Δώρο η νίκη και... ενίσχυση!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Δώρο η νίκη και... ενίσχυση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη δικαιολογημένα κακή εικόνα της ΑΕΚ (όχι και των προσώπων) στο ματς με τον Ηρακλή, για το ρόστερ και την εύκολη επιστροφή...

Όταν κάνεις λάθη (παντού) απλά μαθαίνεις να πληρώνεις και το τίμημά τους. Αυτό έγινε στο ματς μεταξύ της ΑΕΚ και του Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο όπου ο Γηραιός επικράτησε των Κιτρινόμαυρων με σκορ 2-1 χάρη στη διάθεση που είχε να χάσει η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα και ταυτόχρονα τη διάθεσης που ΔΕΝ είχαν αρκετοί από τους παίκτες που επιλέχθηκαν να ξεκινήσουν...

Η ΑΕΚ ήταν κατά την άποψή μου αναμενόμενα μέτρια έως κακή. Και σημειώνω αναμενόμενα ελέω της αγωνιστικής της απραξίας. Δεν είναι λίγο να μην παίζεις επίσημο ματς τρεις σερί εβδομάδες. Ειδικά όταν πρόκειται να παίξεις απέναντι σε μία πολύ καλή (κυρίως τακτικά) ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής.

Περίμενα πάντως καλύτερους τους γηπεδούχους γιατί είχα ακούσει πολλά καλά λόγια... Ωστόσο οι Κυανόλευκοι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Μετά το πέρασμα του πρώτου 20λεπτου δεν εμφανίστηκαν ξανά στο ματς εκτός από το γκολ του Περόνε αποτέλεσμα ευγενικής χορηγίας του Ανάκογλου που είχε μία κακή, άτυχη στιγμή σε μία κατά τα άλλα πολύ καλή για τον ίδιο σεζόν έως τώρα.

Γνώριζα ότι ο Ηρακλής αμύνεται και χτυπάει κυρίως στην κόντρα. Και το έκανε καλά σε κάποια σημεία του αγώνα. Ωστόσο αν η ΑΕΚ δεν έκανε δώρο τη νίκη, οι γηπεδούχοι δεν θα την κατακτούσαν. Διότι εκτός του λάθους στο δεύτερο τέρμα, υπάρχει η λάθος αντίδραση του Λαμπρόπουλου (αποτέλεσμα αγωνιστικής απραξίας) στη φάση του πρώτου γκολ και της ευθύνης του Ανέστη (επίσης) στο πρώτο γκολ.

Υπήρξε βέβαια και ο Αρετόπουλος που κατάφερε να ΜΗ δει (ο μόνος στο Καυτατζόγλειο) το πέναλτι σε βάρος του Πλατέλλα στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν γίνεται να μη το είδε! Όλα μαζί έφεραν την ήττα στην πρεμιέρα των πλέι οφ για την ΑΕΚ.

Μικρό έως ανύπαρκτο το κακό ωστόσο διοίκηση και τεχνική ηγεσία της Ένωσης οφείλουν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα από το συγκεκριμένο ματς (και τη δυναμικότητα του αντιπάλου) για (επίσης) συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά κυρίως για το πόσο σημαντικό είναι η ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ, πιο σωστά της ενδεκάδας για την επόμενη σεζόν! Και το γνωρίζουν καλά και θα το κάνουν γιατί ευτυχώς στην ΑΕΚ ξέρουν όλοι ποδόσφαιρο και διαβάζουν εύκολα τις ανάγκες που χρειάζονται για ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό!

Αν υπάρχει κάτι αρκετά κακό (μαντάτο εννοώ) από την αναμέτρηση με τον Ηρακλή ήταν η εικόνα – διάθεση που έβγαλαν κάποιοι ποδοσφαιριστές από τους οποίους δικαιολογημένα πρέπει να περιμένει κανείς περισσότερα. Όπως για παράδειγμα από τον Μπαρμπόσα. Είμαι της άποψης ότι του χρόνου ίσως να μπορέσει να δώσει περισσότερα, όμως φέτος γι' αυτό που αποκτήθηκε από τον Μιλοβάνοβιτς (ο οποίος έφερε σούπερ παίκτη, τον Γιόχανσον και του αναγνωρίζεται δικαίως), κοινώς για να κάνει τη διαφορά, δεν έχει ανταποκριθεί... Είναι ζήτημα να έχει κάνει 4-5 σούπερ ματς ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και η ΑΕΚ τον έχει – είχε ανάγκη σε περισσότερα, πολλά περισσότερα!

Επιπρόσθετα κακή εικόνα είχαν (και) οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης που επιλέχθηκαν να έρθουν από τον πάγκο για να δώσουν το κάτι παραπάνω και τελικά ήταν σα να μη μπήκαν ποτέ. Απαράδεκτο αυτό...

Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής γνωρίζαμε πως έχουν τον πρώτο λόγο για την επιστροφή τους εκεί που τους αξίζει και τους αρμόζει. Και αυτό θα γίνει θέλω να πιστεύω γιατί είναι το σωστό και το δίκαιο με δεδομένο την εικόνα τους σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Υγ: Κρίμα να μην επιτρέψουν σε οπαδούς της ΑΕΚ να βρίσκονται στο Καυτατζόγλειο. Κρίμα κι άδικο για το ποδόσφαιρο που έχει να κερδίσει από τέτοιες ενέργειες και συνυπάρξεις οπαδών. Μεγαλύτερο κρίμα είναι για όσους πήγαν έως το γήπεδο και δεν κατάφεραν παρά την ταλαιπωρία τους να δουν την αγαπημένη τους ομάδα...

Υγ2: Πολύ γκρίνια για Ανέστη (και στο live του αγώνα) και πολλοί που μου λέγατε κάκιστα ο Δέλλας δεν ξεκίνησε τον Κρισάντους και τον Ντούνη αντί Πλατέλλα, ή Ζόριτς. Όταν μπήκαν βέβαια σαν αλλαγή η γκρίνια μεταφέρθηκε και αφορούσε τους Ντούνη και Κρισάντους (δικαιολογημένα). Δεν γίνεται να είμαστε ΟΛΟΙ ισοπεδωτικοί στα κακά και αποθεωτικοί στα καλά... Ο Ανέστης είναι μικρός, δουλεύει, έχει λαθάκια και ειδικά σε εξόδους και με την μπάλα στα πόδια. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο, αλλά δεν μπορεί να είμαστε ισοπεδωτικοί! Να αποκτηθεί και ένας καλός γκολκίπερ να τον βοηθήσει στον ανταγωνισμό και όλα θα πάνε καλά, όχι όμως τόση γκρίνια...

Υγ3: Ο Άνταμ Τζανετόπουλος ήταν και πάλι σε πολύ καλή μέρα και... εξέθεσε συμπαίκτες μια και για τον ίδιο ίσχυε η αγωνιστική απραξία αλλά δεν φάνηκε καθόλου (όπως και ο Αραβίδης που έβαλε και πανέμορφο γκολ)...!!! Από την ΑΕΚ λείπει πολύ, ότι και να λέμε, τόσο ο Μάνταλος, όσο και ο Κορδέρο... Ο Ισπανός αρχηγός της μετατρέπει τον άξονά της και μαζί με Γιόχανσον και Σιμόες του χρόνου θα δούμε πολλά ωραία πράγματα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...