Ο Αντσελότι και οι... απέναντι!

Ο Αντσελότι και οι... απέναντι!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος ακούει τον Φλορεντίνο Πέρεθ να λέει ότι ο Ιταλός θα είναι και του χρόνου στον πάγκο της Ρεάλ και αναρωτιέται πόσο εύκολο θα είναι αυτό στην περίπτωση που η Μπάρτσα κάνει τρεμπλ...

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει επισήμως ανακοινώσει ότι και την επόμενη σεζόν ο Κάρλο Αντσελότι θα είναι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ε, και; Οταν το ανακοίνωσε δεν είχε εκτιμήσει το ενδεχόμενο η Ρεάλ φέτος να μην πάρει τίποτα και η Μπαρτσελόνα (κυρίως αυτό) να κάνει τρεμπλ. Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να αλλάξει άποψη σε αυτό το ενδεχόμενο;

Πόσο μακριά είμαστε από αυτό το, όχι απλώς απευκταίο, αλλά εφιαλτικό, για την Ρεάλ σενάριο. Αν θέλετε την άποψη μου, όχι και πολύ. Η Μπαρτσελόνα το πρωτάθλημα επί της ουσίας το πήρε, το Κύπελλο Ισπανίας είναι πολύ πιθανό να το πάρει αφού έχει να παίξει τελικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο “Καμπ Νόου”. Τι μένει; Το Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή εκτός εξαιρετικού απρόοπτου ένας τελικός, είτε κόντρα στην Γιουβέντους, είτε κόντρα στην Ρεάλ. Με λίγα λόγια 50-50% όχι για να πάρει ένα τρόπαιο, αλλά για να κάνει τρεμπλ!

Την ίδια ώρα η Ρεάλ το πρωτάθλημα το έχασε (με ψηλά το κεφάλι, αλλά το έχασε), από το Κύπελλο έχει αποκλειστεί και της απομένει για να σώσει την χρονιά να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Να ανατρέψει δηλαδή το 2-1 του πρώτου ματς με την Γιουβέντους και μετά να νικήσει στον τελικό και την Μπαρτσελόνα. Το πετυχαίνει; Ο Κάρλο Αντσελότι είναι καβάλα στο άλογο... Δεν το πετυχαίνει, τότε έχει πρόβλημα. Και έχει πρόβλημα είτε αν αποκλειστεί από την Γιουβέντους, είτε αν χάσει τον τελικό από την Μπαρτσελόνα που θα πανηγυρίζει τρεμπλ στο Βερολίνο μπροστά στα μούτρα της Ρεάλ και του Πέρεθ.

Και ο Κάρλο έφτασε εδώ που είναι σήμερα και με δική του ευθύνη. Είχε μπροστά του μία ολόκληρη χρονιά για να “μεγαλώσει” το ρόστερ του. Να μάθει την ομάδα να ζει και να παίζει με δύο τρεις απουσίες, όπως ζει και μαθαίνει κάθε ομάδα στον κόσμο. Αλλωστε αν δεν μπορεί να κάνει ροτέισον η Ρεάλ τότε ποια ομάδα μπορεί; Ο Αντελότι άφησε τη σεζόν να κυλήσει με 12 άντε 13 παίκτες και τώρα στο φινάλε της που η κούραση και οι τραυματισμοί από τα συνεχόμενα ματς έχουν χτυπήσει κόκκινο, η Ρεάλ δεν έχει παίκτες για να λύσει το πρόβλημα. Ο Σέρχιο Ράμος φοράει την μάσκα του αμυντικού χαφ, διότι λείπει ο Μόντριτς θα πει κάποιος. Ψέματα θα πει. Ο Ράμος παίζει χαφ γιατί ο Αντσελότι φρόντισε όλη τη σεζόν να “κάψει” τον Κεντίρα, να μην αξιοποιήσει τον Λούκας Σίλβα που πήρε τον Γενάρη και να μην εμπιστευτεί τον Ιγιαραμέντι τον οποίο ο ίδιος ζήτησε γεμάτος ενθουσιασμό να αποκτηθεί με 30 εκατ. ευρώ.

Ο Τσιτσαρίτο πήρε ευκαιρίες μόνο όταν ο Μπενζεμά χτύπησε, διότι μέχρι τότε δεν υπήρχε στον χάρτη και παρά το γεγονός ότι είναι πολύ φιλότιμος και εργατικός είναι φανερό ότι του λείπουν ματς και η επαφή με τα δίχτυα. Μπορεί να έχει βάλει δύο τρία κρίσιμα γκολ, αλλά έχει χάσει πολλά περισσότερα όπως στο πρόσφατο ματς με την Βαλένθια. Ο Αντσελότι δεν του έδωσε ποτέ επαρκή χρόνο όσο είχε τον Μπενζεμά και τώρα το πληρώνει.

Οπως πληρώνει το γεγονός ότι την κρίσιμη ώρα η Μπαρτσελόνα δείχνει πιο φρέσκια από ποτέ, ενώ η Ρεάλ άδεια από μπαταρία. Λογικό. Ο Λούις Ενρίκε προχώρησε στη σεζόν με 17-18 παίκτες να ανήκουν στον κύκλο της πρώτης ομάδας και ο Αντσελότι με 12 (τους 11 βασικούς και τον Ισκο) και στο δεύτερο μισό με 13 (τους 11 βασικούς και τους Ισκο, Βαράν). Η Ρεάλ με αυτόν τον τρόπο έγινε μία ομάδα που άντεχε μία απουσία, όταν είχε δύο ή τρεις το πρόβλημα ήταν τεράστιο.

Και τώρα ο Κάρλο έφτασε στο σημείο μηδέν. Παίρνει το Τσάμπιονς Λιγκ όπως και πέρυσι και την βγάζει “καθαρή” ή βλέπει την Μπάρτσα να κάνει τρεμπλ και βλέπει την καρέκλα του να τρίζει ότι κι' αν έχει πει ο Πέρεθ. Και τι ειρωνεία, η μοναδική ομάδα στην οποία απέτυχε παταγωδώς ως προπονητής ο Αντσελότι, η Γιουβέντους, είναι αυτή που από την μία μπορεί να του δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην καριέρα του στη Ρεάλ, αποκλείοντας τον και από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι και αυτή που αν συμβεί αυτό θα είναι η μοναδική ομάδα επί της ουσίας που θα μπορεί να κόψει τον δρόμο προς το τρεμπλ από την Μπάρτσα.

Και για την Ρεάλ, άρα και για τον προπονητή της, όπως και το ανάποδο, για την Μπαρτσελόνα και τον δικό της προπονητή, το πόσο καλή είναι μία σεζόν δεν εξαρτάται μόνο από το τι έκανε η ίδια η ομάδα, αλλά και από το τι έκαναν οι... απέναντι. Κι' αν ο Αντσελότι μπορούσε να γλιτώσει την θέση του ακόμη κι' αν δεν έπαιρνε τίποτα φέτος, θα είναι δύσκολο να παραμείνει σε αυτή, αν την ίδια ώρα η Μπάρτσα κατακτήσει τα πάντα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.