Κόλλησαν Λάτσιο, Ιντερ (vids)

Gazzetta team
Κόλλησαν Λάτσιο, Ιντερ (vids)

bet365

Η Λάτσιο δεν κατάφερε να νικήσει την Αταλάντα στο Μπέργκαμο (1-1) και έπεσε 3η, ενώ οι Νερατζούρι κόλλησαν στο Μιλάνο με την Κιέβο (0-0) και έμειναν στο -2 από το Europa.

Οι δύο ομάδες είχαν πολύ μεγάλο κίνητρο για τη νίκη με τους γηπεδούχους να έχουν στόχο την παραμονή και τους Λατσιάλι, που παρατάχθηκαν χωρίς τους Κλόζε-Ντε Βράι-Μπίλια, τη 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Ο Κεϊτά Μπαλντέ μπήκε με όρεξη και αφού ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο του Μαζιέλο (3'), είχε τρομερό αριστερό φαλτσαριστό σουτ στο δοκάρι (6'). Και η Αταλάντα είχε όμως μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαρκέτι έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μιλιάτσιο, με τον πορτιέρε να λέει 'όχι' και στον Μπιάβα. Δουλειά είχε όμως και ο Σπορτιέλο, που αντέδρασε σωστά ύστερα από αμυντικό λάθος και προσπάθεια του Κεϊτά. Το πρώτο μέρος είχε σαν τελευταία καλή στιγμή την επέμβαση του Μαρκέτι σε σουτ του Αλεχάντρο Γκόμες.

Η Αταλάντα συνέχισε να είναι καλύτερη στην επανάληψη και αφού το σου του Γκόμες βρήκε το δοκάρι, πήρε το προβάδισμα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και γκολ του Τζουζέπε Μπιάβα (1-0). Ο κεντρικός αμυντικός σαν πρώην παίκτης της Λάτσιο, δεν πανηγύρισε. Στη συνέχεια ο Φελίπε Αντερσον λειτούργησε σαν αμυντικός, αφού χρησιμοποίησε την ταχύτητά του για να σταματήσει τον Λούκα Τσιγκαρίνι από καθαρό τετ-α-τετ και ο Κεϊτά έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ενώ ήταν αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ντούσαν Μπάστα. Την επιστροφή του στη δράση πραγματοποίησε ο Σέρβος επιθετικός, Φίλιπ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο τον Ιανουάριο. Το 1-1 για την Λάτσιο έγινε στο 78' με τον Μάρκο Παρόλο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με βολέ μετά το κόρνερ του Ντανίλο Κατάλντι. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι θα μπορούσε να έχει πάρει το πολύτιμο διπλό όταν το σουτ του Τζόρτζεβιτς κόντραρε και πέρασε έξω έπειτα από πάσα του Φελίπε Αντερσον.

Αφού δεν έΧασε κιόλας...
Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Ουντινέζε, η Ιντερ είχε καταφέρει να μπει και πάλι στη μάχη της Ευρώπης αλλά δείχνει ικανή να βγει ξανά από αυτή... Οι Νερατζούρι υποδέχθηκαν την αδιάφορη Κιέβο με στόχο το τρίποντο που θα τους έφερνε αγκαλιά με την 6η Σαμπντόρια αλλά τελικά έμειναν στο 0-0 και άκουσαν τις αποδοκιμασίες των οπαδών τους. Αποδοκιμασίες που προήλθαν λόγω της κακής εμφάνισης και του γεγονότος ότι χρειάστηκε ο Χαντάνοβιτς για να μην χάσει κιόλας η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος διαπίστωσε ακόμη μία φορά ότι χρειάζονται αρκετές αλλαγές το καλοκαίρι...

Το ματς άρχισε με την Ιντερ να απειλεί στο 6' με τον Γκουαρίν ενώ στο 19' ο Ικάρντι με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Ζουάν Ζέσους από αριστερά, σημάδεψε το δοκάρι. Αυτή ήταν, ουσιαστικά, η μοναδική καλή φάση του πρώτου 45λεπτου, στο οποίο οι Μιλανέζοι είχαν την κατοχή και ήταν συνεχώς μπροστά αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο για να ανοίξουν την άμυνα της Κιέβο. Στην επανάληψη ο Μαντσίνι έβαλε νωρίς τον Ποντόλσκι αντί του Μπρόζοβιτς αλλά τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα... Αντιθέτως, μάλλον χειροτέρεψαν, με την Κιέβο στο 64' να έχει μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ισκο και στην επαναφορά ο Μετζιορίνι αστόχησε από κοντά. Στο 70' ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να σκοράρει με σουτ αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε ξανά, για να έρθει στο 85' το δοκάρι για την Κιέβο σε σουτ του Μπιράγκι! Η Ιντερ έμοιαζε να τα έχει χαμένα και στο 94' λίγο έλειψε να χάσει και το ματς, όταν ο Παλόσκι απέφυγε τους Ρανόκια-Βίντιτς και βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε ξανά!

Ευρώπη με Ιλιτσιτς
Μετά από τέσσερις σερί ήττες, η Φιορεντίνα επέστρεψε στις επιτυχίες με το 3-1 επί της Τσεζένα και ανέβηκε στην 5η θέση, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ιλιτσιτς. Ο Σλοβένος, που είχε σκοράρει και κόντρα στη Γιουβέντους με υπέροχο φάουλ πριν λίγες μέρες, άνοιξε το σκορ στο 32' με εκτέλεση πέναλτι και αμέσως μετά, στο 35', με ωραία προσπάθεια και σουτ έγραψε το 2-0. Ενα σκορ που περιέγραφε με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα των Βιόλα, οι οποίοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και είχαν προλάβει να χάσουν και τρεις μεγάλες ευκαιρίες πριν ανοίξουν το σκορ συν άλλες δύο μετά τα γκολ του Ιλιτσιτς.

Η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα ήταν ορεξάτη και στην επανάληψη, αν και άφηνε χώρους για να κάνει κάποιες ευκαιρίες και η Τσεζένα, με το σκορ να ανεβαίνει στο 3-0 στο 56', όταν ο Κούρτιτς πάσαρε στον Τζιλαρντίνο και αυτός -από εκεί και πέρα- ήξερε τι να κάνει εντός περιοχής. Λίγα λεπτά μετά, στο 59', ο Ροντρίγκες με ωραίο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νέτο και μείωσε σε 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού η Φιορεντίνα έχασε όσες ευκαιρίες δημιούργησε στη συνέχεια για να ανεβάσει κι άλλο το σκορ. Η Τσεζένα, από την άλλη, κατεβαίνει στη Serie B...

Μαγεία Ντι Νατάλε!
Λίγες μέρες μετά τη δήλωση του μάνατζερ του ότι στο τέλος της σεζόν σκέφτεται να αποχωρήσει, ο Αντόνιο Ντι Νατάλε έκανε πράξη το μεγάλο όνειρο του! Προσπέρασε τον Ρομπέρτο Μπάτζιο στον πίνακα των σκόρερ της Serie A φτάνοντας στα 206 με αυτό που έβαλε, με πανέμορφο τρόπο, στην εκτός έδρας νίκη (0-1) επί της Βερόνα. Την πρώτη εκτός έδρας νίκη, για την ακρίβεια, στην ιστορία της Ουντινέζε κόντρα στην Ελλάς στο «Μπεντεγκόντι». Το ματς είχε κάποιες καλές φάσεις στο πρώτο μέρος, με καλύτερη το δοκάρι του Ταχτσίδη για τη Βερόνα με σουτ στο 14', για να έρθει το γκολ στο 62' με το τακουνάκι του Ντι Νατάλε μετά το γύρισμα του Βίντμερ από δεξιά (0-1.). Δύο λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη ο Σάλα για τους γηπεδούχους μετά το φάουλ στον Τερό, ο οποίος στο 71' σημάδεψε το δοκάρι με σουτ. Στο 90' οι Βερονέζοι έμειναν με 9 παίκτες αφού αποβλήθηκε και ο Μάρκες, με δεύτερη κίτρινη, για διαμαρτυρίες...

 

SERIE A Τελευταία Νέα