Η αντίδραση του Βίκτωρα Μητρόπουλου

Η αντίδραση του Βίκτωρα Μητρόπουλου

bet365

Με αφορμή πληροφορίες που τον εμφάνιζαν να ετοιμάζει ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ ο Βίκτωρας Μητρόπουλος πήρε θέση με δήλωσή του.

Ειδικότερα ο παλιός ποδοσφαιρικός παράγοντας υπογράμμισε: «Η σημερινή ΕΠΟ, με τα πρόσωπα που συγκροτούν το Δ.Σ., είναι πασιφανές ότι δεν πληρεί τα εχέγγυα για την άρτια διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, χωρίς σκιές και με ίσους κανόνες τέλεσής τους. Παράλληλα, μια σειρά δικογραφιών, με διώξεις κακουργηματικής μορφής, υποχρεώνουν τους νυν διοικούντες να μην αντιδρούν σε αυτήν την διαπόμπευση των ποδοσφαιρικών αγώνων, αφού και οι ίδιοι συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους των κατηγορουμένων.

Αποτέλεσμα; Το ποδόσφαιρο διασύρεται, οι φίλαθλοι μιλάνε μόνο για 'στημένα' παιχνίδια, οι πολιτικοί –χωρίς να κοιτάζουν τα του οίκου τους που ίσως είναι χειρότερα– ζητούν κάθαρση του χώρου, ενώ οι εκάστοτε Υπουργοί Αθλητισμού με συζητήσιμη επιχειρηματολογία δεν καταλαβαίνουν να φτάσουν στον στόχο που δεν είναι άλλος από την ομαλή και χωρίς βία διεξαγωγή των αγώνων. Παράλληλα, οι διεθνείς Οργανισμοί FIFA και UEFA, έχοντας κουραστεί από ανεδαφικά και μη τεκμηριωμένα αιτήματα, κοιτάζουν μόνο τις δικές τους διοργανώσεις και με τις ανακοινώσεις τους όταν αναφέρονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο με απλά λόγια λένε: 'Κόψτε τον λαιμό σας στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη αυτά δεν περνάνε'.

Προ της καταστάσεως αυτής, είναι φυσικό να υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα φαινόμενα παρακμής και αναζήτηση τρόπου για την αντιμετώπισή τους. Ως φίλαθλος αλλά και ως άτομο που έχει ζήσει από κοντά τις καταστάσεις στην πρώην Super League (ΕΠΑΕ) και στην ΕΠΟ, είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς που επιθυμώ να δοθεί ένα τέλος στην υπάρχουσα κατάσταση, ώστε να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θολό τοπίο του ποδοσφαίρου. Για τον σκοπό αυτό, χρειάζεται η επιστράτευση ανθρώπων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο άθλημα και που δεν αμφισβητούνται οι προθέσεις τους για 'καθαρό' ποδόσφαιρο.

Ακόμη χρειάζεται όλες οι ενέργειες να γίνουν με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, και χωρίς υπογραφές 'γραμματίων', που κάποτε θα πρέπει να εξοφλήσουν σε μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοϊδιοκτήτες. Στην προσπάθεια αυτή, εφ' όσον τηρηθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις, έχω υποχρέωση να βοηθήσω για την ευόδωσή της στον βαθμό που έχω τη δυνατότητα παρέμβασης, πιστεύοντας ότι η πείρα που απέκτησα στα διοικητικά όργανα στην Ελλάδα αλλά και στην UEFA θα είναι χρήσιμα ώστε ο στόχος για την αναβάθμιση κυρίως της αξιοπιστίας στο ποδόσφαιρο να επιτευχθεί».

 

Τελευταία Νέα