Τι έγινε στη συνάντηση Κοντονή με ΟΥΕΦΑ

Τι έγινε στη συνάντηση Κοντονή με ΟΥΕΦΑ

bet365

Η ΟΥΕΦΑ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία την ενημερώνει τι έγινε στη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή στην Ελβετία για το θέμα του Grexit.

Οπως ενημέρωσε την ΕΠΟ, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έγινε συνάντηση αξιωματούχων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και του επισημάνθηκε τι πρέπει να αλλάξει ενόψει της ψήφισης του αθλητικού νομοσχεδίου.

Το μοναδικό σημείο τριβής, στο οποίο η UEFA είναι κάθετη και φαίνεται πως ακόμη δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή ως προς την ουσία ή έστω τη διατύπωση, φαίνεται πως είναι η δυνατότητα που θέλει να έχει η κυβέρνηση να επιβάλει ποινές αποκλεισμού από την Ευρώπη σε ομάδες οι οπαδοί των οποίων προκαλούν σοβαρά επεισόδια. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν θέλει επ ουδενί να υπάρχει αυτή η δικαιοδοσία, που μπορεί να κάνει άνω-κάτω τις διοργανώσεις της σε περίπτωση τέτοιας αποβολής.

Κατά τα άλλα, πληροφορίες αναφέρουν πως κυβέρνηση και FIFA/UEFA συμφώνησαν σε μια κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα των πειθαρχικών οργάνων, με καθιέρωση τακτικών εν ενεργεία δικαστών που θα προτείνονται από το Πρωτοδικείο κι από αυτή η ΕΠΟ θα επιλέγει ποιοι θα στελεχώσουν τα πειθαρχικά της όργανα. Συναίνεση επιτεύχθηκε και στα άλλα ζητήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Τζάνι Ινφαντίνο με σημερινή του επιστολή προς τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Γεώργιο Γκιρτζίκη, τον ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του νομικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τον νομικό του σύμβουλο Παναγιώτη Περάκη, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Δείτε την επιστολή που υπογράφει ο Τζιάνι Ινφαντίνο:

 

Τελευταία Νέα