Ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι στο gazzetta.gr!

Ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι στο gazzetta.gr!

Ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι στο gazzetta.gr!

bet365

Ο θρυλικός, Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, μιλά στο gazzetta.gr για την επική πρόκριση της Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το μυστικό αυτής της ομάδας και θυμάται το τελευταίο τρόπαιο το 1996!

Η Γιουβέντους επέστρεψε, η «Μεγάλη Κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι και πάλι εδώ. Στον τελικό του Βερολίνου, η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι θα διεκδικήσει τα σκήπτρα, το ιερό δισκοπότηρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλοντας να επαναλάβει τον θριάμβο της Ρώμης, το... μακρινό 1996! Με τον Μαρτσέλο Λίπι, τότε, στον πάγκο η Γιουβέντους επικρατούσε στα πέναλτι(4-2)του Άγιαξ και πανηγύριζε την δεύτερη «μεγάλη» κούπα της ιστορίας της, μετά από εκείνη του 1985!

Σκόρερ της «Γιούβε» εκείνο το βράδυ, ο σπουδαίος Φαμπρίτσιο Ραβανέλι. Ο Ιταλός παλαίμαχος στράικερ μιλά στο gazzetta.gr για τα μυστικά της φετινής επιτυχίας των «μπιανκονέρι», γυρίζει τον χρόνο στο 1996 και το γκολ που πέτυχε ενώ αναλύει τα δεδομένα ενόψει του μεγάλου τελικού!

«Είναι μια τεράστια επιτυχία της Γιουβέντους, μετά το 2003 να επιστρέφει σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκετοί μπορεί να την είχαν ξεγραμμένη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης αλλά απαγορεύεται να το κάνεις αυτό με την Γιουβέντους. Εξάλλου, ήταν ανώτερη και στα δύο παιχνίδια. Αυτή την στιγμή διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη. Δύσκολα δέχεται γκολ. Για τον Μπουφόν δεν χρειάζονται λόγια. Στο κέντρο έχει ποιότητα, τον Πογκμπά, τον Πίρλο ενώ στην επίθεση ο Τέβεζ και ο Μοράτα ήταν καθοριστικοί».
Τι παραπάνω, όμως, είχε η Γιουβέντους; Ο Ραβανέλι έχει την -πειστική- απάντηση...

«Η Γιουβέντους ήταν ομάδα. Με όλα τα γράμματα κεφαλαία. ΟΜΑΔΑ. Αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Όλοι έδωσαν τα πάντα. Το ήθελαν περισσότερο και αυτό φάνηκε στο γήπεδο ενώ τακτικά είχαν καλύτερη συμπεριφορά από την Ρεάλ. Ήταν προσηλωμένοι στο πλάνο και στα 180 λεπτά και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για το Βερολίνο. Άξια

Ο κόσμος απορεί συχνά γιατί παίρνει τόσο εύκολα τα πρωταθλήματα στην Ιταλία. Η φετινή πορεία μέχρι τον τελικό αποδεικνύει το πόσο ανώτερη είναι αυτή την στιγμή η Γιουβέντους. Από τον υποβιβασμό του 2006, μέχρι σήμερα, έγιναν πολλά. Κυρίως οι ενέργειες του προέδρου Ανιέλι, το σχέδιο που υπήρχε και υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Γιουβέντους είχε πλάνο επιστροφής, για αυτό βρίσκεται εδώ που βρίσκεται τώρα».

Ο Αλέγκρι ανέλαβε την δύσκολη αποστολή να αντικαταστήσει τον Κόντε. Κόντρα στους οπαδούς, κόντρα στα προγνωστικά έκανε την διαφορά...

«Μετά την αποχώρηση του Κόντε από τον πάγκο της ομάδας, πολλοί έλεγαν πως η Γιουβέντους τελείωσε. Πως δεν θα συνέχισε στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Έκαναν λάθος. Ο Αλέγκρι αποδείχθηκε ικανός να πάει ένα βήμα πιο πέρα το σχέδιο της Γιουβέντους. Το πιο σημαντικό που έκανε; Δεν κοίταξε να αλλάξει ότι καλό βρήκε. Έχει τον δικό του τρόπο να κερδίζει. Ξέρει να νικάει, ήξερε από πριν τι πρέπει να κάνει στην Γιουβέντους και το έκανε» εξηγεί ο παλαίμαχος άσος που πλέον εργάζεται ως προπονητής.

Μπορεί όμως η Γιουβέντους να πιει νερό από την... πηγή του Βερολίνου; Αντίπαλος η ασταμάτητη Μπαρτσελόνα...

«Η Μπαρτσελόνα αυτή την στιγμή είναι η πιο ποιοτική ομάδα στην δημιουργία. Μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα από το πουθενά. Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ. Η Γιουβέντους, όμως, ξαναλέω πως διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη και μπορεί με την τακτική της να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Θεωρώ αρκετό σημαντικό, το να εκμεταλλεύθεί η τους χώρους που αφήνει σε κάθε παιχνίδι η Μπαρτσελόνα στα μετόπισθεν της. Ελπίζω όλα να λειτουργήσουν όπως πρέπει και στον τελικό του Βερολίνου η Γιουβέντους να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης».

Όπως αναφέραμε, ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι έχει γράψει την δική του ιστορία. Εκείνο το γκολ στην Ρώμη, το άνοιγμα του σκορ στο 12'. Πως να το ξεχάσει;

«Πως να ξεχάσω εκείνο το βράδυ; Μπορεί να έχουν περάσει τόσα χρόνια αλλά δεν σβήνεται τίποτα από το μυαλό μου. Θυμάμαι όλες τις λεπτομέρειες. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, απέναντι στον μεγάλο Άγιαξ του Φαν Χάαλ.

Μια μεγάλη ποδοσφαιρική απόλαυση, να βρίσκεται στο χορτάρι σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνο το γκολ στην αρχή του ματς είναι το πιο σημαντικό στην καριέρα μου. Δεν συγκρίνεται. Στην συνέχεια χρειάστηκε να πάμε στα πέναλτι, μια διαδικασία αρκετά δύσκολη για κάθε ποδοσφαιριστή. Ήμασταν πιο ικανοί και το πήραμε».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα