Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

bet365

Ο Ρονάλντο σημείωσε το 5ο χατ τρικ κόντρα στην αγαπημένη του Σεβίλλη και οδήγησε τη Ρεάλ στο 3-2 και στο πρεσάρισμα τίτλου μέχρι τέλους στη Μπαρτσελόνα.

Κάθε φορά που νικάει η Μπαρτσελόνα, το άγχος μεταφέρεται στη Ρεάλ. Πόσο μάλλον τώρα που νωρίτερα οι Καταλανοί είχαν διαλύσει 8-0 την Κόρδοβα και οι Μαδριλένοι είχαν την δυσκολότερη αποστολή τους μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Ας είναι καλά όμως το πρωτοπαλίκαρο τους. Ο Κριστιάνο άλλωστε όποτε βλέπει τη Σεβίλλη, οργιάζει. Μόλις λοιπόν πάτησε στο αγαπημένο του «Σαντσεθ Πιθχουάν», γυάλισε το μάτι του. Αφού λοιπόν έβαλε για 5η φορά χατ τρικ κόντρα στους Σεβιγιάνους, η ομάδα του πέρασε με 3-2 και παρέμεινε στο -2 από την κορυφή και στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία καλή ευκαιρία (14' Αλέιξ Βιδάλ – 28' Κριστιάνο). Ωστόσο, στο 29' έσπασε τη μύτη του ο Κριτσόβιακ και ο Ουνάι Εμερι έκανε το λάθος από τον πάγκο. Ο Βάσκος κόουτς κράτησε εκτός αγώνα για περίπου 10 λεπτά τον παίκτη του, αφήνοντας τους δικούς του να παλεύουν με αριθμητικό μειονέκτημα. Καθώς λοιπόν πρόκειται για τρομερά μεγάλο χρονικό διάστημα απέναντι σε έναν κορυφαίο αντίπαλο, όπως η Ρεάλ, οι γηπεδούχοι το πλήρωσαν και μάλιστα εις διπλούν.

Σε ένα λεπτό (36'-37') ο CR7 χτύπησε με κεφαλιά και προβολή και έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, στην τελευταία στιγμή πριν το ημίχρονο, ο Σέρχιο Ράμος ανέτρεψε ανούσια εντός περιοχής τον Αλέιξ Βιδάλ και ο Μπάκα ευστόχησε στο πέναλτι, φτάνοντας τα 20 γκολ στη Λίγκα. Στην επανάληψη λοιπόν οι Ανδαλουσιανοί μπήκαν πολύ δυνατά και πίεσαν ασφυκτικά. Αφού όμως δεν σκόραραν, το δέχτηκαν εκείνοι. Στο 69', στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Μπέιλ έβγαλε συστημένη βαθιά σέντρα και με δύσκολη πλάγια κεφαλιά ο Ρονάλντο ολοκλήρωσε το προσωπικό του πάρτι. Με αυτά τα τρία γκολ ξεπέρασε τον θρυλικό Αλφρέδο Ντι Στέφανο σε επίδοση στη Λα Λίγκα (219 αντί 216) και με τη φανέλα της Ρεάλ είναι πίσω μόνο από τον Ραούλ (228)!

Στο 79' πάντως ο Αλέιξ Βιδάλ έκανε την επέλαση και την ασίστ για τον Ιμπόρα, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα και έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στον αγώνα. Στο 85' έχασαν τεράστια ευκαιρία σε φάση διαρκείας. Απέτυχαν όμως να ισοφαρίσουν και έτσι ηττήθηκαν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» έπειτα από 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις! Η Ρεάλ πάλι αφού ξεπέρασε το δικό της δύσκολο εμπόδιο, ελπίζει σε γκέλα της Μπαρτσελόνα (σ.σ.: την μεθεπόμενη αγωνιστική οι Καταλανοί παίζουν εκτός με την Ατλέτικο), ώστε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το πρωτάθλημα.

* Ο Ρονάλντο έφτασε τα 21 γκολ κόντρα στη Σεβίλλη (τα 11 εκτός έδρας) και τα 25 χατ τρικ, όσα δηλαδή έχει και ο Μέσι!

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Καρίτσο, Κολοτζέτζακ, Φιγκέιρας (71' Ντένις Σουάρεθ), Τρεμουλινάς, Κριτσόβιακ (78' Ιμπόρα), Μ'Μπιά, Μπανέγα, Βιδάλ, Ρέγιες, Μπάκα (78' Γκαμεϊρό)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Καρβαχάλ, Μαρσέλο (88' Αρμπελόα), Σέρχιο Ράμος, Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες, Ισκο (84' Ιγιαραμέντι), Κριστιάνο Ρονάλντο, Τσιτσαρίτο (65' Μπέιλ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα