Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-0

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-0

bet365

Ο Τσαλχάνογλου «εκτέλεσε» τον Νόιερ, ο Μπραντ σκόραρε στα 19α γενέθλιά του και η Λεβερκούζεν επιβλήθηκε με 2-0 της αδιάφορης Μπάγερν.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε 7 αλλαγές σε σχέση με τον ημιτελικό Κυπέλλου με την Ντόρτμουντ, καθώς όπως είναι λογικό όλοι στο Μόναχο είχαν το μυαλό τους στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Ο Χάβι Μαρτίνεθ, λοιπόν, έκανε τη μεγάλη επιστροφή, με τον Στρίντερ να κάνει το ντεμπούτο του και την Λεβερκούζεν να εκμεταλλεύεται την αδιαφορία των Βαυαρών, που από την προηγούμενη εβδομάδα είναι πρωταθλητές, για να φτάσει σε μεγάλη νίκη με 2-0 και να ετοιμάζεται για τον τελικό της 3ης θέσης με την Γκλάντμπαχ.

Παρά τις πολλές αλλαγές την 11άδα της Μπάγερν δεν την έλεγες ακριβώς και «δεύτερα». Οι Βαυαροί έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6’, όταν ο Λένο νίκησε τον Γκέτσε, με το πρώτο μέρος να είναι ισορροπημένος και τους γηπεδούχους στη συνέχεια πιο επιθετικοί. Στο 10’ η Λεβερκούζεν έφτασε στο γκολ με τον Κίσλινγκ, όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ στο 27’ οι Βαυαροί έφτασαν και πάλι μία ανάσα από το γκολ. Ο Γκέτσε πέρασε και τον Λένο, όμως είδε τον Γιέντβαϊ να σώζει σχεδόν πάνω στην γραμμή! Ο Κροάτης έχασε την τελευταία ευκαιρία (35’), με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Πισάρο να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν στο 48’, όμως αντί για το 0-1 στο 55’ ήρθε το 1-0. Κάθε φάουλ είναι σαν πέναλτι για τον Τσαλχάνογλου και ο Τούρκος το απέδειξε, για να νικήσει τον Νόιερ, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, για να δεχθεί για πρώτη φορά γκολ με τέτοιον τρόπο με τη φανέλα της Μπάγερν στην Bundesliga! Μετά το γκολ οι παίκτες του Σμιντ είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος.

Γιέντβαϊ (59’) και Ρόλφες (66’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Νόιερ, με τον Γκέτσε να χάνει ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία στο 74’ και τον Λένο να σώζει ξανά τις ασπιρίνες, που μετά το 75’ κυριάρχησαν. Στο 80’ ο Σον καθυστέρησε και έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ντάντε να βάζει την κόντρα και στο 81’ η Μπάγερ πέτυχε ένα γκολ-επιτομή της φιλοσοφίας του Σμιντ. Ο Μπελαράμπι έκλεψε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, έκανε εκπληκτική κούρσα, έδωσε την ασίστ και ο Μπραντ, ανήμερα των 19ων γενεθλίων του, με άψογο πλασέ έκανε το τελικό 2-0!

Λεβερκούζεν (Ρόγκερ Σμιντ): Λένο, Χίλμπερτ, Γιέντβαϊ, Τοπράκ, Γουέντελ, Ράιναρτς, Ρόλφες, Τσαλχάνογλου (75' Μπραντ), Μπελαράμπι (90' Γιουρτσένκο), Σον, Κίσλινγκ (75' Ντρμιτς)

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Χάβι Μαρτίνεθ (62' Μπενάτια(, Ραφίνια, Στρίντερ, Βάιζερ, Λαμ (64' Τιάγκο), Γκαουντίνο, Σβάινσταϊγκερ, Γκέτσε, Πισάρο (72' Γκέρτλερ)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα