Δεν τελειώνει, τώρα αρχίζει...

Δεν τελειώνει, τώρα αρχίζει...

Gazzetta team
Δεν τελειώνει, τώρα αρχίζει...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τη σεζόν που τελειώνει και τη τις αλλαγές που έρχονται και προμηνύουν έναν καυτό Μάιο για τον Ολυμπιακό.

Θα μπορούσε να το δει κάποιος σαν επίλογο. Φιέστα είναι άλλωστε. Ο εορτασμός για την κατάκτηση του 42ου. Το απογευματινό ραντεβού στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» που θα "ανεβάσει" την κούπα στον ουρανό και θα ρίξει την αυλαία για τα φετινά εντός έδρας ματς των πρωταθλητών. Το 25ο ματς που ο Ολυμπιακός δίνει φέτος σαν γηπεδούχος σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο μεγάλο λιμάνι όμως το αντιμετωπίζουν λιγάκι διαφορετικά. Σαν αρχή, και όχι σαν φινάλε. Αυτές οι μέρες περισσότερο αφετηρία θυμίζουν αν κοιτάξει κανείς με προσοχή πίσω από τις κουρτίνες. Στις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει με θέα στο επόμενο ρόστερ.

Και αν δεν προκύψουν τίποτε... δράματα μέσα στην εβδομάδα από την αβάσταχτη ελαφρότητα μιας διαπραγμάτευσης που μας απειλεί με grexit, τότε πολύ σύντομα έχουμε την αίσθηση ότι οι Ερυθρόλευκοι θα είναι σε θέση να δώσουν το «στίγμα» για μια σειρά από μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζουν σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως: Αλλαγές στην ταχύτητα και την ποιότητα του ρόστερ τους. Υπάρχει διάθεση για υπερβάσεις που πραγματικά θα εκπλήξουν ευχάριστα. Και αυτή δεν είναι μονάχα αίσθηση. Είναι και μια πρώτη "μακρινή" εικόνα. Για ένα παζλ που ήδη ξεκινά να παίρνει σχήμα και μορφή.

Το πήρε και φέτος το πρωτάθλημα. Πιθανότατα θα πάρει και το νταμπλ. Και μάλιστα κατακτά τη Σούπερ Λιγκ για μια ακόμη χρονιά με διψήφια βαθμολογική διαφορά από όλους τους άλλους. Από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (-12) και τον τρίτο ΠΑΟΚ (-13) ως το... χάος του πίνακα που ουσιαστικά ούτε συμπληρώνεται ελέω ΟΦΗ και Νίκης. Ήταν καλός ο Ολυμπιακός που είδαμε φέτος; Όχι. Ήταν απλά καλύτερος και πιο πεπειραμένος από τους άλλους. Έκανε βήματα προόδου σε σχέση με την ομάδα του Μίτσελ που πέρσι τέτοια εποχή παρέδιδε την σκυτάλη; Όχι.

Αυτές τις διαπιστώσεις όμως τις έχει κάνει καιρό τώρα και η διοίκηση. Εξ ου και το γεγονός ότι έχει μπει ήδη σε διαδικασία «επανόρθωσης». Μην ακούτε ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν προχωράνε το μεταγραφικό τους πλάνο. Προφανώς δεν βάζουν "υπογραφές" και τέλος πάντων είναι προσεκτικοί στα βήματα τους αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Αποφάσεις όμως έχουν πάρει. Και τον προπονητή έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα κρατήσουν. Και την έκθεση του για εκείνους που θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ, έχουν «αποστηθίσει». Και μια 6άδα μεταγραφές έχουν ήδη κλειδώσει (Μπεν, Μαρτίνες, Λόρια, Κατσικάς, Τζανδάρης, Γιαννιώτας) έχοντας «σφραγίσει» την εγχώρια αγορά. Και πλέον έχουν βάλει πλώρη για τα μεγαλύτερα.

Για το επόμενο στάδιο. Η υπόθεση του Γκουίδο Καρίγιο για παράδειγμα. Τρέχει κανονικότατα. Και μιας και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για τον στράικερ της Εστουντιάντες δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Θα κάνει επίσημη πρόταση ο Ολυμπιακός για τον Καρίγιο. Και αν βρει τις προϋποθέσεις μέσω του Λουτσιάνο Γκαλέτι θα κάνει δικό του, έναν σέντερ φορ που μπορεί να αποτελέσει άμεσα ένα μεγάλο έμψυχο περιουσιακό στοιχείο για το κλαμπ. Αλλά και μια μεταγραφή επιπέδου Ρομπέρτο σε ότι αφορά στα χρήματα (4-6 εκατ ευρώ) που θα χρειαστεί...

«Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να διορθώσω τα λάθη που έγιναν» είχε πει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές, αρχές Μάρτη στον Ρέντη. Ήδη λοιπόν η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει. Και αν οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι σωστές, ο Μάης ειδικά μετά τον τελικό του κυπέλλου αναμένεται πάρα πολύ θερμός...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα