Γιακουμάτος: «Θα γίνουμε Ζιμπάμπουε;»

Gazzetta team
Γιακουμάτος: «Θα γίνουμε Ζιμπάμπουε;»

bet365

Ενταση και διαφωνία μεταξύ Γιακουμάτου και Κοντονή. «Grexit στο ποδόσφαιρο, δε χωράνε στην Ελλάδα» το μήνυμα του βουλευτή Β' Αθηνών.

Συγκεκριμένα είπε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος Βουλευτής Β' Αθήνας:

«Έχετε πεισμώσει, δεν το καταλαβαίνω. Τα μάτια της Ελλάδος να μην βγουν. Αυτό με ανησυχεί. Πολύ καλά πήγατε στη Γενεύη, συζητήσατε με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ και λέτε ότι συμφωνήσατε και έρχεστε εδώ και βάζετε μια προσθήκη. Αυτά δεν είναι δημιούργημα της Ν.Δ, κατέθεσε ο κύριος Κουκοδήμος το χαρτί στα αγγλικά και στα ελληνικά της ΦΙΦΑ, όπου λένε επί λέξη, να μην θεωρηθεί ότι παραβιάζει την αρχή σύμφωνα με τα οποία όλα τα μέλη πρέπει να ρυθμίζουν της υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς συνεπιρροή. Ο νόμος καταλύει το αυτοδιόκητο. Είπατε και κάτι άλλο, πιο επικίνδυνο. Ωραία, ψηφίζουμε το νόμο και αν η ΟΥΕΦΑ διαφωνήσει θα φέρω τροπολογία. Είναι σοβαρά αυτά; Είναι σοβαρά; Είπατε ότι αν πάνε να μας πετάξουν έξω θα το αλλάξω! Σας λέω κάτι κύριε Υπουργέ, προσπαθείτε να καταλύσετε το αυτοδιοίκητο με Δούρειο Ίππο το Υπουργείο σας. Χθες είδα ματς και ζήλεψα. Είδα Μπάρτσα-Μπάγερν. 112.000 φίλαθλοι. Ούτε τσιγάρο δεν άναψαν. Είμαστε δίπλα, να βοηθήσουμε. Πονάει το κεφάλι, δεν το κόβεις».

Ο Κοντονής ζήτησε να διακόψει για να διαβάσει την επίμαχη διάταξη, που λέει ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους.

«Η διάταξη λέει εσωτερικές της υποθέσεις και υπάρχει μια διαφωνία με την Ομοσπονδία η οποία θέλει να γραφτεί με τις δικές της υποθέσεις. Και είπα ότι είναι το ίδιο. Θέλετε αλλαγή; Θα μιλήσω. Ότι αφορά την επιρροή από τρίτους όμως είναι αντιγραφή!», είπε ο υφυπουργός για να πάρει ξανά το λόγο ο Γιακουμάτος: «Κύριε υπουργέ έλεος, βγάλτε το να το ψηφίσουμε. Από χθες σας το λέμε! Αν το δεχθεί δεν υπάρχει και πρόβλημα για ονομαστική ψηφοφορία. Μόνο στην υποψία ότι μπορεί να μας πετάξουν έξω από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καταλαβαίνετε τι σημαίνει; Μόνο η Ζιμπάμπουε! Θα γίνουμε έτσι; Έχουμε οικονομικές διαφορές. Ξεκαθαρίστε και εμείς θα το ψηφίσουμε. Το ποδόσφαιρο και η διαιτησία πράγματι θέλουν εξυγίανση. Θα παρέμβετε έχοντας τη Νέα Δημοκρατία δίπλα σας. Αλλά σε τέτοια θέματα και μόνο. Grexit στο ποδόσφαιρο, δε χωράνε στην Ελλάδα».

Ο Σταύρος Κοντονής απάντησε στον βουλευτή της Ν.Δ: «Πολλοί συνάδελφοι, οι οποίοι μας καλούν να πάρουμε μέτρα, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αποβολή των ελληνικών ομάδων, συγχρόνως μας προτρέπουν να πάρουμε μέτρα για ζητήματα που αποτελούν τον πυρήνα του αυτοδιοίκητου. Μας λένε πολλοί πάρτε νομοθετικά μέτρα. Δεν το καταλαβαίνω. Από τη μία προτρέπετε να νομοθετήσει η κυβέρνηση κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου. Από την άλλη, οι ίδιοι μας λέτε ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου των ομάδων. Καλό είναι να λέμε διάφορα που φτάνουν στα όρια του λαϊκισμού αλλά να δούμε ποιες είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Μην μας προτρέπουν εκ του ασφαλούς και για αυτά που μπορούμε να νομοθετήσουμε να μας λένε ότι βρίσκονται υπό την έγκριση των ομοσπονδιών. Από τη στιγμή που αναγνωρίζουν τις παθογένειες του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, πρέπει βήμα-βήμα να τις βελτιώσουμε, αλλά όχι να λέμε δεν κάνουμε αυτό που έχουμε μπροστά μας και να κάνουμε κάτι άλλο. Επομένως, το λέω προς όλους καλόπιστα, τα ζητήματα του αθλητισμού χρειάζονται συστράτευση όλων και μια προσπάθεια βήμα-βήμα. Αυτό κάνουμε με το νομοσχέδιο και αυτό θα κάνουμε με τον αθλητικό νόμο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα