Λιλ - Λανς 3-1

Gazzetta team
Λιλ - Λανς 3-1

bet365

Η Λιλ επιβλήθηκε με 3-1 της Λανς, την έστειλε οριστικά πίσω στην Ligue 2 και διατήτησε ζωντανές τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο.

Η Λιλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του βορρά στην Γαλλία, καθώς επιβλήθηκε 3-1 της Λανς, που επέστρεψε οριστικά στην Ligue 2, και παραμένει στο -3 από την 6η θέση, που λογικά θα οδηγήσει στην Ευρώπη (αν η Παρί κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό με την Οσέρ).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες με τους Τραορέ (7’) και Λόπες (8’), όμως εκείνοι που έφτασαν πρώτοι στο γκολ ήταν οι λανσουά. Στο 24’ ο Μουρ στο ντεμπούτο του στην Ligue 1 έδωσε την ασίστ, ο Τσαβάρια έμεινε όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Ρόζεναλ και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1! Οι παίκτες του Ζιράρ συνέχισαν να πιέζουν, με τον Ριού να κάνει εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Ρου στο 33’, και τελικά την ισοφάριση να έρχεται πριν το ημίχρονο. Στο 39’ ο Λαντρέ ανέτρεψε τον Τραορέ εντός περιοχής, ο διαιτητής Σαπρόν έδωσε το πέναλτι και ο Μπουφάλ από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε για το 1-1. Στο 42’ ο Μπαλμόν έχασε την τελευταία ευκαιρία για την Λιλ, με τον Ριού να βγάζει δύσκολα και την ανατροπή να έρχεται στο δεύτερο μέρος.

Εκεί, όπου οι λιλουά είχαν την υπεροχή, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 61’, για να δούμε την πρώτη ευκαιρία με τον Μπουφάλ. Στο 71’ ήταν η σειρά του Γκουέγ να απειλήσει, πριν έρθει το γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 74’ οι αμυντικοί της Λανς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Σιντιμπέ κυνήγησε τη φάση και στο τέλος δικαιώθηκε, για να κάνει το 2-1! Στο 82’ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά το φάουλ του Κίερ, στο 88’ ο Ριού έβγαλε το σουτ του Τραορέ και το τελικό 3-1 ήρθε στο 3’ των καθυστερήσεων, όταν οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Οριζί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά την ασίστ του Μπαλμόν.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα