Πανθρακικός - SKODA Ξάνθη 2-0

Gazzetta team
Πανθρακικός - SKODA Ξάνθη 2-0

bet365

Η Ξάνθη δεν... χάλασε το «πάρτι παραμονής» του Πανθρακικού, ο οποίος κερδίζοντας με 2-0 την «γειτόνισσά» του, ανανέωσε την παρουσία του στην Super League!

Ο Πανθρακικός καιγόταν, η αδιάφορη Ξάνθη παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες και το πάθος των γηπεδούχων ήταν αυτό που τον κράτησαν στη Σούπερ Λίγκα τέταρτη διαδοχική σεζόν. Η κλάση των Ιγκορ, Κάσες έκανε τη διαφορά, ο Πανθρακικός επικράτησε 2-0 και έβαλες τέλος στους εφιάλτες που είχαν εμφανιστεί στις τελευταίες στροφές.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι παρουσιάστηκαν με επιθετικούς προσανατολισμούς! Κάσες και Τζάνης ήταν ορεξάτοι από τα άκρα, εκμεταλλεύθηκαν τα σοβαρά αμυντικά προβλήματα των φιλοξενούμενων και δημιούργησαν προβλήματα. Μόλις στο 6' ο Κάσες έκανε ωραία σέντρα, ο Τζάνης δεν είδε τον αμαρκάριστο Ιγκορ και η αδύναμη κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, η Ξάνθη αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα και η εστία της δεχόταν πίεση. Στο 14' ήρθε η δεύτερη μεγάλη φάση για τον Πανθρακικό, ο Κάσες βγήκε από τα αριστερά απέναντι στον Γκαραβέλη, ωστόσο ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε εντυπωσιακά! Η έντονη πίεση από τα άκρα έφερε και το γκολ για τους γηπεδούχους. Λάθος διώξιμο της άμυνας, ο Κάσες πήρε τη μπάλα με το... πρόσωπο και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0!

Η Ξάνθη αδυνατούσε να δημιουργήσει και χαρακτηριστικό είναι πως δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα ύψη συνέχισαν την πίεση και στο 27' είχαν νέα καλή ευκαιρία. Σέντρα του Κάσες, κεφαλιά από τον Τζάνη, αλλά ο Γκαραβέλης έδιωξε εντυπωσιακά.

Ωστόσο, στο 32' ο Ιγκορ ήταν αυτός που έβαλε... φωτιά παραμονής στην Κομοτηνή. Με ατομική ενέργεια και εξαιρετικό τελείωμα πέτυχε το 11ο του γκολ στο πρωτάθλημα και το 2-0 για τον Πανθρακικό! Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε λίγο αργότερα να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, ωστόσο το εξαιρετικό του γυριστό έδιωξε εντυπωσιακά ο Γκαραβέλης.

Το σκηνικό στην επανάληψη εντελώς διαφορετικό. Ο Πανθρακικός με αμυντικός προσανατολισμούς, χωρίς έντονη πίεση, με την Ξάνθη να προσπαθεί να απειλήσει. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα είχαν καλή φάση να μειώσουν, αλλά ο Ράνος από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ και ο Αθανασιάδης έδιωξε. Αυτή ουσιαστικά ήταν και το... καλύτερο που είδαμε στο β' μέρος. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν εύκολα, η Ξάνθη αδυνατούσε να βρει χώρους και να απειλήσει και τίποτα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι έδεσαν περισσότερο αμυντικά όταν ο Χασομέρης πήρε τη θέση του Κάσες και ο Πανθρακικός έμεινε στη Σούπερ Λίγκα για τέταρτη διαδοχική σεζόν!

Μan of the Match: Με το γκολ του στη Βέροια τον έφερε σε πλεονεκτική θέση, με το 11ο του γκολ στο απόψινό ματς σφράγισε και την παραμονή. Ο Ιγκορ ήταν εντυπωσιακός έκανε τη διαφορά και στο σημερινό ματς βοηθώντας πάρα πολύ τους Θρακιώτες να μείνουν στη Σούπερ Λίγκα!Αποθεώθηκε ο Βραζιλιάνος που ήταν ο πολυτιμότερος της σεζόν για τον σύλλογό του.

Στο ύψος του: Ο Κάσες και ο Τζάνης ήταν εξαιρετικοί, δημιούργησαν κινδύνους για την εστία της Ξάνθης και ο πρώτος ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό της παραμονής! Δύσκολα θα είναι και την επόμενη σεζόν στην Κομοτηνή, ωστόσο ο Κάσες βοήθησε τα μέγιστα για τη σωτηρία.

Αδύναμος κρίκος: Εκτός από τον εξαιρετικό γκολκίπερ, Γκαραβέλη που σε τρεις περιπτώσεις έσωσε την εστία του, η Ξάνθη ήταν... εκτός. Το μυαλό εδώ και καιρό είναι στο κύπελλο, οι ακρίτες παρουσιάστηκαν με αρκετά προβλήματα στο ματς και δεν απείλησαν ποτέ τους γηπεδούχους.

Γκάφα: Το λάθος διώξιμο της άμυνας στο 21' έδωσε την ευκαιρία στον Κάσες να βρεθεί μόνος απέναντι από τον Γκαραβέλη και να ανοίξει το σκορ.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Πανθρακικός καιγόταν, η ομάδα της Κομοτηνής ήταν η μοναδική που υπήρχε στο ματς! Οι γηπεδούχοι πίεσαν με το καλημέρα, η Ξάνθη δεν είχε... λύσεις και με κορυφαίους Ιγκορ, Κάσες επικράτησε εύκολα και έμεινε στη Σούπερ Λίγκα για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Κάσες (62’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ροτζέριο, Ίγκορ (80’ Σέτι), Ηλιάδης, Χρήστου, Μελίσσης, Ποτουρίδης

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο (63’ Γουάλας), Παπάζογλου, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Καρυπίδης, Μπέλιτς (81’ Ορφανίδης), Ράνος (33’ Βάλτερ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα