Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 3-0

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 3-0

bet365

Δυο γκολάρες, μια ασίστ και στο 100ό ευρωπαϊκό του ματς ο Λίονελ Μέσι ανάγκασε την Μπάγερν να υποκλιθεί στο μεγαλείο του! Η Μπαρτσελόνα με το 3-0 βρίσκεται μια ανάσα από το Βερολίνο!

Παραμονές του ματς ο Νόιερ... βιάστηκε να τονίσει πως «Θα δείξουμε στον Μέσι ποιος είναι το αφεντικό». Ο Αργεντίνος δεν το ξέχασε και στο 100ό του ευρωπαϊκό του ματς έδωσε τις απαντήσεις του στους Βαυαρούς. Δυο μαγικά γκολ, μια ασίστ και η Μπαρτσελόνα με το 3-0 βρίσκεται μια ανάσα από τον τελικό στο Βερολίνο. Ο Αργεντίνος έφτασε τα 10 γκολ φέτος, τα 77 συνολικά στη διοργάνωση, προσπέρασε τον Κριστιάνο, ενώ νίκησε για πρώτη φορά και τον γκολκίπερ των Γερμανώ. Το τρίτο τέρμα ο Νεϊμάρ, ανήμπορος να αντιδράσει ο Γκουαρδιόλα κόντρα στην πρώην του ομάδα! Απιστευτο, η Μπάγερν δεν έκανε ούτε σουτ εντός εστίας, κάτι που είχε να συμβεί από το 2009 κόντρα στη Μπορντό. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως έπειτα από 96 ευρωπαϊκά ματς η Μπαρτσελόνα έχασε την κατοχή (48%-52%), τότε ήταν η Βέρντερ, τώρα οι Βαυαροί, αλλά ο Μέσι φρόντισε να το... καλύψει.

Η Μπάγερν ξεκίνησε με τρεις αμυντικούς, αλλά η Μπαρτσελόνα της έβαλε από την αρχή δύσκολα. Μόλις στο 12' ο Σουάρες βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά σε απίστευτο τετ α τετ νικήθηκε από τον Νόιερ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ουρουγουανού να μοιράσει, αλλά η προβολή του Ραφίνια στο πλασέ του Νεϊμάρ έσωσε τη Μπάγερν. Ηταν η σειρά των Βαυαρών να απαντήσουν και δυο λεπτά αργότερα από καταπληκτική πάσα του Μίλερ, ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε απο κοντά να σκοράρει. Μετά το καταιγιστικό 20λεπτο, η Μπάγερν άλλαξε στα μετόπισθεν, κατάφερε να ισορροπήσει, κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα και πήρε την κατοχή. Οι Καταλανοί δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους, ωστόσο δεν ήθελαν και να ρισκάρουν. Στο 39' πάντως βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Νόιερ νίκησε και τον Αλβες.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα μπήκε ξανά δυνατά, ο Μέσι το πήρε πάνω του και προσπαθησε με ατομικές ενέργειες να απειλήσει. Στο 54' το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 57' έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Νεϊμάρ, αλλά ο Νόιερ ήταν ένα βήμα πιο μπροστά! Στον αντίποδα, η Μπάγερν φρόντιζε να κρατά τη μπάλα, δυσκολευόταν αρκετά στο να δημιουργήσει, αλλά δεν έδειξε διάθεση να το αλλάξει!

Ολα αυτά μέχρι το 77' γιατί στο σημείο εκείνο ανάλαβε ο ηγέτης της! Στα ματς του 2013 ήταν τραυματίας και... πληγώθηκε από τη Μπάγερν. Απόψε ήταν σε σούπερ κατάσταση και το απέδειξε σε όλο τον Πλανήτη! Ο Αλβες άρχισε τη φάση και ο Μέσι με φανταστικό σουτ πέτυχε το 1-0. Το Καμπ Νου όμως δεν πρόλαβε να ηρεμήσει, αφού στο 80' ήρθε το δεύτερο τέρμα, ακόμα καλύτερο! Ο Μέσι αφού... ζάλισε τον Μπόατενγκ με απίθανο πλασέ πέτυχε το 2-0! Ο εφιάλτης όμως δεν είχε τελειώσει για τη Μπάγερν και γι' αυτό φρόντισε ο Αργεντίνος. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με σούπερ ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Νεϊμάρ με υπέροχο πλασέ να διαμορφώσει το 3-0!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο (89' Μπαρτρά), Ντάνι Άλβες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82' Τσάβι), Ινιέστα (87' Ραφίνια), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπενάτια, Μπερνάτ, Ραφίνια, Λαμ, Αλόνσο, Σβαϊνστάιγκερ, Αλκάνταρα, Μίλερ (79’ Γκέτσε), Λεβαντόφσκι

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα