Μετς - Λοριάν 0-4

Μετς - Λοριάν 0-4

bet365

Μετά την Λανς η Μετς είναι η δεύτερη που υποβιβάζεται στην Ligue 2. Νίκη Ευρώπης για Μπορντό, σε πολύ δύσκολη θέση η Εβιάν.

Η Μετς γνώρισε τη συντριβή εντός έδρας με 4-0 από την Λοριάν και μετά την Λανς επιστρέφει και εκείνη στην Ligue 2. Το ματς ήταν η τελευταία ελπίδα για τους γηπεδούχους, που απέτυχαν παταγωδώς και πλήρωσαν το ντεφορμάρισμά τους στα μέσα της σεζόν, για να υποβιβαστούν και μαθηματικά.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που έκαναν άλμα παραμονής, καθώς μόλις στο 12’ ο Μεστεφά με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1. Οι βακαλάοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτά, ο Μφα κράτησε την Μετς στο παιχνίδι, λέγοντας «όχι» στον Μεσλούμπ (17’), στο 34’ τα πάντα τελείωσαν, με τον Φιλιποτό να κάνει το 0-2. Οι γηπεδούχοι ήταν πλήρως απογοητευμένοι και δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν. Έτσι, στο δεύτερο μέρος ήρθε φυσιολογικά η συντριβή. Στο 55’ ο Κονέ έκανε το 0-3, πριν οι παίκτες της Μετς ξυπνήσουν και βγουν στην επίθεση. Οι παίκτες του Καρτιέ έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, γκολ δεν πέτυχαν και στο 84’ ο Αγιού ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Λοριάν, κάνοντας το τελικό 0-4.

Βυθίζεται η Εβιάν
Τεράστια νίκη για την Ρεμς, που επιβλήθηκε με 3-2 της Εβιάν στο Ανσί και πιθανότατα τη στέλνει στη δεύτερη κατηγορία. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν μόνο νίκη. Ντιέγκο (4’) και Ντουαμέλ (8’) έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, πριν ο Λερουά κάνει μεγάλη απόκρουση στην προσπάθεια του Ονιάνγκ. Στο 25’ ήταν η σειρά του Ενγκόγκ να χάσει μεγάλη ευκαιρία, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν ρυθμό και να πιέζουν για το γκολ. Τελικά, τα κατάφεραν στο 40’, όταν αρχικά ο Κοντέ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, πριν ο Ντιέγκο στρώσει στον Ενγκόγκ και εκείνος κάνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι, όμως, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με δόση τύχης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Σουνού εκτέλεσε το φάουλ με σκοπό να βγάλει σέντρα, όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Αγκασά για το 1-1! Η επανάληψη ξεκίνησε με την Εβιάν να κάνει την ανατροπή, όταν ο Ντουαμέλ νίκησε στον Αγκασά στο 48’ για το 2-1, όμως δεν έμελλε να είναι η βραδιά των γηπεδούχων. Στο 64’ ο Ενγκόγκ με το δεύτερό του γκολ έκανε το 2-2, ενώ στο 67’ έφτασε κοντά στο χατ τρικ, χωρίς να τα καταφέρει. Το ματς κυλούσε με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο επιθετικοί και τελικά να φτάνουν στη μεγάλη νίκη στο 86’ με ωραίο πλασέ του Μουκάντζο εντός περιοχής!

Μπορντό για Ευρώπη
Στο τελευταίο ματς στο «Σαμπάν Ντελμάς», πριν τη μετακόμιση στο νέο στάδιο, η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και συνδυάστηκε με νίκη επί της Ναντ, που διατηρεί την Μπορντό στην 6η θέση. Το ματς ξεκίνησε με τα καναρίνια να παίρνουν το προβάδισμα. Στο 13’ ο Καρασό έβγαλε το μακρινό σουτ του Ρονζιέ, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 15’, όταν ο Βερετού τον νίκησε από την άσπρη βούλα για το 0-1. Η απάντηση των Γιρονδίνων, όμως, ήταν γρήγορη, καθώς στο 20’ ο Ρολάν πλήρωσε τη Ναντ με το ίδιο νόμισμα, για να κάνει με πέναλτι το 1-1. Το ματς ήταν ανοιχτό, όμως αμφότερες οι ομάδες αντιμετώπιζαν προβλήματα στην επίθεση. Έτσι, οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, με τους Σαντόν και Σερτίκ να απειλούν στο τέλος του πρώτου μέρους, όμως το 1-1 να παραμένει. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί και μετά την ευκαιρία του Καζρί (63’) έκαναν την ανατροπή στο 69’, όταν ο Ρολάν από κοντά μετά από ασίστ του Κριβελί έκανε το 2-1. Οι παίκτες του Σανιόλ είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια και απειλήθηκαν μόνο στις καθυστερήσεις, όταν ο Καρασό είπε «όχι» στον Μπεσάτ, για να κρατήσει το 2-1 και να δώσει το έναυσμα στους οπαδούς να ανάψουν τα καπνογόνα τους και να κάνουν τη νύχτα μέρα!

Σώνεται η Τουλούζ
Μεγάλη νίκη για την Τουλούζ, που έκανε την ανατροπή, επιβλήθηκε με 3-2 της Λιλ, κόβοντάς της τον δρόμο για την Ευρώπη, και έκανε τεράστιο βήμα παραμονής. Το ματς τα είχε όλα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και μόλις στο 9’ πήραν το προβάδισμα με τον Ρου. Ο Γάλλος επιθετικός έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 19’, όταν με πανέμορφη λόμπα πήγε να νικήσει τον Αχαμαντά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ στο 21’ ήταν η σειρά του Μπουφάλ να απειλήσει. Τα πράγματα δεν έδειχναν καλά για τους γηπεδούχους, που ήταν σε πολύ δύσκολη θέση, όμως στο 30’ στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να ισοφαρίσουν με σουτ του Μπεν Γιεντέρ εκτός περιοχής. Οι βιολέ ανέβασαν ταχύτητα μετά το γκολ, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως κόντρα στη ροή οι λιλουά πήραν και πάλι το προβάδισμα. Στο 60’ μετά από σέντρα του Μπαλμόν ο Μπουφάλ με πολύ ωραία κεφαλιά έκανε το 1-2! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν ξανά στο 81’ με τον Τρέχο, πριν πάρουν το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των φιλοξενούμενων, με τον Μπρέιθγουεϊτ, που στο 83’ έκανε το τελικό 3-2!

Η Ρεν τις ευκαιρίες, η Μπαστιά τη νίκη
Απίστευτα πράγματα στο Route de Lorient, όπου η Ρεν έχασε απίθανες ευκαιρίες και η Μπαστιά, που έπαιζε με παίκτη λιγότερο πήρε τη νίκη με 0-1! Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα, όμως απλά δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σίο έχασε την πρώτη και μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 5’, πριν αρχίσει το κρεσέντο των γηπεδούχων. Μπενγκέ (13’) και Ντουκουρέ (25’) απείλησαν πρώτοι, πριν ο Πεϊμπερνές σώσει στη γραμμή δύο φορές σουτ του Τοϊβόνεν και στη συνέχεια εκείνο του Ντουκουρέ! Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα για την Ρεν, παρά το γεγονός ότι οι Κορσικανοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 44’ λόγω αποβολής του Καμανό. Στο 59’ ο Αρεολά με κάποιον τρόπο έβγαλε το σουτ του Τοϊβόνεν, ενώ νωρίτερα από δύσκολη γωνία ο Γκροσίτκσι είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι! Στο 67’ οι ρενέ κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Αρεολά νίκησε τον Ντεπ, για να κρατήσει το 0-0, πριν και ο Τοϊβόνεν έχει δοκάρι από το… μισό μέτρο στο 71’! Και κάπως έτσι, στο 78’ με τη δεύτερη ευκαιρία της στο ματς, η Μπαστιά πήρε το προβάδισμα, όταν ο Ντανίκ με ωραίο συρτό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Κοστίλ για το τελικό 0-1!

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Παρασκευή (08/05)

Παρί-Γκινγκάμπ 6-0
(2', 52', 70' Καβάνι, 18', 90' πεν. Ιμπραΐμοβιτς, 56' Μάξγουελ)

Σάββατο (09/05)

Καέν-Λιόν 3-0
(41', 44' Μπενεζέ, 85' Πριβά)

Μπορντό-Ναντ 2-1
(20' πεν. 69' Ρολάν - 15' πεν. Βερετού)

Εβιάν-Ρεμς 2-3
(45+3' Σουνού, 48' Ντουαμέλ - 40', 64' Ενγκόγκ, 86' Μουκάντζο)

Μετς-Λοριάν 0-4
(12' Μοστεφά, 34' Φιλιποτό, 55' Κονέ, 84' Αγιού)

Ρεν-Μπαστιά 0-1
(78' Ντανίκ)

Τουλούζ-Λιλ 3-2
(30' Μπεν Γιεντέρ, 81' Τρέχο, 83' Μπρέιθγουεϊτ - 9' Ρου, 60' Μπουφάλ)

Κυριακή (10/05)

Λανς-Μονπελιέ (15:00)
Σεντ Ετιέν-Νις (18:00)
Μαρσέιγ-Μονακό (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα