Εργοτέλης - Κέρκυρα 1-2

Νίκος Τσιώκος
Εργοτέλης - Κέρκυρα 1-2

bet365

Ο Χαλκιαδάκης με γκολάρα έδωσε... σφυγμό παραμονής στον Εργοτέλη, όμως η Κέρκυρα με ανατροπή (1-2) πήρε την νίκη, έμεινε στην κατηγορία και... έστειλε τους Ηρακλειώτες στην Football League!

Ο Εργοτέλης πήρε το προβάδισμα, όμως η Κέρκυρα έκανε την ανατροπή, κέρδισε 1-2 στο Παγκρήτιο και εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, ενώ υποβιβάστηκε και μαθηματικά ο Εργοτέλης στη Football League.

Στον πάγκο ο Ολαϊτάν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Ταουσιάνης στον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας στον πάγκο τον Μάικλ Ολαϊτάν. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σαράνοφ, δεξιά στην άμυνα ο Τζανακάκης, αριστερά ο Πίτσος και οι Λουβιόν, Γκορκς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μπόε Καν, Καζναφέρης και μπροστά τους οι Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης, Καλέ από δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή ο Τζίλας.

Απρόοπτο με Γκαζαριάν, έξω και ο Καρντόζο

Στον αντίποδα το 4-2-3-1 προτίμησε και ο Μιχάλης Γρηγορίου, που προχώρησε σε δύο αλλαγές. Ο Γκαζαριάν ήταν στην αποστολή και είχε μεταβεί στην Κρήτη, όμως πέθανε ο πατέρας του και ταξίδεψε άμεσα για την Αρμενία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολή. Επίσης, ο τεχνικός της Κέρκυρας αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Καρντόζο.

Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε και πάλι ο Κουτζαβασίλης, με τον Γκομέζ να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Ντιόγκο το αριστερό και τους Ντιμιτρόφσκι, Βενέτη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Σιόντης, Ανδρεόπουλος και μπροστά τους οι Κόντος, Χαβίτο, Ζορμπάς. Μοναδικός προωθημένος ο Μαρκόφσκι.

Σοκ με Γκορκς, πρόβλημα και ο Μαρκόφσκι

Το ματς ξεκίνησε δυνατά για τον Εργοτέλη, που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 3', όταν ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Χαλκιαδάκη έξω από την περιοχή. Ωστόσο, άπαντες πάγωσαν στο αμέσως επόμενο λεπτό, καθώς ο Γκορκς τραυματίστηκε στο κεφάλι σε διεκδίκηση με τον Μαρκόφσκι.

Μετά από τέσσερα λεπτά, ο στόπερ των Κρητικών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ του τοποθετήθηκε και κολάρο στον λαιμό και είχε τις αισθήσεις του. Τη θέση του πήρε ο Λυκογιάννης, ο οποίος πήγε στα αριστερά της άμυνας, με τον Πίτσο να μεταφέρεται στα στόπερ δίπλα στον Λουβιόν. Λίγα λεπτά αργότερα από την εν λόγω σύγκρουση ένιωσε ζαλάδα και ο Μαρκόφσκι, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Καϊκούτ.

Καλύτερος ο Εργοτέλης

Αφού συνεχίστηκε το ματς, ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος της Κέρκυρας, που ανέλαβε περισσότερο παθητικό ρόλο, με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 15' με το σουτ Τζανακάκη, το οποίο κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουτζαβασίλη, ενώ αυτό του Καλέ μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Φαιάκων στο 19'.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους, με τον Ζορμπά να κάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, την μπάλα να κοντράρει στο χέρι του Τζανακάκη και τον Κομίνη να δείχνει κόρνερ αντί για πέναλτι.

Το διαγώνιο σουτ του Χαβίτο από δεξιά και έξω από την περιοχή στο 23', ενώ στη συνέχεια οι Ηρακλειώτες πήραν και πάλι τα ηνία, όμως δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Ο Γιουσούφ έπεσε μέσα στην περιοχή στο 25', με τον Κομίνη να δείχνει και πάλι να συνεχιστεί το ματς, καθώς δε φάνηκε να υπάρχει παράβαση αυτή τη φορά.

Δοκάρι η Κέρκυρα

Μάλιστα, η Κέρκυρα ήταν αυτή που είχε τη μεγάλη φάση για να ανοίξει το σκορ, με τον Καϊκούτ να πιάνει το δυνατό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ στο 40'. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Γιουσούφ να μην μπορεί να σουτάρει άουτ από κοντά στο 44', ύστερα από γύρισμα του Χαλκιαδάκη από αριστερά, και το σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, που κατέληξε ψηλά άουτ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Φάση οι Φαίακες, γκολάρα ο Χαλκιαδάκης

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά και στο 51' είχε την ευκαιρία με το σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Σαράνοφ, ενώ ο Εργοτέλης πήρε το προβάδισμα στο 57' στην πρώτη του και μοναδική καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιουσούφ έδωσε στον Χαλκιαδάκη, ο οποίος με έναν... κεραυνό αρκετά έξω από την περιοχή πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ανατροπή με Ντιμιτρόφσκι, Κόντο

Το τέρμα αυτό ανάγκασε την Κέρκυρα να βγει μπροστά και να κυνηγήσει την ισοφάριση σπαταλώντας σημαντικές ευκαιρίες. Στο 67' ο Κόντος πλάσαρε εξ' επαφής άουτ, αν και ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ ο ίδιος παίκτης γύρισε την μπάλα από αριστερά στο 73', μετά από ωραία ενέργεια, με τον Μπόε Καν να παραχωρεί κόρνερ. Τελικά, οι Φαίακες έφεραν το ματς στα ίσια στο 74', μετά από φάση διαρκείας και λάθη επί λαθών.

Ο Χαβίτο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Σαράνοφ έκανε κακή έξοδο, το πρώτο πλασέ του Βενέτη από κοντά σταμάτησε στα σώματα, όμως οι αμυντικοί του Εργοτέλη δεν απομάκρυναν και με νέο πλασέ ο Ντιμιτρόφσκι ισοφάρισε.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά το σουτ του Καλέ έξω από την περιοχή έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουτζαβασίλη στο 75', με τον Κόντο να αποφεύγει τρεις αντιπάλους στο αμέσως επόμενο λεπτό και να πλασάρει άουτ. Ωστόσο, δεν έγινε το ίδιο στο 78', όταν ο Καϊκούτ έβγαλε ωραία μπαλιά για τον μέσο των φιλοξενούμενων και αυτός με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Σαράνοφ για να κάνει πραγματικότητα την ανατροπή.

Υποβιβασμός για Εργοτέλη, παραμονή για Κέρκυρα

Το ματς ολοκληρώθηκε με την απόκρουση του Σαράνοφ στο πλασέ του Καϊκούτ στο 81' και τον Μπόε Καν να ζητάει πέναλτι στο 86', όταν έπεσε στο έδαφος σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Γκομέζ, φάση στην οποία φάνηκε να υπάρχει παράβαση δίχως να είναι ξεκάθαρη εικόνα. Το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Εργοτέλη να υποβιβάζεται και μαθηματικά στη Football League και την Κέρκυρα να εξασφαλίζει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.

Man of the match: Ο Κόντος είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει και το έκανε στο 78' για να χαρίσει τη νίκη στην Κέρκυρα και να της εξασφαλίσει την παραμονή.

Αδύναμος κρίκος: Ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο σκορ, όμως δε διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, ηττήθηκε από την Κέρκυρα και υποβιβάστηκε.

Στο ύψος του: Γκολάρα από τον Χαλκιαδάκη, που προσπάθησε περισσότερο απ' όλους από πλευράς Εργοτέλη. Από τη μεριά της Κέρκυρας ο Ντιμιτρόφσκι ισοφάρισε και αφιέρωσε το γκολ τον Γκαζαριάν.

Η γκάφα: Κακή έξοδος από τον Σαράνοφ στο 74' και στη συνέχεια λάθος των αμυντικών του Εργοτέλη, που δεν απομάκρυναν την μπάλα.

Το στραγάλι: Κάποια λάθη από τον Κομίνη και τους βοηθούς του. Στο 20' δε δόθηκε πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας σε χέρι του Τζανακάκη, ο Αλεξέας κράτησε κάτω το σημαιάκι του στο 67', όταν ο Κόντος πλάσαρε όντας... δύο μέτρα οφσάιντ, ενώ στο 86' φάνηκε να υπάρχει κράτημα του Γκομέζ στον Μπόε Καν στο 86'. Αντίθετα, ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία έδειξε σωστά να συνεχιστεί το ματς στο 25', καθώς με την πρώτη ματιά δε φαίνεται να υπάρχει παράβαση στο πέσιμο του Γιουσούφ.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Εργοτέλης ήθελε μόνο νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία και η Κέρκυρα για να την εξασφαλίσει και να μην μπει σε περαιτέρω... μπελάδες. Τελικά, οι Φαίακες ήταν αυτοί που πανηγύρισαν κάνοντας την ανατροπή για να ανανεώσουν την παρουσία τους στα μεγάλα σαλόνια για μία ακόμα σεζόν, τη στιγμή που οι Κρητικοί υποβιβάστηκαν και μαθηματικά στη Football League. Στα αξιοσημείωτα του ματς η γκολάρα του Χαλκιαδάκη, η αφιέρωση στον Γκαζαριάν στο πρώτο γκολ της Κέρκυρας και οι τραυματισμοί των Γκορκς, Μαρκόφσκι, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης (54' Γκέντσογλου), Λουβιόν, Γκορκς (13' Λυκογιάννης), Πίτσος, Μπόε Καν, Καζναφέρης, Καλέ (77' Ολαϊτάν), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (61' Φάμπιο), Γκομέζ, Μαρκόφσκι (17' Καϊκούτ), Κόντος, Χαβίτο, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος (65' Καρντόζο), Ντιόγκο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα