Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1

Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε... αγγαρεία στο 1-1 των Χανίων, κόντρα στον Πλατανιά (που σώθηκε) και πλέον έχει το μυαλό μόνο στον τελικό Κυπέλλου με την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Στο τελευταίο του επίσημο τεστ πριν τον τελικό του Κυπέλλου με την Ξάνθη ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλία 1-1 στα Χανιά από τον Πλατανιά στα Περιβόλια. Αυτογκόλ ο Αυλωνίτης και σκόρερ ο Χάρα στο παιχνίδι. Η ομάδα του Πλατανιά με αυτό το αποτέλεσμα έμεινε κατηγορία και ενώ καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της μετά το τέλος του ματς.

Οι επιλογές του Παράσχου

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ολιμπά στα γκολπόστ, δεξί μπακ τον Κουλιμπαλί και αριστερό τον Δημήτρη. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Αγκιλέρα και Μπανανά και στον άξονα οι Μαχαμάτ και Τετέ. Δεκάρι ο Μενδρινός, δεξί χαφ ο Αποστολόπουλος, αριστερό ο Γουνδουλάκης και φορ ο Τόρες.

Ενδεκάδα με Φορτούνη και Μπενίτες ο Περέιρα

Ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό σε 4-2-3-1 ως εξής: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Σαλίνο δεξί μπακ, οι Αυλωνίτης και Σιόβας τα δύο στόπερ, Μαζουάκου αριστερά στην άμυνα και Ντινγκά με Μιλιβόγιεβιτς στον άξονα. Στα δύο άκρα οι Φορτούνης και Μπενίτες, δεκάρι ο Τσόρι και φορ ο Μήτρογλου.

Με φάσεις ο Ολυμπιακός αλλά και αυτόγκολ για το 1-0

Στο Α' μέρος οι ερυθρόλευκοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με επιθετική διάθεση. Απείλησαν από νωρίς με τον Μήτρογλου που είχε ένα σουτ στο 4'. Στο 8' ο Πλατανιάς είχε μία πολύ καλή φάση με την προσπάθεια του Τόρες που έφυγε έξω. Ο Ολυμπιακός είχε σουτ από Μαζουάκου και Φορτούνη στο 10' και το 11' που δεν βρήκαν στόχο για να έρθει στο 17' το λάθος από τον Αυλωνίτη για να γίνει το 1-0. Ο Αποστολόπουλος από δεξιά έκανε την σέντρα ο Ρομπέρτο βγήκε και έδιωξε όμως ο Αυλωνίτης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Περέιρα ακολούθως άλλαξε το σχήμα του σε 4-4-2 και μετά σε 4-1-3-2 με μοναδικό κόφτη τον Ντινγκά για να βρει λύσεις. Στο 34' ο Τετέ απείλησε με ένα σουτ άουτ ενώ στο 38' ο Μήτρογλου είχε ένα πολύ καλό φάουλ που πέρασε έξω. Στο 41' και το 42' ο Ολυμπιακός έχασε ξανά ευκαιρίες. Η πρώτη με σουτ του Μπενίτες και η 2η με προσπάθεια από κοντά του Τσόρι μετά από σέντρα του Μπενίτες. Και στις δύο είπε "όχι" ο Ολιμπά. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Πλατανιά στο 1-0 και τους Πειραιώτες εκτός από τις χαμένες ευκαιρίες να παρουσιάζουν εκ νέου προβλήματα στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου και την κάλυψη χώρων αλλά και στην άμυνα.

Μία ανάσα από το 1-1 με Μιλιβόγιεβιτς

Στο ξεκίνημα του Β' μέρους οι πρωταθλητές είχαν διπλή πολύ καλή φάση με τον Μιλιβόγιεβιτς. Στο 48' ο Φορτούνης του "έσπασε" την μπάλα με τον Σέρβο να σουτάρει 2 φορές. Στο 1ο σουτ ο Ολιμπά επενέβη για να σώσει την ομάδα του και στο 2ο η μπάλα έφυγε έξω. Στο 52' ο Πλατανιάς φώναξε για πέναλτι στον Τόρες από τον Ρομπέρτο σε μία φάση που δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση. Στο 58'ο Μπανανά έπεσε πάνω στον Αγκιλέρα και αντί να τον βοηθήσει να απομακρύνει σωστά την μπαλα πήγε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του με κακό κόψιμο προς τα πίσω που έφυγε άουτ.

Στο 62' υπήρχε μία προβολή του Χάρα άουτ. Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε. Με ευκαιρίες από τον Τσόρι στο 85' με γύρισμά του με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να την σπρώξει προς τα δίχτυα και μετά με σουτ του στο 86'. Τελικώς στο 87' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από αδράνεια από τους παίκτες των Χανιωτών η μπάλα έφτασε στον Χάρα που έβαλε ένα ωραίο γκολ για να διαμορφώσει το σκορ σε 1-1. Ένα αποτέλεσμα που πάντως δεν άλλαξε κάτι από την στιγμή που ο Πλατανιάς πάλι σώθηκε καθώς ήθελε τουλάχιστον έναν βαθμό. Ο Πορτογάλος πάντως έκανε αρκετές δοκιμές έχοντας δεξί χαφ σε κάποια στιγμή τον Μιλιβόγιεβιτς, στόπερ τον Ντινγκά και αριστερό μπακ τον Ντουρμάζ.

MAN OF THE MATCH: Ο Ολιμπά δίχως 2η σκέψη. Ο κίπερ του Πλατανιά έχει αρκετές καλές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του για ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Δεν έχει καμία ευθύνη για το γκολ του Χάρα. Από κοντά του και ο Χάρα για το όμορφο τέρμα που έβαλε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Αγκιλέρα, Μαχαμάτ και Τετέ έχουν κάνει ένα καλό ματς (σ.σ. στο αμυντικό και τακτικό κομμάτι πιο πολύ). Από μεριάς Ολυμπιακού θετικός ο Σαλίνο και ενώ προσπάθησε αρκετά ο Τσόρι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από μεριάς Ολυμπιακού κυρίως ο Αυλωνίτης με τον Μιλιβόγιεβιτς. Ο πρώτος ουσιαστικά για το αυτογκόλ του και ο δεύτερος για λανθασμένες τοποθετήσεις και λάθη σε μεταβιβάσεις στον χώρο του κέντρου. Και άλλοι ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν σε τόσο καλή μέρα, όπως ο Ρομπέρτο με συμμετοχή στην φάση του γκολ του Πλατανιά λόγω της εκτίμησης που κάνει και στέλνει την μπάλα πάνω στον Αυλωνίτη ή ο Μήτρογλου που έχασε τόσες φάσεις.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει σίγουρα ο Αυλωνίτης στην φάση του γκολ του Πλατανιά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Κομίνης με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη. Κυρίως σε πειθαρχικό έλεγχο και υπόδειξη φάουλ. Δεν έχει γίνει όμως το μεγάλο ή σοβαρό λάθος. Στην φάση που ζητάει πέναλτι ο Πλατανιάς δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Υπάρχει πάντως και η επίμαχη φάση του 62' με το τράβηγμα του Δημήτρη στον Χάρα στην μικρή περιοχή. Δεν πρόκειται πάντως για τόσο ξεκάθαρες φάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αν και ο Πλατανιάς ούτε περισσότερες ευκαιρίες είχε, ούτε κατοχή μπάλας και σίγουρα δεν... έπνιξε τον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα το πήρε. Οι Χανιώτες αξιοποίησαν το λάθος του Αυλωνίτη για το αυτογκόλ αλλά και το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι είχαν πάλι προβλήματα στην κάλυψη των χώρων στα μετόπισθεν και τις αντεπιθέσεις για να πετύχουν το 1-1. Έτσι οι παίκτες του Παράσχου πήραν την ισοπαλία που τόσο πολύ είχαν ανάγκη για να μείνουν κατηγορία. Οι Πειραιώτες από την άλλη δεν είχαν το ανάλογο κίνητρο με τους αντιπάλους τους αλλά σίγουρα δεν αδιαφόρησαν. Απλώς δεν τους βγήκε το παιχνίδι και ενώ ήταν και αναποτελεσματικοί στις φάσεις που δημιούργησαν. Ακόμα και έτσι το "Χ" το πήραν σε έναν αγώνα με 14-4 τελικές (σ.σ. οι 14 του Ολυμπιακού) και 42%-58% κατοχή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα