Τσόρι: Ο πιο παραγωγικός χαφ στην Ευρώπη!

Τσόρι: Ο πιο παραγωγικός χαφ στην Ευρώπη!

Αντώνης Σαούλης
Τσόρι: Ο πιο παραγωγικός χαφ στην Ευρώπη!

bet365

Ο Τσόρι Ντομίνγκες συνεχίζει να τα «σπάει» και το gazzetta.gr προσπαθεί να βρει άλλον χαφ στην Ευρώπη που να έχει καλύτερους αριθμούς από τον Αργεντινό...

Τον έβλεπες στο ζέσταμα που έκανε στο ημίχρονο. Ο Τσόρι είχε μπει ήδη στο παιχνίδι αλλά πρόλαβε να παίξει μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το ημίχρονο με τον Πανιώνιο. Ντυμένος στα ερυθρόλευκα έκανε ζέσταμα με τον Διαμαντάκο και τον Μπουχαλάκη. Κάθε του πάσα «διαβήτης». Κάθε του κίνηση αρχοντική... Δυο-τρία σπριντ μετά από εντολή του Χρήστου Μουρίκη, του γυμναστή της ομάδας, και ο Τσόρι ήταν έτοιμος για το δεύτερο ημίχρονο.


Ανέβασε κι έφτιαξε τις κάλτσες του ευλαβικά περιμένοντας την έναρξη του αγώνα. Σα μικρό παιδί. Τα θέλει όλα στην τρίχα. Η φανέλα είχε βγει από το σορτσάκι κι ο Αργεντινός ανέλαβε δράση. Μπορεί το παιχνίδι να είχε γίνει ήδη 2-0 και ίσως να έκανε ο ίδιος το 3-0 (όταν γύρισε την μπάλα κι έφυγε αυτή από τον Μέγιερι και πήγαινε σαδιστικά για το αυτογκόλ της χρονιάς) αλλά το γύρισε μόνος του. Αυτός ξεκλείδωσε την άμυνα δίνοντας την μπάλα στον Ομάρ κι αυτός στον Μήτρογλου και αυτός ισοφάρισε όταν πήρε την μπάλα από το κέντρο, πέρασε δύο και σκόραρε.

Ολοκλήρωσε το ματς με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Και αυξάνοντας την στατιστική του. ΜΟΝΟ στο πρωτάθλημα ο Αργεντινός έχει 14 γκολ και 10 ασίστ! Οπερ σημαίνει πως έχει ΑΜΕΣΗ συμμετοχή στα 24 γκολ από τα 70 του Ολυμπιακού (δεν προσθέτουμε τα τρία γκολ που χρεώθηκαν στη νίκη με τη Νίκη Βόλου). Για να είμαστε πιο ακριβείς σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος ο Τσόρι δεν έχει αγωνιστεί και σ' αυτά ο Ολυμπιακός σημείωσε τέσσερα γκολ. Δηλαδή στα 66 γκολ στα οποία έπαιζε ο Αργεντινός έχει συμμετοχή στα 24. Ποσοστό; 36%!

Δεν είναι όμως το ποσοστό που τον κάνει τον πιο παραγωγικό μέσο στην Ευρώπη! Ναι στην Ευρώπη! Ψηλότερα και από τον Νταβίντ Σίλβα, τον Χάμες Ροντρίγκες... Ο Τσόρι με τα 14 γκολ και τις 10 ασίστ είναι πίσω μόνο από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε της Βόλφσμπουργκ ο οποίος στη Μπουντεσλίγκα με την Βόλφσμπουργκ μετράει ήδη 10 γκολ και 17 ασίστ! Δηλαδή έχει συμμετοχή σε 27 γκολ! Το ποσοστό του αγγίζει το 43% σε άμεση συμμετοχή των τερμάτων της Βόλφσμπουγκ (27 σε 63).

Ο ΤΣΟΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ:
Τσόρι Ντομίνγκες 14 γκολ 10 ασίστ Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Κέβιν Ντε Μπρόινε 10 γκολ 17 ασίστ Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Ναμπίλ Φεκιρ 12 γκολ 9 ασίστ Λιόν (Γαλλία)
Χάμες Ροντρίγκες 10 γκολ 9 ασίστ Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Σεσκ Φάμπρεγας 3 γκολ 16 ασίστ Τσέλσι (Αγγλία)
Νταβίντ Σίλβα 11 γκολ 6 ασίστ Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Ολιβερ Τόρες 7 γκολ 6 ασίστ Πόρτο (Πορτογαλία)
Νέεσκενς Κεμπάνκο 9 γκολ 6 ασίστ Σαρλερουά (Βέλγιο)
Τζαρούν Τσέρι 14 γκολ 5 ασίστ Γκρόνιγκεν (Ολλανδία)
Στέφανο Μάουρι 9 γκολ 2 ασίστ Λάτσιο (Ιταλία)
Οσκαρ Σκαριόνε 10 γκολ 5 ασίστ Κασιμπασα (Τουρκία)
* Οι αριθμοί αφορούν μόνο τα όσα έχουν κάνει στα πρωταθλήματά τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα