ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1

bet365

Το γκολ του Πλατέλλα και οι αποκρούσεις του Ανέστη έδωσαν στην ΑΕΚ τη νίκη στην Λάρισα (0-1) και την 1η θέση στα πλέι οφ, μετά την ήττα του Ηρακλή.

Στην Ένωση δεν ήθελαν απλά τη νίκη στο Αλκαζάρ αλλά να δουν και κάτι καλύτερο, σε σχέση με τα τελευταία ματς, από την ομάδα. Τελικά έμειναν ικανοποιημένοι στο... 50% αφού ήρθε το τρίποντο αλλά όχι η καλή εμφάνιση. Με σκόρερ τον Πλατέλλα και κορυφαίο τον τερματοφύλακα Ανέστη, οι Κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη και είναι μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας πλέον.

Με δεδομένη την παρουσία του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο της Λάρισας, η ΑΕΚ ήξερε ότι θα είχε να αντιμετωπίσει μια μαζική άμυνα μέχρι να ανοίξει το σκορ... Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν από νωρίς αφού η Ένωση πήρε την κατοχή της μπάλας και από εκεί και πέρα έψαχνε τον τρόπο για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Η αποστολή των παικτών του Τραϊανού Δέλλα, βέβαια, δεν ήταν εύκολη και γινόταν ακόμη δυσκολότερη από τα συνεχή φάουλ που έκαναν οι γηπεδούχοι ώστε να διακόπτουν συνεχώς το ματς, με συνέπεια οι Κιτρινόμαυροι να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Οι οποίοι Κιτρινόμαυροι, στο 22' κινδύνεψαν να βρεθούν και πίσω στο σκορ από στημένη φάση αλλά ο Δεληζήσης από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ!

Αυτή ήταν η μοναδική φάση της ΑΕΛ στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ έφτασε να έχει κατοχή μπάλας ακόμη και 69%, στην προσπάθεια της να ανοίξει την άμυνα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο απλά για την Ενωση αν στο 24' ο διαιτητής έδινε πέναλτι στην κλωτσιά του Μελισσά στον Λαμπρόπουλο αλλά δεν υπέδειξε κάτι, με το ματς να συνεχίζεται χωρίς φάσεις. Οπως και να έχει, η ΑΕΚ κατάφερε να απλοποιήσει τα πράγματα στο 42', όταν ο Πλατέλλας πήρε την μπάλα, βρήκε χώρο και με δυνατό ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Αποστολίδη για το 0-1. Σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος, πριν το τέλος του οποίου οι γηπεδούχοι έκαναν και αναγκαστική αλλαγή (μέσα ο Πινδώνης, έξω ο Κοντοδήμος).

Αυτός που μπήκε, ο Πινδώνης δηλαδή, θα ήταν και αυτός που θα άγγιζε την ισοφάριση για την ΑΕΛ στο 49' με κεφαλιά αλλά ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 0-1. Η εικόνα του παιχνιδιού σε σχέση με το πρώτο μέρος ήταν εντελώς διαφορετική αφού ήταν η Λάρισα, πλέον, αυτή που βρισκόταν συνεχώς μπροστά και η ΑΕΚ σε θέση άμυνας... Οι Κιτρινόμαυροι δυσκολεύονταν αρκετά να κρατήσουν μπάλα και έτσι ήταν αναγκασμένοι να αμύνονται, με τον Πινδώνη να έχει νέα μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 65', αυτή τη φορά με πλασέ στην κίνηση από κοντά, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε ξανά!

Ο Δέλλας προσπάθησε με τις αλλαγές του να βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του αλλά δεν το κατάφερε, όπως δεν κατάφερε και ο Γιάντσης να ισοφαρίσει στο 73', με σουτ εντός περιοχής, αφού ο Ανέστης αντέδρασε και πάλι σωστά! Το ματς πήγε ως το τέλος με την Λάρισα στην επίθεση και την ΑΕΚ στην άμυνα, με το 0-1 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, φέρνοντας την Ένωση μόνη πρώτη στη βαθμολογία των πλέι οφ.

Man of the match: Ο Ανέστης! Στην καλύτερη του εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, απέκρουσε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων και ειδικά αυτές των Πινδώνη (δύο φορές) και Γιάντση, δίνοντας στην ομάδα του το τρίποντο.

Αδύναμος κρίκος: Θα μπορούσαν να μπουν πολλοί παίκτες της ΑΕΚ σε αυτή την κατηγορία, με τους Μπαρμπόσα και Κρισάντους να είναι οι βασικοί υποψήφιοι. Ας επιλέξει ο καθένας όποιον θέλει...

Στο ύψος του: Ο Πινδώνης πέρασε στο ματς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αντικαθιστώντας τον τραυματία Κοντοδήμο και έγινε ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Λάρισας. Μέσα σε όλες τις φάσεις, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά έπεσε στον καλύτερο Ανέστη των τελευταίων μηνών.

Η γκάφα: Εκανε αρκετές τέτοιες η άμυνα της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις...

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Κουτσιαύτης δεν έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, σε κλωτσιά του Μελισσά στον Λαμπρόπουλο. Αυτό, επί τη ευκαιρία, ήταν το τρίτο πέναλτι στα πλέι οφ που δε δόθηκε στην Ένωση... Από εκεί και πέρα, πάντως, ο ρέφερι στάθηκε πολύ καλά και δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα στις δύο ομάδες.

Το ταμείο του Gazzetta: Ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της ανόδου βρίσκεται η ΑΕΚ και μάλιστα ως μόνη πρώτη πλέον στη βαθμολογία. Το κακό είναι ότι δεν είναι και σε καλή κατάσταση αφού σε ακόμη ένα ματς δεν άρεσε... Το γεγονός ότι κορυφαίος ήταν ο τερματοφύλακας, άλλωστε, τα λέει όλα για τους Κιτρινόμαυρους, που αντιμετώπισαν -στο δεύτερο 45λεπτο- αρκετά προβλήματα από την ΑΕΛ.

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος (45' Πινδώνης), Νεμπεγλέρας, Μπανούσης (83' Ρίστοβιτς), Σερζίνιο (72' Γιάντσης), Ν’Γκουεσάν, Ζόνε, Ντα Σίλβα.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (85' Γροντής), Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (70' Γεωργέας), Μπαρμπόσα (59' Κρισάντους), Αραβίδης.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα