Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2

Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2

bet365

Τα δύο γκολ σε δύο λεπτά από Μιλοσάβλιεφ και Μάντζιο χάρισαν τη νίκη (2-0) στον Λεβαδειακό επί του Εργοτέλη, αλλά αυτό δεν έφτανε. Η ομάδα της Βοιωτίας υποβιβάστηκε μετά από 4 χρόνια στη Σούπερ Λιγκ!

Ο Λεβαδειακός στην Β' Εθνική. Μετά από ένα... χιτσκοκικό φινάλε στο πρωτάθλημα, οι Βοιωτοί παρά την νίκη στο Παγκρήτιο με 0-2 επί του υποβιβασμένου Εργοτέλη, όμως «είδαν» τον Πανιώνιο να κρατάει τον βαθμό κόντρα στον ΠΑΟΚ και σε τετραπλή ισοβαθμία έγιναν η τελευταία ομάδα που αποχαιρετά την κατηγορία.

Πως ξεκίνησαν

Για τον Εργοτέλη, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Σαράνοφ, με τους Λουβιόν και Γκορκς μπροστά του, ενώ στα άκρα της άμυνας βρέθηκαν οι Πίτσος και Ρέντζας. Στον άξονα, τον Καζναφέρη πλαισίωσαν οι Κούρτης, Μπόε Καν, ενώ στην επίθεση εναλλάσσονταν οι Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ και Τζίλας.

Στην αντίπερα όχθη, την εστία του Λεβαδειακού υπερασπίστηκε ο Σηφάκης, με τους Τόμας, Τριποτσέρη δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα ήταν ο Στάθης και ο Μιλιάζες. Στον άξονα κινήθηκε ο Ζίτο με τους Μποσταμάντε, Πελέ μπροστά του, ενώ τον μοναδικό προωθημένο Μάντζιο πλαισίωσαν οι Γιακουμάκης και Πουλίδο.

Με κίνητρο, αλλά...

Αυτός που ήθελε το παιχνίδι, ήταν ο Λεβαδειακός, καθώς μόνο με νίκη θα μπορούσε να ελπίζει σε παραμονή, ενώ από την άλλη, ο ήδη υποβιβασμένος Εργοτέλης ήταν αδιάφορος και έπαιζε μόνο για την... τιμή των όπλων.

Παρόλο που οι Βοιωτοί καίγονταν, δεν μπορούσαν να επιβληθούν, αφού είχαν μεν την κατοχή, αλλά χωρίς να την μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα. Κάτι που θα μπορούσε να κάνει ο Εργοτέλης, που είχε τεράστια ευκαιρία με τον Τζιλάς στο 11', με την οποία απάντησε στις τρεις τελικές του Λεβαδειακού στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ήρθε στο 29', όταν ο Σαράνοφ πραγματοποίησε μία πολύ εντυπωσιακή απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Πελέ. Ούτε αυτό έμεινε αναπάντητο, πάντως, με τον Χαλκιαδάκη δέκα λεπτά αργότερα να φτάνει κοντά στο γκολ, με το σουτ του να περνάει ελάχιστα έξω από την εστία του Σηφάκη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν τελικά στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό

Μπορεί ο Λεβαδειακός να μην έπειθε ούτε και στο δεύτερο μέρος, όμως μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να καθαρίσει το ματς, με δύο μαζεμένα τέρματα. Την αρχή έκανε ο Μιλοσάβλιεφ, μετά από πολύ ωραίο γύρισμα του Μάντζιου στο 66', ενώ δύο λεπτά, ο δημιουργός έγινε εκτελεστής και από κοντά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους.

Αγωνία και... αντίο!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Εργοτέλη να μην μπορεί να απειλήσει για την ανατροπή. Το ενδιαφέρον, πλέον, στρεφόταν σε άλλα γήπεδα, με τον Λεβαδειακό να περιμένει νίκη είτε του Ατρομήτου επί της Καλλονής, είτε του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου.

Τα παιχνίδια έληγαν το ένα μετά το άλλο, το ίδιο και αυτό στο Παγκρήτιο, με τους Βοιωτούς να μην πανηγυρίζουν την νίκη τους, αφού περίμεναν ένα... δώρο από τον ΠΑΟΚ. Μετά από ένα «εφιαλτικό» δεκάλεπτο, τόσο κράτησαν οι καθυστερήσεις στην Νέα Σμύρνη, το τελικό σφύριγμα του Σιδηρόπουλου... σφράγισε τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού στην Β' Εθνική.

MVP: Μάντζιος. Έκανε ότι μπορούσε, αφού ήταν ο πιο κινητικός παίκτης, σέρβιρε το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και γενικά ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Στο ύψος του: Πουλίδο. Πολύ καλός για ακόμα μία φορά ο Μεξικανός, που σε αρκετές φάσεις έκανε... επίδειξη του πλούσιου ταλέντου του. Από κοντά και η «χρυσή αλλαγή», ο Μιλοσάβλιεφ, που άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Εργοτέλη. Παρά την καλή, σχετικά, εικόνα των Κρητικών, στα μετόπισθεν αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και και δεν είναι λίγες οι φορές που εκτέθηκε, ειδικά από ενέργειες του Πουλίδο, αλλά και του Μάντζιου, με την απουσία κινήτρου να είναι φανερή.

Η γκάφα. Ανήκει στον Λεβαδειακό και δεν είναι... σημερινή, απλά τώρα την πληρώνει. Ασταθής σεζόν, με επιδώσεις πολύ κατώτερες του ρόστερ και έτσι, ήρθε το οριστικό αντίο στην κατηγορία, αφού παρά την νίκη επί του Εργοτέλη, είναι αυτός που συμπληρώνει την τετράδα του υποβιβασμού.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή Αρετόπουλο και τους βοηθούς του, που πέρασαν απαρατήρητοι, σε ένα παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις και με την μία ομάδα αδιάφορη.

Το ταμείο του gazzetta: Ο Λεβαδειακός έκανε ότι μπορούσε σήμερα, όμως πλήρωσε τις... αμαρτίες της σεζόν και παρά την νίκη του είπε αντίο στην κατηγορία συμπληρώνοντας την τετράδα, στην οποία βρισκόταν ήδη και ο αντίπαλός του, ο Εργοτέλης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας (71' Ολαϊτάν), Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μποέ-Καν (60' Γκέντσογλου), Καζναφέρης, Κούτρης (82' Καλέ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Τομάς, Μιλιάζες, Ζίτο, Πελέ, Γιακουμάκης (46' Μιλοσάβλιεφ), Μπουσταμάντε (Βούκσεβιτς , Πουλίδο (85' Γκόμεζ), Μάντζιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα