Κόρδοβα – Μπαρτσελόνα 0-8

Κόρδοβα – Μπαρτσελόνα 0-8

bet365

Αν και δεν γκάζωσε, η Μπαρτσελόνα διέλυσε 8-0 εκτός έδρας την Κόρδοβα, βρέθηκε ξανά στο +5 και ελπίζει σε βραδινή γκέλα της Ρεάλ στη Σεβίλλη, για να αγγίξει τον τίτλο.

Ο νικητής ήταν δεδομένος εκ των προτέρων. Η σε δαιμονιώδη κατάσταση Μπαρτσελόνα εννοείται πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να περάσει από το «Νούεβο Αρκάνχελ». Βλέπετε η Κόρδοβα μετρούσε 16 σερί αγωνιστικές χωρίς να έχει πανηγυρίσει και δεν υπήρχε περίπτωση να κοντράρει τη μεγάλη αντίπαλο της, που παρατάχθηκε πάνοπλη. Κοιτάζοντας στο φινάλε το σκορ, που σταμάτησε στο 8-0, η πρώτη σκέψη είναι ότι οι Καταλανοί έκαναν ματσάρα. Δεν συνέβη ωστόσο, κάτι τέτοιο. Τα βασικά έκαναν και εντελώς σβηστά, δίχως καταπόνηση και γκάζι, έβρισκαν συνεχώς το δρόμο προς την αντίπαλη εστία.

Παραδόξως με το αποτέλεσμα, η Μπάρτσα δυσκολεύτηκε να βάλει το πρώτο γκολ. Ο Νεϊμάρ έχασε το άχαστο (3'), ο Μέσι (28') αφού πέρασε τέσσερις αντιπάλους, πλάσαρε αδύναμα και στο 37' ο Βραζιλιάνος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Οι γηπεδούχοι κράτησαν μέχρι το 42', όταν από ασίστ του Μέσι (έφτασε τις 20 στο πρωτάθλημα που αποτελεί ρεκόρ 25ετίας στη Λα Λίγκα) ο Ράκιτιτς σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή (7ο φετινό του). Από εκεί και μετά οι Ανδαλουσιανοί κατέρρευσαν. Μάλιστα πριν τη ανάπαυλα (45') από την πρώτη φετινή ασίστ του Ινιέστα στην Primera, ο Λουίς Σουάρες πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα για το 2-0.

Η επανάληψη δεν είχε προλάβει να ξεκινήσει και από σέντρα του Ντάνι Αλβες ο Μέσι με ένα περίεργο για εκείνον γκολ (μακρινή, καρφωτή κεφαλιά) έφτασε τα 50 τέρματα στη σεζόν για τέταρτη φορά στην καριέρα του (2011, 2012, 2013, 2015). Το κρεσέντο της Μπαρτσελόνα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αν και δεν έδειχνε διάθεση να βάλει πολλά γκολ, ήταν λες και η Κόρδοβα είχε εγκαταλείψει το παιχνίδι και κάθε επίθεση μύριζε... δίχτυα. Στο 53' και πάλι από σέντρα του Ντάνι Αλβες (μάλλον ο κορυφαίος) ο Σουάρες σκόραρε με κεφαλιά, ενώ στο 60' ο Νεϊμάρ έκανε τρελό τσαφ και δεν πανηγύρισε ένα σίγουρο γκολ.

Ακολούθησε (65') η κεφαλιά του Πικέ από κόρνερ (έφτασε τα επτά γκολ για πρώτη φορά στην καριέρα του) και στο 80' ο Μέσι έπιασε αβίαστα τα 40 στο πρωτάθλημα, όπου είναι 1ος σκόρερ. Το κορυφαίο του όμως το έκανε τρία λεπτά αργότερα. Ο Νεϊμάρ ανατράπηκε στην περιοχή και έδωσε τη μπάλα στον Αργεντινό για να εκτελέσει το πέναλτι. Ο Μέσι όμως του την επέστρεψε και παρά το ότι θα μπορούσε να κάνει χατ τρικ και κάθε γκολ μετράει στην κόντρα του με τον Κριστιάνο. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε εύστοχα και είδε κι αυτός το όνομα του στους σκόρερ.

Στο 88' τελικά το χατ τρικ το σημείωσε ο Λουίς Σουάρες, ανεβάζοντας συνολικά τα φετινά γκολ της τριάδας στα 108 (σ.σ.: το απόλυτο ρεκόρ της Primera είναι τα 118 της Ρεάλ από το 2011-'12, με τους Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ιγουαΐν). Ετσι η Μπάρτσα βρέθηκε στο +5 από την 2η Ρεάλ, η οποία το βράδυ (21:00) έχει να περάσει από τη Σεβίλλη. Οσο για τους ηττημένους, επιβεβαίωσαν και μαθηματικά τον υποβιβασμό τους και το έκαναν με τον μεγαλύτερο διασυρμό στην ιστορία τους στην μεγάλη κατηγορία!

* Μόνο η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει εκτός έδρας με οκτώ γκολ διαφορά (1959 0-8 Λας Πάλμας, 2010 0-8 Αλμερία, σήμερα)!

* Η Μπαρτσελόνα έχει εντός τη Σοσιεδάδ, εκτός την ΑΤΛΕΤΙΚΟ και κλείνει εντός με Λα Κορούνια. Οπότε όλο το θέμα είναι τι θα κάνει την μεθεπόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη!

Κόρδοβα (Χοσέ Ρομέρο): Χουάν Κάρλος, Κρέσπο (46' Αντριάν), Ινιγο Λόπεθ, Ντέιβιντ, Πάντιτς, Εντιμάρ, Κριν, Λούσο (57' Εκενγκ), Μπεμπέ (61' Βίκο), Φιδέλ, Αντόνε

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Μασεράνο (61' Ματιέ), Ντάνι Αλβες, Ζορντί Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (69' Πέδρο), Ινιέστα (58' Τσάβι), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα