Υποβιβασμός αλλά όχι αποβολή!

Υποβιβασμός αλλά όχι αποβολή!

bet365

Το gazzetta.gr ανοίγει τον φάκελο της Νιμ (Ligue 2) με την εμπλοκή παραγόντων σε στημένα ματς και την τιμωρία που της επέβαλε η γαλλική Λίγκα! Την υποβίβασε αλλά δεν τον απέβαλε διαφυλάσσοντας το κύρος του πρωταθλήματος.

Τον περασμένο Νοέμβριο η γαλλική αστυνομία σε μία επιχείρηση-σκούπα προχώρησε στη σύλληψη προέδρων και παραγόντων του γαλλικού ποδοσφαίρου με την κατηγορία της χειραγώγησης αναμετρήσεων που αφορούσαν στην περυσινή σεζόν.

Μεταξύ άλλων στα χέρια των αρχών έπεσαν ο Ζαν-Φρανσουά Φορτέν πρόεδρος της Καέν (Ligue 1) αλλά και ο ομόλογος του στη Νιμ, Ζαν Μαρκ Κονράντ. Η εφημερίδα L' Equipe υποστήριξε πως ο αγώνας Καέν-Νιμ στις 13 Μαΐου του 2014, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1 ήταν στημένος με σκοπό η Νιμ να αποφύγει τον υποβιβασμό αλλά και η Καέν να μην χάσει το τρένο της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια του γαλλικού ποδοσφαίρου όπως συνέβη τελικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Γαλλίας, Φρεντερίκ Τιριέ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί της διαφθοράς, της χειραγώγησης των αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού ή αν απλά υπάρχουν προσπάθειες για τέτοια δραστηριότητα- αποδειχθούν, η Γαλλική επαγγελματική ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα απονείμει πειθαρχικές ή διοικητικές κυρώσεις, είτε συλλογικά είτε ατομικά, με την ισχυρότερη πυγμή».

Ο Τιριέ μάλιστα δήλωσε ξεκάθαρα πως οι ποινές θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και την αποβολή των δύο συλλόγων από το πρωτάθλημα.

Άλλωστε υπήρχε το δεδικασμένο της Μαρσέιγ πριν από 21 χρόνια...

Πράγματι, η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής Λίγκας ανακοίνωσε τον υποβιβασμό της Νιμ από την Β΄ στη Γ΄ κατηγορία έπειτα από πολύμηνη έρευνα της γαλλικής εισαγγελίας.

Όπως τονίστηκε η ομάδα του Παναγιώτη Βλαχοδήμου θα συνεχίσει να παίζει μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να μην αλλοιωθεί το πρωτάθλημα και εν συνεχεία θα υποβιβαστεί στην Γ΄ κατηγορία!

Επίσης τιμωρήθηκε ο πρώην μεγαλομέτοχος του συλλόγου Σερζ Κασπαριάν με ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα για 10 χρόνια.

Η καμπάνα για τον πρώην πρόεδρο της Νιμ και συνεργάτη του Κασπαριάν, Ζαν Μαρκ Κονράντ ήταν αποκλεισμός εφτά ετών, ενώ για τους συνεργάτες του μεγαλομετόχου, Φρανκ Τουτουντζιάν και Μισέλ Μουλέν οι τιμωρίες ήταν δύο και 10 χρόνια αντιστοίχως!

Από τον πέλεκυ της αθλητικής δικαιοσύνης δεν γλίτωσαν και κάποια στελέχη της Καέν. Ο τεχνικός της Νιμ, Ζοσέ Πασκουαλετί δεν έκρυψε την ενόχληση του κάνοντας δηλώσεις κατά του προέδρου της Νιμ, Ζαν Μαρκ Κονράντ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κονράντ. Εάν ήθελε να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα, τα έχει καταφέρει.

Πιστεύω η απόφαση του υποβιβασμού θα μας κάνει πιο δυνατούς».

Άλλωστε η ομάδα του βρέθηκε μπλεγμένη σε τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια τα οποία χειραγωγήθηκαν. Εκτός από το Καέν-Νιμ, ο «αμαρτωλός» σύλλογος είχε εμπλοκή στις αναμετρήσεις με τις Μπαστιά (εκτός έδρας), Ντιζόν (εκτός έδρας) και Κρετέιγ (εκτός έδρας).

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τις εντός έδρας συναντήσεις με Ιστρ, Μπρεστ και Λαβάλ, οι οποίες βρέθηκαν επίσης στο μικροσκόπιο των αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Καέν, Ζαν-Φρανσουά Φορτέν παύθηκε από τα καθήκοντα του μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες του επετράπη από την γαλλική δικαιοσύνη να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα