Ο MVP του πρωταθλήματος!

Ο MVP του πρωταθλήματος!

Ο MVP του πρωταθλήματος!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δίνει τις δικές του επιλογές για τον MVP του πρωταθλητή Ελλάδος ενώ αναφέρεται και στον ορισμό από το γνωστό σύστημα του Μήτσιου στην Τούμπα.

Αφιερώματα επί αφιερωμάτων, αναλύσεις επί αναλύσεων και πολλές ψηφοφορίες γίνονται κάθε χρόνο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, με στόχο να βρούμε τον πολυτιμότερο παίκτης του πρωταθλήματος! Συνήθως (αν όχι πάντα) αυτός προέρχεται από την πρωταθλήτρια ομάδα…

Παίκτης του… πανάξιου πρωταθλητή Ολυμπιακού θα είναι και φέτος ο MVP και ο καθένας μπορεί να ψηφίσει.

Άλλος μπορεί να ψηφίσει τον Μήτρογλου που σημείωσε και πάλι 14 γκολ!

Άλλος τον Ρομπέρτο που είναι πάντα σταθερός κάτω από τα δοκάρια…

Άλλος τον Σαντάνα «το χταπόδι…» που ήρθε το χειμώνα και «έδεσε» την άμυνα.

Άλλος τον Μαζουάκου, που είναι ο ένας από τους μόλις δύο(!) παίκτες των πρωταθλητών που ξεπέρασε τις τέσσερις κίτρινες κάρτες σε όλη την σεζόν!

Άλλος τον Τσόρι Ντομίγκεζ που έβαλε όόόλα τα πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Άλλος τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Τιμής ένεκεν…

Άλλος τον Διαμαντάκο που έφθασε στο σημείο να παίξει στην πολύ δυνατή εθνική ομάδα του Ρανιέρι…

(Όσοι γράφουν και ψηφίζουν Σπάθας… είναι απλά κομπλεξικοί…)

Άλλος μπορεί να ψηφίζει.. Μαρινάκη, ως αντίδραση σε εκείνους που ειρωνικά ψήφιζαν ως MVP τον Βαρδινογιάννη ή τον Πατέρα όταν κατακτούσε πρωταθλήματα ο Παναθηναϊκός και τον Μελισσανίδη όταν πήρε τρεις κούπες η ΑΕΚ…

Ο καθένας τέλος πάντων με τα δικά του κριτήρια, ψηφίζει ότι θέλει…

Προχθές για παράδειγμα ένας φίλος, μου γράφει στο διαδίκτυο: «Μετά από όσα έχουν συμβεί, πολυτιμότερος της σεζόν (αυτής ίσως και άλλων…) είναι ο Κώστας Πλέγας!»

-«Ποιος;» Ρωτάω…

-« Αυτή είναι η καθοριστική μεταγραφή που έκανε ο Ολυμπιακός σε πολύ κρίσιμο σημείο πέρυσι το καλοκαίρι, τότε που φάνηκε ότι… θα έχει πολλά προβλήματα. Είναι ο παίκτης που πήρε ο Ολυμπιακός από την ομάδα της… Παναχαϊκής! Έχει πλάκα να ξέχασες αυτή την κίνηση ΜΑΤ που ολοκληρώθηκε μετά από πολύ σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις…».

Μου ξαναγράφει και ακόμη δεν έχω καταλάβει τι εννοεί…

Και συμπληρώνει…

«Η συμφωνία των δύο ΠΑΕ (για τον εξαιρετικά ταλαντούχο Πλέγα φυσικά…) ήταν κομβική και είχε καθοριστική σημασία. Ήταν μία πραγματική επένδυση για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Άραγε θα είναι αρκετή και για τα επόμενα χρόνια;»

Ποιος ξέρει τι να εννοούσε…

Από εκεί και πέρα…

Έχει πλάκα να νομίζει κανείς το όλο σύστημα σταμάτησε να λειτουργεί επειδή γίνεται ότι γίνεται με τα ποινικά δικαστήρια; (Για την αθλητική δικαιοσύνη και τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς που «κάνουν» ότι δεν καταλαβαίνουν και δεν έχουν παρέμβει, δεν γίνεται λόγος. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι δεν είναι χαζοί, απλά η στρατηγική τους, επιβάλει να κάνουν τους χαζούς(!) Κι’ αυτοί ακόμα δεν τον έχουν καλέσει να τους εξηγήσει τι εννοούσε!! Προφανώς το αποδέχθηκαν…).

Το πρωτάθλημα «καθάρισε» νωρίτερα, τα πλέι οφ και ειδικά η 5η θέση «τελείωσαν» από τις 4/2 (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) αλλά «καθάρισαν» 100% από την στιγμή που ο ΠΑΣ (η καλύτερη ομάδα μετά τους τέσσερις πρώτους) δεν πήρε αδειοδότηση και τώρα απομένει να δούμε ποιες ομάδες-φίλοι θα σωθούν. Μετά τα πεντακάθαρα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής όπου όλοι οι γνωστοί και φίλοι πέτυχαν τον σκοπό τους, δύο είναι τα πιο κρίσιμα ματς αυτής της εβδομάδας. ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός και Βέροια-Πανθρακικός. (Έχει πλάκα να μην καταλάβατε εδώ και καιρό ποιος θα υποβιβάζονταν;)

Τέλος πάντων δύο είναι τα κρίσιμα ματς και… να ο ορισμός δύο διαιτητών από… όσους έχουν απομείνει εκ της γνωστής ομάδας!
Μάνταλος στο Βέροια-Πανθρακικός και Μήτσιος(!) στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός! Τόλμησαν να ορίσουν στην Τούμπα αυτόν που ανάγκασε (στο Καλονή-ΠΑΟΚ) ακόμη και τον Αναστασιάδη, να ζητήσει από την ομάδα να σηκωθεί να φύγει, τότε που ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε την πρώτη θέση και στα εκτός έδρας ματς, δεν κέρδιζε όχι φάουλ, αλλά ούτε και πλάγιο άουτ!!

Αλλά το θέμα δεν είναι τώρα ο ΠΑΟΚ! Ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός είναι το ζήτημα που μάχονται για την σωτηρία…

Έχει πλάκα να μην ξέρετε ποιος θα μείνει και ποιος θα πέσει…

* Απλά… αξιολύπητοι όσοι ακόμη (ως δικηγόροι-υπερασπιστές) στηρίζουν το κύκλωμα! Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει. Γιατί… στο δρόμο πρέπει να κυκλοφοράς και να μην ντρέπεσαι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.