Το θέμα είναι να αξιοποιηθεί!

Το θέμα είναι να αξιοποιηθεί!

Το θέμα είναι να αξιοποιηθεί!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την... δεύτερη-τρίτη φορά που ο Χουάν Ρότσα αναλαμβάνει σκάουτερ του Παναθηναϊκού στην Αργεντινή.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Χουάν Ρότσα, ως σκάουτερ στην Αργεντινή και επιτέλους θα σταματήσουν τα... άπειρα μηνύματα σε κάθε live chat του gazzetta.gr , με την ερώτηση ''γιατί δεν βάζουν τον Χουάν σκάουτερ στην Αργεντινή να φέρει παικταράδες''; Για να σοβαρευτούμε, τώρα, οι πραγματικά πάρα πολλές ερωτήσεις όλο αυτό το διάστημα είχαν ποδοσφαιρική λογική και λίγο πολύ έγινε το αυτονόητο με τον «Ινδιάνο».

Είναι πολυτέλεια για τον σύλλογο να διαθέτει τον Ρότσα και να μην τον αξιοποιεί στην αγορά που γνωρίζει καλά, έστω και αν εδώ και τρεις δεκαετίες λογίζεται ως Έλληνας. Οι γνωριμίες, οι ''άκρες'' και οι... πόρτες που μπορεί να ανοίξει στον Παναθηναϊκό ο Χουάν είναι ανεκτίμητης ποδοσφαιρικής αξίας και οι Φύσσας-Βόκολος δεν θα μπορούσαν να αφήσουν στην... άκρη ένα τόσο ισχυρό ''όπλο'' σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Αμφότεροι δουλεύουν νυχθημερόν για να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν θα μπορούσαν να μην βάλουν στο... on την αγορά της Αργεντινής μέσω του Ρότσα.

Μια αγορά που γουστάρει ο οπαδός του Παναθηναϊκού, φέρνοντας στο μυαλό τον Χουάν, τον Έκι, τον Λέτο, τον Βερόν, τον Μπορέλι, τον Αλβαρέζ. Μια αγορά που τα τελευταία χρόνια τροφοδοτεί την Ελλάδα με παίκτες που κάνουν διαφορά. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον Αστέρα Τρίπολης που κάθε χρόνο παρουσιάζει δύο τρεις Αργεντινούς με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και σε χαμηλή τιμή αγοράς, θα καταλάβει για τις δυνατότητες αυτής της τεράστιας ποδοσφαιρικής «δεξαμενής».

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρότσα αναλαμβάνει σκάουτερ στην πατρίδα του. Τελευταία φορά ήταν επί πολυμετοχικότητας όταν καμία εισήγηση του δεν προχώρησε, καμία πρότασή του δεν ήρθε στην Ελλάδα να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού, σε μια εποχή που υπήρχε γεμάτο «πορτοφόλι» και πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές δυνατότητες.

Το σημαντικό, λοιπόν, δεν είναι να κάνει δύο-τρία ταξίδια στην Αργεντινή ο Ρότσα και να φτιάξει μια λίστα που θα πιάσει ''αράχνες''. Το ζητούμενο είναι να τον εμπιστευθούν πραγματικά, να δώσουν αληθινό βάρος στις όποιες εισηγήσεις του, ώστε να νιώσει και να γίνει σημαντικό ''γρανάζι'' στο scouting team του Παναθηναϊκού, όπως συμβαίνει με τον Ρενέ Χένρικσεν το τελευταίο διάστημα.

Η... ενεργοποίηση του Χουάν, όμως, είναι εξίσου σημαντική και για ακόμη έναν λόγο. Αποδεικνύει πως το γυαλί που είχε ραγίσει τον Δεκέμβριο του 2012 με την απομάκρυνση του από τον πάγκο της ομάδας-για να έρθει ο...ανεκδιήγητος Φάμπρι- ξανακόλλησε. Οι σχέσεις του Ρότσα με το κλαμπ είχαν διαταραχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και φυσικά δεν είχαν να κάνουν μόνο με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Όπως και να'χει, ο Αργεντινός είναι κεφάλαιο για τον σύλλογο. Το είπαμε και παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να... αγνοεί ποδοσφαιρικά τον πιστό στρατιώτη Χουάν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα