Ντνίπρο - Νάπολι 1-0

Gazzetta team
Ντνίπρο - Νάπολι 1-0

bet365

Η Ντνίπρο κέρδισε με... ιταλικό σκορ (1-0) τη Νάπολι στο Κίεβο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Δύο ιταλικές ομάδες ήταν στα ημιτελικά του Europa League, καμία δε θα δώσει το παρών. Και αν για την Φιορεντίνα τα πράγματα ήταν εξ' αρχής πολύ δύσκολα, η Νάπολι ήταν το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι με την Ντνίπρο. Οι Ουκρανοί, όμως, έπαιξαν... ιταλικά, κέρδισαν 1-0 στο Κίεβο και με συνολικό σκορ 2-1 θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και στον επαναληπτικό, οι παίκτες του Μάρκεβιτς έπαιξαν με πάθος, ήταν εξαιρετικά στημένοι στην άμυνα, είχαν ξανά σε καλή μέρα τον Μπόικο και έφτασαν στην μεγάλη νίκη. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο και τους Ιταλούς να μην μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τη Νάπολι, όταν στο 8' ο Ιγουαΐν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μπόικο, όμως ο τελευταίος τον νίκησε. Στο 28' οι δυο ήταν ξανά πρωταγωνιστές, με τον Ουκρανό να βγάζει δύσκολα την κεφαλιά του Αργεντίνου, ενώ η πρώτη σημαντική ευκαιρία για την Ντνίπρο ήρθε στο 34', όταν ο Αντούχαρ έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Σελεζνιόβ εκτός περιοχής, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να απειλούν με τον Λούτσκεβιτς στο 49' και στο 58' έφτασαν στο χρυσό γκολ. Σέντρα του Κονοπλιάνκα από αριστερά, ο Σελεζνιόβ νίκησε τον Μπρίτος στη μονομαχία και με δύσκολη κεφαλιά έκανε το 1-0! Μετά το γκολ οι παίκτες του Μπενίτεθ ανέβασαν ρυθμό και πίεσαν.

Μέρτενς (65', 69') και Λόπεθ (74') είχαν καλές προσπάθειες, όμως οι περισσότερες των Ναπολιτάνων έμεναν είτε ημιτελής είτε δεν έβρισκαν στόχο. Στο 77' ο Ντάγκλας έβγαλε σχεδόν πάνω στην γραμμή μετά το γύρισμα του Ιγουαΐν και στο τέλος εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ ήταν οι Ουκρανοί. Αρχικά στο 89' ο Αντούχαρ έκανε μεγάλη διπλή απόκρουση, πριν βγάλει και το μακρινό σουτ του Ματέους, ενώ στο 2' των καθυστερήσεων ο Ματέους με ωραία κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να μείνει το 1-0 μέχρι το τέλος.

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντάγκλας, Τσεμπεριάτσκα, Λέο Μάτος, Κανκάβα, Φεντόρτσουκ, Ροτάν, Λούτσκεβιτς (67' Ματέους), Κονοπλιάνκα (86' Μπρούνο Γκάμα), Σελεζνιόβ (75' Κάλινιτς)

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Νταβίδ Λόπεθ (79' Ενρίκε), Ινλέρ, Ινσίνιε (61' Μέρτενς), Καγιεχόν, Γκαμπιαντίνι (55' Χάμσικ), Ιγουαΐν

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα