Μπαστιά - Σεντ Ετιέν 1-0

Gazzetta team
Μπαστιά - Σεντ Ετιέν 1-0

bet365

Η Μπαστιά επιβλήθηκε με 1-0 της Σεντ Ετιέν, που χάνει το όνειρο της 3άδας. Νίκη παραμονής η Γκινγκάμπ, «κόλλησε» ξανά η Μπορντό.

Μετά από 9 αγωνιστικές χωρίς ήττα η Σεντ Ετιέν υποκλίθηκε στην Κορσική, όπου ηττήθηκε με 1-0 από την Μπαστιά και χάνει το όνειρο της 3άδας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και έφτασαν δίκαια στη νίκη, για να κάνουν τεράστιο βήμα παραμονής. Ντανίκ (3’), Αγιτέ (24’) και Καμανό (28’) θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ για την Μπαστιά, όμως έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Ρουφιέ, που κρατούσε τους στεφανουά στο ματς. Στο 16’, μάλιστα, ο Μοντεστό είχε φτάσει στο γκολ, όμως εκείνο ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο κάποιες καλές στιγμές με τους Χαμουμά και Ενγκεμό, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ, με τους παίκτες του Γκαλτιέ, πάντως, να παρουσιάζουν καλύτερο πρόσωπο. Ο Ενγκεμό (48’) απείλησε πρώτος, όμως οι μεγάλες ευκαιρίες χάθηκε για τους Κορσικανούς. Μπραντάο (72’) και Αγιτέ (73’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ρουφιέ, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε. Στο 84’ μετά από γύρισμα του Ντανίκ από αριστερά, ο Αγιτέ με άψογο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0 που άξιζε η Μπαστιά.

Άλμα σωτηρίας η Γκινγκάμπ
Μεγάλη νίκη για την Γκινγκάμπ, που επιβλήθηκε 2-0 της Ρεμς και ουσιαστικά έσωσε την κατηγορία. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη τους εντός έδρας νίκη μετά την 24η αγωνιστική (1-0 την Μονακό)! Μόλις στο 13’ ο Μαντάν πλησίασε στο 1-0, με τον Αγκασά να σώζει. Οι παίκτες του Γκουβερνέκ συνέχισαν να είναι καλύτεροι, είδαν το γκολ του Μποβιού να ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ, έχασαν ακόμη κάποιες μικροευκαιρίες, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Εκεί ο τραυματίας Αγκασά έσωσε τη θέση στον Πλασίντ, ο οποίος ανέτρεψε τον Μαντάν εντός περιοχής, για να κάνει το 1-0 από την άσπρη βούλα ο Μποβιού με το 15ο φετινό του γκολ! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Ενγκόγκ (68’) και Ονιάνγκ (69’), όμως στο τέλος δέχθηκαν τη χαριστική βολή, με τον Μαντάν να κάνει το τελικό 2-0 στο 4’ των καθυστερήσεων μετά από ασίστ του Σανκαρέ.

Δεν χ-άρηκε κανένας
Λοριάν και Μπορντό έμειναν στο 0-0, με την πρώτη να παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και τη δεύτερη να χάνει ακόμη μία ευκαιρία να πλησιάσει στην 5άδα. Το παιχνίδι ήταν κακό, καθώς καμία ομάδα δεν είχε όρεξη να ρισκάρει. Οι παίκτες του Σανιόλ εμφανίστηκαν και πάλι νωθροί στην επίθεση, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Το ματς κυλούσε χωρίς τίποτα το σημαντικό μέχρι το τέλος, όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά με τον Σεβέ στο 75’ και στη συνέχεια με τον Ρολάν στο 1’ των καθυστερήσεων. Κανένας, όμως, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος και την μοναδική ευκαιρία της Λοριάν να έρχεται στο 55’ με τον Μοστεφά.

«Κόλλησαν» στο μηδέν
Μονπελιέ και Ρεν πιθανότατα εξανέμισαν τις τελευταίες τους ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη μετά το μεταξύ τους 0-0. Οι ομάδες το πάλεψαν, το δούλεψαν, όμως στο τέλος το μόνο που κατάφεραν ήταν να εξουδετερώσουν η μία την άλλη. Το ματς είχε πάθος, όμως ελάχιστες ευκαιρίες. Η μοναδική στο πρώτο μέρος χάθηκε με τον Μουνιέ στο 31’ για τους γηπεδούχους. Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα, με τον Ντεπ (59’) να χάνει την πρώτη ευκαιρία για την Ρεν, τον Χίλτον να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ για την Μονπελιέ στο 79’ και στο 1’ να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ντουκουρέ.

Χ-αμένη ευκαιρία για Καέν
Η Καέν ήταν καλύτερη, άξιζε τη νίκη, όμως το τελικό 1-1 με τη Νις στη Νίκαια την αφήνει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 15’ ο Μπενεζέ μετά από ασίστ του Κοϊτά έκανε το 0-1. Οι παίκτες του Πιελ προσπάθησαν να αντιδράσουν, οι τελικές τους, όμως, δεν ήταν καλές μέχρι το 41’, όταν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Κακή αμυντική λειτουργία των καενέ και μετά το γύρισμα του Πλέα από δεξιά ο Κάρλος Εντουράρντο έκανε από κοντά το 1-1. Στιγμές αργότερα οι Νορμανδοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει ξανά το προβάδισμα, όταν ο Μποντμέρ έσωσε στην γραμμή την προσπάθεια του Νανζίς, με το 1-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία, όμως οι γηπεδούχοι τις ευκαιρίες. Ο Μποσετί (48’) απείλησε πρώτος, ο Μποτεάκ είχε δοκάρι στο 72’, ενώ οι καενέ έχασαν τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν ο Σάλα με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Παρασκευή (01/05)

Μετς-Μαρσέιγ 0-2
(38', 62' Ζινιάκ)

Σάββατο (02/05)

Λιόν-Εβιάν 2-0
(20' Γκρενιέ, 38' πεν. Λακαζέτ)

Μπαστιά-Σεντ Ετιέν 1-0
(84' Αγιτέ)

Γκινγκάμπ-Ρεμς 2-0
(62' πεν. Μποβιού, 90+4' Μαντάν)

Λοριάν-Μπορντό 0-0

Μονπελιέ-Ρεν 0-0

Νις-Καέν 1-1
(41' Κάρλος Εντουάρντο - 15' Μπενεζέ)

Κυριακή (03/05)

Λιλ-Λανς (15:00)
Μονακό-Τουλούζ (18:00)
Ναντ-Παρί (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα