Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 1-1

Gazzetta team
Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 1-1

bet365

Χόφενχαϊμ και Ντόρτμουντ έμειναν στο 1-1, με τις Σάλκε και Βέρντερ να παίρνουν προβάδισμα για την Ευρώπη. Χαμός στην ουρά, με την Πάντερμπορν να βγαίνει από την ζώνη του υποβιβασμού.

Μάχη με άρωμα Ευρώπης στο Ζίνσχαϊμ, όπου η Ντόρτμουντ μετά την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου αντιμετώπισε την Χόφενχαϊμ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο δεύτερο και το τελικό 1-1 αφήνει και τις δύο απογοητευμένες, καθώς Σάλκε και Βέρντερ πήραν προβάδισμα, με την Άουγκσμπουργκ να παραμένει στην 6η θέση.

Οι παίκτες του Γκίσντολ μπήκαν καλύτερα στο ματς και μόλις στο 4’ έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λάνγκερακ νίκησε τον Μοντέστ. Οι Βεστφαλοί έπαιξαν συντηρητικά μετά την υπερπροσπάθεια στο Μόναχο και είχαν παθητικό ρόλο. Η επόμενη ευκαιρία για την Χόφενχαϊμ ήρθε στο 31’, όταν το μακρινό σουτ του Φόλαντ πέρασε λίγο άουτ, όμως στο 33’ ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Φόλαντ πέρασε σαν σταματημένο τον Σμέλτσερ στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 35’ μετά από κόρνερ του Μχιταριάν ο Χούμελς με κεφαλιά έκανε το 1-1! Ο τελευταίος παραλίγο να δώσει έτοιμο γκολ στον Μοντέστ στο 42’, με τον Λάνγκερακ να πιέζει τον Γάλλο, που από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κλοπ εμφάνισαν καλύτερο πρόσωπο, με τον Καγκάβα να χάνει τεράστια ευκαιρία και τον Μχιταριάν να απειλεί χωρίς αποτέλεσμα στο 57’. Το παιχνίδι άνοιξε, με τον Μοντέστ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 58’, τον Σαλάι να μην μπορεί να κάνει το 2-1 στο 60’ και τον Γάλλο να βλέπει τον Λάνγκερκ να του λέει ξανά «όχι» στο 61’. Στο 64’ ήταν η σειρά του Ομπαμεγιάνγκ να δει την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια και την Μπορούσια να φτάνει κοντά στη νίκη στο τελευταίο 10λεπτο. Ο Μπάουμαν, όμως, κράτησε όρθια την Χόφενχαϊμ, κάνοντας μεγάλες αποκρούσεις στα σουτ των Ομπαμεγιάνγκ (84’) και Ιμόμπιλε (87’), για να μείνει το 1-1 μέχρι το τέλος.

Πλησιάζει στο Europa η Σάλκε
Αν και είχε νεκρά διαστήματα και βρέθηκε να χάνει, η Σάλκε επικράτησε 3-2 της Στουτγκάρδης στο Veltins Arena και πλέον είναι μόνη 5η με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς έκανε την ανατροπή και έδειξε ότι μπορεί να μεγαλώσει το προβάδισμά της, όμως η τραγική άμυνα την πρόδωσε, δεν πήρε ούτε βαθμό και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξεκολλήσει από τον πάτο. Μόλις στο 9' πήραν προβάδισμα οι Βασιλικοί Μπλε όταν ο Σανέ βγήκε από αριστερά, η σέντρα του κόντραρε, ο Νίντερμαϊερ έκανε τρελό τσαφ και ο Χούντελααρ αυτά δεν τα συγχωρεί (1-0). Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 22' όταν ο Γκίντσκεκ έκανε πολύ όμορφη πάσα με-τη-μία στα βήματα του Χάρνικ και ο Αυστριακός επιθετικός νίκησε με λόμπα τον Φέρμαν για το 1-1 και το 8ο γκολ του στη φετινή Bundesliga.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, έχασαν ευκαιρίες με Κόστιτς και Φέρμαν και το 1-2 ήρθε στο 51' όταν από τη δεύτερη ασίστ του Γκίντσεκ ο Κόστιτς αμαρκάριστος τελείωσε τη φάση με ψύχραιμο πλασέ. Σε εκείνο το σημείο η Σάλκε φάνηκε να τα έχει χαμένα, τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά, όμως αυτό συνέβαινε και με την άμυνα της Στουτγκάρδης. Ο Αόγκο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κλάιν δεν έδιωξε καλά και μετά το γύρισμα του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, ο Χούντελααρ ήταν για ακόμα μία φορά εκεί που έπρεπε και από κοντά ισοφάρισε σε 2-2. Ο Γκανέζος ήταν πρωρταγωνιστής και στο τελικό 3-2 αφού από δικό του σουτ ο Κλάιν ήταν ξανά ο μοιραίος καθώς στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με Ζέλκε για Ευρώπη
Μεγάλη νίκη για την Βέρντερ, που επιβλήθηκε με 1-0 της Άιντραχτ και συνεχίζει να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα, κάτι που πλέον δεν ισχύει για τους Αετούς. Η φιλοσοφία των ομάδων φάνηκε από το ξεκίνημα, με την πρώτη ευκαιρία να χάνεται μόλις στο 3’ με τον Σεφέροβιτς για τους φιλοξενούμενους. Ο Κάστελς έσωσε την Βέρντερ στην πρώτη περίπτωση και το έκανε και πάλι στο 7’ στην προσπάθεια του Κίτελ. Ο ρυθμός δεν έπεσε, με τους πράσινους να χάνουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 23’ με τον Ντι Σάντο, ενώ στο 24’ ο Τραπ έβγαλε το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Γκέμπρε Σελασιέ, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Σκρίπνικ ανέβασαν ρυθμό και πλησίασαν στο γκολ 50’, με τους Χαΐροβιτς και Γκεμπρε Σελασιέ να χάνουν μεγάλη διπλή ευκαιρία, πριν ο Τραπ κάνει και νέα μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Πρεντλ στο 55’! Ο Ντι Σάντο δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της Άιντραχτ ούτε στο 59’, όμως το γκολ που άξιζαν οι γηπεδούχοι δεν άργησε να έρθει. Στο 66’ ο Γιουνούζοβιτς έβγαλε τη σέντρα, ο Λουκίμια έπιασε την κεφαλιά και ο Ζέλκε έκανε το 1-0! Οι παίκτες του Σάαφ βγήκαν στην επίθεση και παραλίγο να δεχθούν και δεύτερο γκολ στο 74’, όταν οι πράσινοι έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Ντι Σάντο να χάνει τεράστια ευκαιρία και το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Αννόβερο με ψυχή
Η Βόλφσμπουργκ είχε την ευκαιρία να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της 2ης θέσης αλλά το κίνητρο του Αννόβερου ήταν μεγαλύτερο και φάνηκε. Μπορεί οι «Λύκοι» να προηγήθηκαν με 2-0 στο τέλος του πρώτου μέρους αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν στην επανάληψη να πάρουν τον βαθμό (2-2), ο οποίος τους διατηρεί στη θέση των πλέι άουτ, σε ισοβαθμία όμως με την Φράιμπουργκ που σώζεται αυτή τη στιγμή.

Το ματς άρχισε με το Αννόβερο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει αλλά μετά το 10λεπτο η Βόλφσμπουργκ ανέβασε την απόδοση της, απείλησε με τον Σίρλε σε δύο περιπτώσεις και τελικά άνοιξε το σκορ στο 24' με την κοντινή προσπάθεια του Ντοστ μετά την σέντρα του Ντε Μπρόινε. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους από εκείνο το σημείο και φάνηκε να γίνονται και... πανεύκολα στο 45', όταν ο Πέρισιτς με ωραία ενέργεια έγραψε το 2-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης το Αννόβερο προχώρησε σε δύο αλλαγές και η μία από αυτές ήταν ο Μπριάντ. Κίνηση που απέδωσε αμέσως καθώς στο 47' ήταν εκεί που έπρεπε, μετά την σέντρα από αριστερά, για να προλάβει τον Μπενάλιο και να μειώσει (2-1). Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να καθαρίσουν τον αγώνα στο 55' αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Πέρισιτς και στο 58' ο Σανέ, μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος συμπεριφορά της άμυνας, βρήκε δίχτυα για το 2-2! Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 80' η Βόλφσμπουργκ πίεσε για να ξαναπάρει το προβάδισμα και είχε τις φάσεις για να το κάνει, με τους Ροντρίγκες, Ντε Μπρόινε και Σίρλε, όμως, να τις χάνουν... Οπως έχασε μια καλή ευκαιρία και το Αννόβερο στο 84', σε αντεπίθεση, για το 2-3 καθώς ο Μπενάλιο αντέδρασε σωστά και κράτησε τουλάχιστον το 2-2 για τους «Λύκους».

Ανατροπή παραμονής η Πάντερμπορν!
Κατάθεση ψυχής από την Πάντερμπορν, που με ανατροπή επιβλήθηκε με 2-1 της Φράιμπουργκ εκτός έδρας και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, μπήκαν πιο δυνατά, όμως οι πρώτες ευκαιρίες ήρθαν για τους φιλοξενούμενους. Στο 9’ το φάουλ του Βουτσίνοβιτς πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 20’ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπούρκι. Οι παίκτες του Στράιχ είχαν μόνο κάποιες μικροευκαιρίες να δείξουν πριν φτάσουν στο γκολ στο 40’. Πανέμορφη ομαδική προσπάθεια, ασίστ του Σμιντ και πλασέ του Πέτερσεν για το 1-0!

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι πρώτες ευκαιρίες χάθηκαν για την Φράιμπουργκ. Κρμας (56’) και Νταρίντα (59’) έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως αντί για το 2-0 στο 70’ ήρθε η ισοφάριση για την Πάντερμπορν. Πανέμορφο τακουνάκι του Λάκιτς στην περιοχή και ο Ρουπ ήρθε από πίσω, για να πλασάρει εύστοχα και να κάνει το 1-1! Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ο Ρουπ «χτύπησε» και πάλι στο 80’, όταν μετά από ασίστ του Σαγκλίκ με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μπούρκι για το 1-2! Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος, είχαν δοκάρι με τον Γκίντερ στο 88’, όμως το 1-2 παρέμεινε, με την Φράιμπουργκ να μένει εκτός της τελευταίας 3άδας μόνο και μόνο λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από το Αννόβερο…

Λυγίζει η Αουγκσμπουργκ...
Το τέλος του πρωταθλήματος πλησιάζει και η Αουγκσμπουργκ δείχνει να μην αντέχει την πίεση της μάχης για έξοδο στην Ευρώπη. Μετά την ήττα στο Αμβούργο, οι Βαυαροί υποδέχθηκαν την Κολωνία με στόχο το τρίποντο που θα τους έφερνε πιο κοντά στο εισιτήριο για το Europa League αλλά τελικά κόλλησαν στο 0-0 και είναι μόλις στο +1 από την Βέρντερ Βρέμης... Το ματς από το ξεκίνημα του δεν είχε καλό ρυθμό, με την Κολωνία να προσέχει την άμυνα της και την Αουγκσμπουργκ να έχει την μπάλα (ποσοστό κατοχής 65%) αλλά να μην μπορεί να φτιάξει ευκαιρίες. Δύο, όλες κι όλες, ήταν οι καλές στιγμές για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος αλλά και στις δύο περιπτώσεις (29', 40') ο Μπομπαντίγια δεν τις τελείωσε σωστά.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στην επανάληψη, με την Αουγκσμπουργκ να έχει πάντα την μπάλα αλλά να μην έχει καθαρό μυαλό για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Οι Βαυαροί το πάλεψαν αλλά μάλλον το έκαναν με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να μείνουν και ικανοποιημένοι στις καθυστερήσεις του ματς, όταν η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ σε εκτέλεση φάουλ...

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο (02/04)

Σάλκε-Στουτγκάρδη 3-2
(9', 78' Χούντελαρ, 89' Κλάιν αυτ. - 22' Χάρνικ, 51' Κόστιτς)

Βόλφσμπουργκ-Αννόβερο 2-2
(24' Ντοστ, 45' Πέρισιτς - 47' Μπριάν, 58' Σανέ)

Άουγκσμπουργκ-Κολωνία 0-0

Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ 1-1
(33' Φόλαντ - 35' Χούμελς)

Βέρντερ-Άιντραχτ 1-0
(66' Ζέλκε)

Φράιμπουργκ-Πάντερμπορν 1-2
(40' Πέτερσεν - 70', 80' Ρουπ)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν (19:30)

Κυριακή (03/05)

Μάιντς-Αμβούργο (16:30)
Χέρτα-Γκλάντμπαχ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα