Ο Ολυμπιακός ξεκινάει ως 23ος στην Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει ως 23ος στην Ευρώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το πώς ξεκινάνε τη νέα σεζόν στην Ευρώπη οι ελληνικές ομάδες!

Τώρα που ουσιαστικά τελειώνουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φτάνοντας πια στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, μπορούμε να ρίξουμε μία ματιά στο πως διαμορφώθηκε, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, με την οποία θα μπουν οι σύλλογοι τη νέα σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν σε αυτή τη βαθμολογία, που διαμορφώνεται από τα αποτελέσματα κάθε ομάδας την αμέσως προηγούμενη 4ετία, βρίσκεται στην καθ΄όλα τιμητική 23η θέση! Για να καταλάβει κανείς το μεγεθος της επιτυχίας: ξεπερνάει ιταλικές ομάδες όπως οι Ίντερ, Φιορεντίνα, Λάτσιο, Ρόμα. Κι ακόμη τις Αθλέτικ Μπιλμπάο, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Λιόν, Μαρσέϊγ, Άγιαξ, ΠΣΒ, Γαλατασαράϊ, Ντινάμο Κιέβου, Άντερλεχτ, Ντνίπρο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρούμπιν, Σπόρτινγκ, Σέλτικ.

Μπροστά από τον Ολυμπιακό, κατά σειρά, είναι Ρεάλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Παρί, Σάλκε, Πόρτο, Βαλένθια, Νάπολι, Βασιλεία, Ζενίτ, Λέβερκουζεν, Σίτι, Γιουνάϊτεντ, Σεβίλλη, Μίλαν, Σαχτάρ.

Από τις άλλες ελληνικές ομάδες, στην πρώτη 50άδα δεν βλέπεις καμία.

Ο ΠΑΟΚ είναι στην 55η. Όχι και…τόσο άσχημα, με το σκεπτικό ότι άλλος σύλλογός μας στις πρώτες 100 θέσεις της ΟΥΕΦΑ δεν υπάρχει (ο ΑΠΟΕΛ είναι Νο 51).

Τον Παναθηναϊκό τον βρίσκεις στο Νο 118 και τον Αστέρα στο Νο 120. Και τον Ατρόμητο Νο 147, με την ΑΕΚ Νο 181.

Γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός εύκολα μπορεί να πλασαριστεί στην πρώτη 15άδα, 16άδα. Και κυρίως σταθερά. Απλά χρειάζεται να έχει κάθε χρόνο περίπου τα αποτελέσματα που έχει εδώ και μία τετραετία στο Τσάμπιονς Λιγκ και κάτι καλύτερο στο Γιουρόπα Λιγκ. Δηλαδή, προκρίσεις κι όχι αποκλεισμούς από τους 32…

Α, για το...άλλο που σκέφτεστε: με αυτό το πλευρό να κοιμάστε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.