - 26' πεν. Μπεν Γιεντέρ)

Λιλ-Μαρσέιγ 0-4
(2' Ζινιάκ, 26' Φανί, 70' Αλεσαντρινί, 76' Αγιού)

Λιόν-Μπορντό 1-1
(9' Φεκίρ - 3' Κριβελί)

Μονακό-Μετς 2-0
(45' Μπερνάρντο Σίλβα, 88' Ζερμέν)

Μονπελιέ-Παρί 1-2
(40' Μουνιέ - 17' Ματουιντί, 25' Λαβέτσι)

Ναντ-Λοριάν 1-1
(6' Οντέλ - 4' Τζιλομποτζί αυτ.)

Νις-Λανς 2-1
(30' Αμαβί, 77' Ντιγκάρ - 14' Τουζγκάρ)

Ρεμς-Ρεν 1-0
(59' Σαρμπονιέ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα