Νάπολι - Ντνίπρο 1-1

Νάπολι - Ντνίπρο 1-1

bet365

Η Νάπολι προηγήθηκε, έχασε ευκαιρίες, όμως στο τέλος ο Σελεζνιόβ (από θέση οφσάιντ) ισοφάρισε για την Ντνίπρο, που έφυγε με ισοπαλία 1-1 από την Ιταλία.

Η Ντνίπρο έκανε ακόμη μία έκπληξη, φεύγοντας με ισοπαλία 1-1 από την Ιταλία στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του Europa League. Οι Ουκρανοί εξουδετέρωσαν τη Νάπολι στο πρώτο μέρος, έμειναν πίσω στο σκορ με το ξεκίνημα του δεύτερου, είδαν τον Μπόικο να κάνει μεγάλες αποκρούσεις και στο τέλος κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σελεζνιόβ, που μόλις είχε περάσει στο ματς. Ένα γκολ, όμως, που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Ουκρανός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά, αλλά να μην μπορούν με τίποτα να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Μάρκεβιτς αποφάσισε να δώσει χώρο η ομάδα του, να περιμένει και να προσπαθήσει να απειλήσει με μακρινές μπαλιές στην αντεπίθεση. Το πλάνο πήγε εξαιρετικά για την Ντνίπρο, με τους Ναπολιτάνους να έχουν μόλις δύο καθαρές ευκαιρίες στα πρώτα 45', αμφότερες με τον Ινσίνιε (9', 22') και τους Ουκρανούς μία καλή στιγμή με τον Κανκάβα (23'). Το 0-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το ημίχρονο, καθώς οι παίκτες του Μπενίτεθ είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα, όμως από ουσία τίποτα...

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, όλα άλλαξαν. Στο 50' μετά το κόρνερ του Ινσίνιε ο Νταβίδ Λόπεθ με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Νάπολι για το 1-0! Το γκολ έδειξε να απελευθερώνει τους γηπεδούχους, που ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς. Ο Μπόικο έκανε μεγάλες αποκρούσεις, νικώντας σε τέσσερις περιπτώσεις τον Ιγουαΐν (55', 60', 73', 78') και οι Ουκρανοί παρέμεναν στο ματς.

Η κίνηση του Μάρκεβιτς, που άλλαξε τα πάντα ήρθε στο 80', όταν ο Σελεζνιόβ μπήκε στη θέση του Κάλινιτς. Και στιγμές αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Ο Φεντέτσκι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπέζους δεν βρήκε την μπάλα και εκείνη κατέληξε στον Σελεζνιόβ, που από κοντά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-1! Το γκολ, όμως, δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς αμφότεροι οι παίκτες της Ντνίπρο ήταν σε θέση οφσάιντ... Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να προσπαθούν, όμως ήταν πολύ αργά. Χάμσικ (83') και Γκαργκάνο (85') είχαν καλά σουτ εκτός περιοχής, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

*Σε 9 διπλούς αγώνες στην Ευρώπη, στους οποίους η Νάπολι δεν κέρδισε το πρώτο ματς, αποκλείστηκε σε όλες τις περιπτώσεις...

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Γκουλάμ, Μπρίτος, Αλμπιόλ, Μάτζιο, Νταβίδ Λόπεθ (71' Γκαργκάνο), Ζορζίνιο, Χάμσικ, Ινσίνιε (82' Μέρτενς), Καγιεχόν (77' Γκαμπιαντίνι), Ιγουαΐν

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντάγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κανκάβα (69' Μπέζους), Φεντόρτσουκ, Ρόταν, Κονοπλιάνκα, Λούτσκεβιτς (57' Μπρούνο Γκάμα), Κάλινιτς (80' Σελεζνιόβ)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα