UEFA: «Είμαστε έκπληκτοι...»

UEFA: «Είμαστε έκπληκτοι...»

bet365

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο με νέα του επιστολή προς την ΕΠΟ και τον κύριο Γκιρτζίκη επιβεβαίωσε το gazzetta.gr , εξήγησε πως δεν περίμεναν τις «νέες αλλαγές» και υπενθύμισαν πως εάν «πειραχτεί» κάποιος από τους «όρους» της UEFA και τη FIFA θα υπάρξουν και οι ανάλογες κυρώσεις...

Όπως αποκάλυψε το gazzetta.gr, ο Ινφαντίνο έστειλε προς την ΕΠΟ και τον κύριο Γκιρτζίκη επιστολή σχετικά με το νομοσχέδιο κατά της βίας. Σε αυτό ο γενικός γραμματέας της UEFA τονίζει ξεκάθαρα πως η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έμεινε έκπληκτη με τις νέες αλλαγές και ταυτόχρονα τόνισε πως εάν πειραχτεί ο οποιοσδήποτε όρος από αυτούς που θέτει τότε θα υπάρξουν και οι ανάλογες κυρώσεις.

Στην συγκεκριμένη επιστολή ο Τζάνι Ινφαντίνο προσθέτει πως όλα τα παραπάνω τα ξεκαθάρισαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού στην συνάντηση που είχαν στην Γενεύη στην 4 Μαΐου. O Σταύρος Κοντονής, ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της επιστολής και είναι... έξαλλος με την ΕΠΟ. Πλέον, είναι πιθανόν το νομοσχέδιο να πάει προς ψήφιση την Πέμπτη, προκειμένου να ξεκαθαριστoύν κάποια πράγματα στα κόμματα που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο με την προϋπόθεση ότι δεν τίθεται θέμα GREXIT.

Η Επιστολή του Ινφαντίνο:

"Αγαπητέ κ. Γκιρτζίκη,
Σε συνέχεια του επείγοντος τηλεμοιοτυπικού μηνύματος που ελήφθη σήμερα επί αυτού του θέματος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι απολύτως κρίσιμο για την ΦΙΦΑ και για την ΟΥΕΦΑ ότι όλες οι τροποποιήσεις, όπως προτάθηκαν από τη ΦΙΦ και την ΟΥΕΦΑ στην επιστολή που εστάλη στις 2 Μαϊου προς τον Ελληνα Υπουργό Αθλητισμού και όπως εξηγήθηκε στον τελευταίο κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαϊου στη Γενεύη να ληφθούν δεόντως υπόψη, πράγμα που σημαίνει χωρίς την πραγματοποίηση οποιωνδήποτε τροποποιήσεων στην διατύπωση αυτών των προτάσεων.

Λέγοντας αυτό, είμαστε τώρα πολύ έκπληκτοι μαθαίνοντας ότι μερικές νέες αλλαγές φαίνεται να έχουν υποβληθεί σήμερα προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από αυτήν την άποψη, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οποιαδήποτε διαφοροποίηση από τις κοινές προτάσεις των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παραβιάζει την αρχή σύμφωνα με την οποία όλα τα μέλη-ομοσπονδίες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ πρέπει να ρυθμίζουν τις προθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς την επιρροή οποιουδήποτε τρίτου μέρους (όπως κατοχυρώνεται σε αμφότερα τα καταστατικά των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ).

Σας ευχαριστούμε που λαμβάνετε υπόψη τα ανωτέρω και για την κοινοποίηση αυτής της πληροφορίες σε όλα τα σχετικά μέρη που ήταν παρόντα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2015 στην Αθήνα".

 

Τελευταία Νέα