ΠΑΟΚ στο βόλεϊ-ΠΑΣ στο ποδόσφαιρο!

ΠΑΟΚ στο βόλεϊ-ΠΑΣ στο ποδόσφαιρο!

ΠΑΟΚ στο βόλεϊ-ΠΑΣ στο ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του για το... Σκωτσέζικο ντους που υποβλήθηκαν την Κυριακή οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! Από την απογοητευτική εικόνα κόντρα στον ΠΑΣ, στον απόλυτο θρίαμβο μέσα στο Ρέντη!
Οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν την χαρά φέτος να χαίρονται την ομάδα τους σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα. Σε διάφορα γήπεδα. Αυτός είναι αθλητισμός και έτσι χαρακτηρίζονται μεγάλοι, οι σύλλογοι. Όταν πρωταγωνιστούν παντού.
Στο ποδόσφαιρο αλήθεια είναι ότι οι φίλοι του Δικεφάλου δεν χαίρονται την ομάδα τους, η οποία όσο δουλεύει και προσπαθεί να βελτιωθεί μεσοαμυντικά, τόσο και προβληματίζεται στην επιθετική ανάπτυξη. Λογικό είναι βέβαια όταν αποφασίζεις να μειώσεις τα ρίσκα μπροστά, για να μην δέχεσαι την μία κόντρα-επίθεση μετά την άλλη σε όλα τα γήπεδα της χώρας, να χάνεις κάποιες επιθετικές λύσεις. Αυτό συμβαίνει στον ΠΑΟΚ όπως αναφέραμε και σε περασμένα ματς, στα οποία η ομάδα του Γεωργιάδη κέρδισε.
Απέναντι στον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ έκανε 18 τελικές, αλλά δεν έπεισε. Αυτό οφείλεται αρκετά στην μικρή αυτοπεποίθηση όλων των παικτών, που σα να έχουν φοβηθεί το λάθος και την πιθανή κόντρα του αντιπάλου και έτσι παίζουν πολύ-πολύ συντηρητικά, σίγουρα και προβλέψιμα. Ελάχιστες κάθετες μπαλιές μπροστά, «χιλιάδες» παράλληλες πάσες, ελάχιστα σουτ, τίποτα απρόβλεπτο και η γνωστή μεγάλη αδυναμία του ΠΑΟΚ που δεν έχει ατομική ενέργεια και έτσι το πρόβλημα ανάπτυξης και δημιουργίας φάσεων, μεγαλώνει κατά τεράστιο ποσοστό.
Αυτό φάνηκε και σήμερα με τον ΠΑΣ, στον οποίο πρέπει να σταθούμε. Αξιολογούμε ότι αυτή την περίοδο (νωρίτερα αλλά και τώρα) ο ΠΑΣ Γιάννινα λειτουργεί καλύτερα ως ομάδα από τον ΠΑΟΚ! Το σύνολο του Πετράκη είναι δεδομένο ότι έχει καλύτερη χημεία! Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει μόνιμα στο 85-95% των δυνατοτήτων που έχει ως ομάδα, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται ούτε στο 60%.
Ο ΠΑΣ είναι ομάδα που ξέρει τι θέλει, τι παίζει όταν αμύνεται, αλλά και όταν βγαίνει γρήγορα μπροστά. Ο ΠΑΟΚ ( με τα φετινά του μπερδέματα) ψάχνεται. Φέτος έχουν παίξει τρεις φορές ΠΑΟΚ –ΠΑΣ και δύο ματς (στην Τούμπα) έληξαν ισόπαλα, ενώ το ένα το πήραν οι Ηπειρώτες με 3-0. Πιθανολογούμε ότι και δέκα φορές να παίξουν αυτές οι ομάδες, τα πιο πολλά ματς θα έρθουν ισόπαλα και από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ θα σημειώσει περισσότερες νίκες από ότι ο ΠΑΟΚ!
Έτσι είναι όταν μία ομάδα βρίσκεται μαζί τρία χρόνια και άλλη ομάδα αλλάζει παίκτες-φιλοσοφία-συστήματα-προπονητές-δουλειά-εκγύμναση κάθε εξάμηνο.
Κάπως έτσι βέβαια αιτιολογείται και το ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα (ομάδα πρότυπο πραγματικά) δεν έχει χάσει φέτος εντός και εκτός από καμία ομάδα εκ των πρώτων οκτώ της βαθμολογίας. Και μπράβο τους!
Στο βόλεϊ τώρα κέρδισε (και χθες) η καλύτερη ομάδα. Λέγεται ότι και σε αυτό το άθλημα (όπως στο μπάσκετ) σπάνια να μην κερδίσει ο καλύτερος. Και σε μία σειρά αγώνων αυτό συμβαίνει στο 99%
Ο ΠΑΟΚ παρά το ότι διαθέτει λιγότερες λύσεις από τον Ολυμπιακό, έχει: Καλύτερο προπονητή. Καλύτερη ομάδα. Μεγαλύτερη δίψα για τίτλο. Δύο σούπερ σταρ όπως Γκόμεζ και Χιμένες. Έναν αθλητή-διάνοια όπως ο Κουρνέτας. Άξιους συμπαραστάτες όπως Παντακίδης-Ρανγκέλ-Γκαράς και τους άλλους. Έχει και κόσμο που παίζει ρόλο –πλέον- στα ματς, κάτι που δεν φάνηκε στην έδρα των αντιπάλων.
Τώρα πείτε μου εσείς… που θα βρείτε εισιτήρια για την Τετάρτη;
* Με ποιο δικαίωμα άραγε οι Έλληνες διαιτητές διαμαρτύρονται επειδή κάποιοι άνθρωποι στη χώρα (οι δικαστικοί δηλαδή) θέλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη; Δεν ντρέπονται καθόλου; Απέχουν από τα γήπεδα επειδή πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος είναι έντιμος και ποιος παρανόμησε; Οι έντιμοι αυτού του συνόλου δεν θέλουν να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα για να ξεβρομίσει ΚΑΙ αυτός ο χώρος; Ποιος τους οδηγεί σε αυτό το ρεζιλίκι;
* Συγχαρητήρια σε όλες τις «ενδιαφερόμενες» Ελληνικές ομάδες που σήμερα πήραν τους βαθμούς και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά. «Σε καλή μεριά», για όσους έπαιξαν τα μεγάλα φαβορί! Όλοι οι «φίλοι» κέρδισαν και απέδειξαν εκ νέου πόσο καθαρό είναι το ποδόσφαιρό μας. Στο σχεδιασμό που έγινε γι’ αυτή την αγωνιστική, να βάλουν ένα… τικ. Πέτυχε απόλυτα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.