Ο «παπάς» με τα νούμερα…

Ο «παπάς» με τα νούμερα…

Ο «παπάς» με τα νούμερα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να πεισθεί η κοινή γνώμη πως η διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο ούτε στη φετινή κατάληξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια έτσι ώστε να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι ΔΕΝ υπάρχει εγκληματική οργάνωση και ότι ΔΕΝ έχει παρανομήσει κανένα κορυφαίο στέλεχος του ποδοσφαίρου με σκοπό να ωφεληθεί η πρωταθλήτρια ομάδα, συνεχίζεται και η τεράστια προσπάθεια υπεράσπισης των ανθρώπων που εμπλέκονται σε πολλά και διάφορα σκάνδαλα. Ένας από τους σκοπούς τους… να πεισθούμε ότι η διαιτησία ΔΕΝ έπαιξε ρόλο ΚΑΙ στην φετινή πορεία πρωταθλήματος.

Για να σταματήσει αυτός ο «παπάς» αν και η κοινή γνώμη ξέρει και ήδη αντιδρά κατά αυτών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα επί σκανδάλων, θα χρησιμοποιήσουμε την επιχειρηματολογία των μονίμως ευνοημένων, για να αποδείξουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ το τι ακριβώς συνέβη ΚΑΙ φέτος.

Η επιχειρηματολογία για την σκανδαλώδη εύνοια στηρίζεται στο ότι… «η καλύτερη ομάδα, σαφώς και θα ευνοηθεί, θα πάρει κάτι παραπάνω…».

Όπως έχουμε εξηγήσει και όπως όλοι βλέπουν σαφώς, οι διαιτητές που έχουν στόχο να ευνοήσουν τον πρώτο, δεν το κάνουν - πλέον - τόσο πολύ στις μεγάλες-τηλεοπτικές φάσεις εντός περιοχής. Προσπαθούν να το αποφύγουν για να μην δίνουν δικαιώματα… Η σφαγή γίνεται σε όλα τα μικρά-μικρά που διαμορφώνουν βέβαια την εικόνα των αγώνων και προκαλούν τρομακτικό εκνευρισμό στα «θύματα».

Έχουμε αναφέρει κατά καιρούς για αγώνες με 15-20 ή 31 (όπως στην Τρίπολη) «μικρά» λάθη. Για ανάποδα πλάγια, οφσάιντ, κόρνερ, για άπειρα φάουλ (που δίνουν και οι βοηθοί!) για μεγάλη ανισορροπία στις κίτρινες κάρτες, στοιχεία και καταστάσεις που αλλάζουν το πώς συμπεριφέρεται αγωνιστικά η μία ομάδα και πώς η άλλη στην διάρκεια ενός αγώνα, όπου στόχος είναι να έχει κατοχή πάντα ο ένας… Με οποιονδήποτε τρόπο.

«Μα ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα, κάνει τις περισσότερες φάσεις, βάζει τα περισσότερα γκολ, έχει κατοχή, άρα γι’ αυτό παίρνει φάουλ και υπέρ του κίτρινες κτλ». Έτσι λένε…

Φέτος στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα σε όλη την πορεία. Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν σαφώς ανώτερος. (Εκτός όλων των άλλων και το μεταξύ τους παιχνίδι έληξε 1-2 ή κατά άλλους 1-3 με το γκολ στο τέλος που... το "έφαγαν" ως οφσάιντ). Το γιατί και το πώς ήταν πρώτος και καλύτερος ο ΠΑΟΚ, αλλά και το ότι δεν άντεξε αυτή η ομάδα, δεν απασχολεί αυτό το θέμα. (Εξάλλου το έχουμε αναλύσει πολλές φορές). Όλοι παραδέχονται όμως ότι ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 1/3 του πρωταθλήματος ήταν καλύτερος ως ομάδα, είχε καλύτερα αποτελέσματα, έτρεχε περισσότερο και ποιοτικότερα, έβαζε περισσότερα γκολ μπροστά , δέχονταν λιγότερα πίσω.

Άρα… Με βάση την παραπάνω επιχειρηματολογία των «δικηγόρων» του συστήματος, σε εκείνη την περίοδο, η καλύτερη ομάδα θα έπαιρνε και περισσότερα μικρά ή μεγάλα σφυρίγματα… Και όμως! Εδώ στην Ελλάδα, ακόμη και σε εκείνη την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, δεν θα πιστέψετε ποιος έπαιρνε και πάλι όλα τα σφυρίγματα…

Σημειώστε για τις πρώτες έντεκα αγωνιστικές:

Ο ΠΑΟΚ μετρούσε ρεκόρ 9-1-1 σε νίκες-ισοπαλίες και ήττες. Τα γκολ ήταν 27-7. Οι τελικές 142-74! Αλλά…

ΤΑ φάουλ ήταν 176 κατά-136 υπέρ!! Οι κίτρινες ήταν 25 κατά -21 υπέρ!! Οι κόκκινες 2-2.

Θέλετε να δούμε τι είχε στα πρώτα 11 ματς ο χειρότερός του (σε εκείνο το διάστημα) Ολυμπιακός, με νίκες 7-2-2 και γκολ 23-9;

Τα φάουλ: 114 κατά και 183 υπέρ! Οι κίτρινες: 17 κατά και 35 υπέρ! Μία κόκκινη υπέρ και καμία κατά (ποιος να τολμήσει σε όλο το πρωτάθλημα να αποβάλει παίκτη του Ολυμπιακού;) και τα πέναλτι εκείνη την περίοδο, 4-0 για τον Ολυμπιακό και 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Αυτή ήταν η εικόνα ΚΑΙ την περίοδο όπου ο ΠΑΟΚ έτυχε να είναι ανώτερος… Όργια τότε, όργια και στην συνέχεια. Εξάλλου για τα τελικά νούμερα στο πρωτάθλημα (φάουλ, κίτρινες κτλ) ακόμη και οι… μαθηματικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά με τι διαφορές που προκύπτουν!

Και μην βγει κανείς ανόητος να μιλήσει για εύνοια του ΠΑΟΚ σε ένα οφσάιντ του Σαλπιγγίδη… Γιατί (φυσικά είναι καλύτερο) να έχεις 10-15 διαιτησίες τύπου Σπάθα (31 μικρά λάθη υπέρ σου) παρά δύο-τρεις όπου παίρνεις ένα σφύριγμα περιοχής…

Ο «παπάς» λοιπόν της καλύτερης ομάδας, που παίρνει φάουλ και κίτρινες και πέναλτι και… και… αλλού. Ειδικά όταν αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο συνδυάζεται με τους ορισμούς συγκεκριμένων διαιτητών από την ΚΕΔ, από τις τιμωρίες όσων δεν βοηθούν τους στόχους του συστήματος (να μην τα αποδείξουμε ξανά) και την προώθηση (ή τα συνεχόμενα μεροκάματα) που παίρνουν, όσοι υποκύπτουν και «παίζουν» το παιχνίδι του κυκλώματος.

Και όόόλα τα παραπάνω βεβαίως «δένουν» απόλυτα με διώξεις και κατηγορίες κατά παραγόντων, διοικούντων της ΕΠΟ, μελών της ΚΕΔ και διαιτητών… Για να μην θυμηθούμε ότι όόόόλα τα παραπάνω προστίθενται στις συνομιλίες για το ποιος διαιτητής θα παίξει στο ένα παιχνίδι και ποιος δεν θα παίξει στο άλλο. (Ή μήπως να θυμηθούμε ποιος μιλούσε με ποιον για ορισμούς διαιτητών;).

Οργανωμένα πράγματα, μέσα από ένα σύστημα που αποκαλύπτεται κάθε Πέμπτη στους ορισμούς, κάθε Σαββατοκύριακο στο γήπεδο, κάθε Δευτέρα στις εκθέσεις και από εκεί και πέρα συχνά-πυκνά στα ΜΜΕ από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και όλα τα άλλα στοιχεία που έχουν οδηγήσει στις μεγάλες έρευνες -και σύντομα στις δίκες- για τις εγκληματικές οργανώσεις.

Αυτά με τα αυτονόητα, τα οποία… που και που πρέπει να θυμίζουμε. Ειδικά όταν το σύστημα -και οι υπερασπιστές του- ξεφεύγει και προκαλεί και αντί να λουφάζει και να απολογείται, πάει να βγει και στην αντεπίθεση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.