Παυλίδης: «Αήττητοι και στους... “8”»!

Παυλίδης: «Αήττητοι και στους... “8”»!

Παυλίδης: «Αήττητοι και στους... “8”»!

bet365

Η Εθνική Κ17 πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Euro και ο σκόρερ κόντρα στη Σκωτία, μιλάει στο gazzetta.gr για την παρουσία της «γαλανόλευκης» στη Βουλγαρία, που κόντρα στη Γαλλία θέλει τον βαθμό για να βρεθεί στα προημιτελικά.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της η Εθνική Ελλάδας Κ17, που μετά την καταπληκτική παρουσία της στα προκριματικά, πλέον συνεχίζει με την ίδια εξαιρετική εικόνα και στα τελικά της διοργάνωσης. Μετά το 2-2 με την Ρωσία, όπου από καθαρή ατυχία έχασε τη νίκη, ήρθε το πρώτο τρίποντο κόντρα στη Σκωτία (1-0), το οποίο την φέρνει ένα βαθμό μακριά από τα προημιτελικά.

Ο σκόρερ της Εθνικής στο παιχνίδι με τους Σκωτσέζους την Κυριακή, μίλησε στο gazzetta.gr και τόνισε πως το σημαντικό είναι ότι παραμένουν αήττητοι και πως έχουν τις δυνατότητες να πάρουν το αποτέλεσμα κόντρα στη Γαλλία. Ακόμα, ο μέσος της Μπόχουμ, μίλησε για το γκολ του κόντρα στη Σκωτία, για το επίπεδο της διοργάνωσης, αλλά και για το ποια ομάδα θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου...

Καλησπέρα Βαγγέλη. Κάνατε την πρώτη σας νίκη με τη Σκωτία. Πόσο σημαντική ήταν για εσάς και πόσο δύσκολα ήρθε;
«Ήταν πολύ σημαντική νίκη, γιατί αύξησε σημαντικά τις πιθανότητές μας για πρόκριση στους “8”. Ήρθε δύσκολα γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ήθελε να αποδείξει κάποια πράγματα μετά το 5-0 από τη Γαλλία, ωστόσο ήμασταν καλύτεροι και χάσαμε πολλές ευκαιρίες και για κάποιο γκολ ακόμα».

Αυτή η νίκη, εκτός ότι είναι η πρώτη σε τελική φάση, γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή για σένα από τη στιγμή που είσαι εκείνος που με το γκολ του έδωσε το τρίποντο;
«Οπωσδήποτε χάρηκα που το γκολ μου βοήθησε την ομάδα να πάρει αυτή τη σημαντική νίκη, όμως και αυτό προήλθε από μια πολύ όμορφη συνεργασία των συμπαικτών μου. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα».

Κόντρα στη Ρωσία ήσασταν αρκετά άτυχοι... Το πιστεύατε περισσότερο κόντρα στη Σκωτία; Νιώθατε ότι κάτι σας χρωστούσε η τύχη;
«Στο ποδόσφαιρο ο παράγοντας τύχη παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. Σε έναν αγώνα χάνεις ευκαιρίες, στον άλλον θα τις κάνεις γκολ. Το σημαντικό είναι να παραμένεις σταθερός, σε υψηλό επίπεδο και αυτό μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει».

Είστε μόλις 1 βαθμό μακριά από τα προημιτελικά... Η Γαλλία δείχνει να είναι η πιο δυνατή ομάδα στον όμιλο. Την έχετε;
«Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, όμως και σε αυτό το παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι μέσα στις δυνατότητές μας να πετύχουμε τον στόχο μας. Αν φοβάσαι, καλύτερα να μην κατέβεις στο γήπεδο»!

Το επίπεδο της διοργάνωσης πόσο ψηλό είναι;
«Είναι το κορυφαίο σε αυτή την ηλικία και στη Βουλγαρία βρίσκονται οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχουμε καταλάβει ότι η UEFA δίνει ίδια προσοχή σε οργανωτικά θέματα σαν να είναι τελική φάση ανδρών».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Εθνική; Μπορείτε να πετύχετε κάτι απ' όσα έχει πετύχει η Εθνική Νέων σε αντίστοιχες διοργανώσεις;
«Έχουμε δείξει και στις τρεις φάσεις έως τώρα ότι διαθέτουμε ένα δυναμικό σύνολο και με αυτό τον τρόπο είμαστε ακόμα αήττητοι. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αυτή τη στιγμή, γιατί παίζουμε ένα καθοριστικό ματς με την Γαλλία».

Ποιον θεωρείς φαβορί στη διοργάνωση;
«Στις πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων έχουν ξεχωρίσει με τα αποτελέσματά τους και με την απόδοσή τους η Αγγλία, η Γαλλία και η Κροατία. Είναι όμως νωρίς ακόμα να μιλάμε για φαβορί, γιατί σε αυτές τις ηλικίες μπορούν να αλλάξουν από την μία στιγμή στην άλλη».

 

Τελευταία Νέα