Πλατανιάς - Παναιτωλικός 2-0

Νίκος Τσιώκος
Πλατανιάς - Παναιτωλικός 2-0

bet365

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Πλατανιάς πανηγύρισε την παραμονή του σε ματς με τον Παναιτωλικό (2-0)! Με 2 λυτρωτικά γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (83', 88') οι Χανιώτες ανανέωσαν την παρουσία τους στην Σούπερ Λίγκα!

Ο Παναιτωλικός στάθηκε καλά απέναντι στον Πλατανιά στα Περιβόλια, όμως δύο λάθη στην άμυνα στο 83' και στο 88' έδωσαν στους Χανιώτες την ευκαιρία να πετύχουν δύο τέρματα και να πάρουν τη νίκη (2-0), που τους έφερε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και γι' ακόμα μία χρονιά στη Σούπερ Λίγκα.

Καμία αλλαγή από Παράσχο

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παράσχος. Ο Ολιμπά ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κουλιμπαλί δεξιά στην άμυνα, ο Ζαραδούκας αριστερά και οι Ιτούα, Μπανανά στα στόπερ. Στα χαφ από δεξιά προς τα αριστερά οι Αγκιλέρα, Τετέ, Μαχαμάτ και στην επίθεση δεξιά ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Μενδρινός και στην κορυφή ο Τόρες.

Με Κάπελ δεξί μπακ

Από την πλευρά του, ο Μάκης Χάβος αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Κουτρομάνο, ενώ δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο και τραυματία Μπεχαράνο. Έτσι, γύρισε πίσω τον Κάπελ για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ολιμπά πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κέβιν να είναι στα αριστερά της άμυνας και τους Κούσα, Μαλεζά να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Λαζάρ, Γοδόι και μπροστά τους οι Μαρτίνες, Φωτάκης, Βιγιαφάνιες από δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Μορένο.

Πολλά μαρκαρίσματα, λίγες φάσεις

Τα μαρκαρίσματα ήταν αυτά που κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες. Ο Πλατανιάς είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία, ενώ ο Παναιτωλικός κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ολιμπά.

Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία δεν υπήρξε, με τον γκολκίπερ των Χανιωτών να αποκρούει εύκολα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες από μακριά στο 16' και το σουτ του Ζαραδούκα λίγο έξω από την περιοχή να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ράφαελ.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 33', όταν ο Μαρτίνες έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος έπιασε αέρα στην προσπάθειά του να κάνει με τη μία το πλασέ με το δεξί, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την μπάλα ο Ολιμπά. Ένα σουτ του Λαζάρ από πολύ μακριά δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 44', όπως ούτε και αυτό του Βιγιαφάνιες στο αμέσως επόμενο λεπτό, καθώς προτίμησε να σουτάρει και όχι να βγάλει τη σέντρα για τον Μορένο.

Άλλο ματς, ευκαιρίες για Παναιτωλικό

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη είδαμε διαφορετικό παιχνίδι, με ρυθμό, τις δύο ομάδες να έχουν φάσεις και τον Πλατανιά να πετυχαίνει δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 51' ο Αποστολόπουλος κέρδισε την κόντρα από τον Κουτρομάνο και έκανε το σουτ από δεξιά, με τον Ράφαελ να αποκρούει, ενώ αυτό του Μορένο στην κίνηση τέσσερα λεπτά αργότερα κατέληξε άουτ.

Πάντως, οι Αγρινιώτες είχαν τις ευκαιρίες να πετύχουν ένα τέρμα σε τρεις περιπτώσεις, αλλά δε βρήκαν δίχτυα. Ο Μαρτίνες εκτέλεσε το κόρνερ χαμηλά, ο Λαζάρ άφησε στον Φωτάκη και αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Ολιμπά, ενώ στο 68' ο Βιγιαφάνιες έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τους Μαρτίνες και Μορένο να μην μπορούν να κάνουν υπό πίεση το σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 73' ήταν σειρά του Λαζάρ να αστοχήσει, αφού ο Βιγιαφάνιες έβγαλε την μπαλιά για τον Μορένο, ο Ολιμπά πρόλαβε τον τελευταίο και έδιωξε, όμως πάνω στον Ρουμάνο που σούταρε άουτ θέλοντας να εκμεταλλευτεί την κενή εστία.

Δύο γκολ σε πέντε λεπτά και παραμονή

Από το 79' και μετά ανέλαβαν δράση οι γηπεδούχοι για να φτάσουν σε δύο λυτρωτικά γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Ο Γιακουμάκης έδωσε ωραία στον Γκαβιλάν, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Κουτρομάνο και να καταλήγει ύστερα από νέα κόντρα στα χέρια του Ράφαελ. Όμως, οι Χανιώτες βρήκαν το γκολ που τόσο πολύ ήθελαν στο 83'.

Ο Γκαβιλάν εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, η μπάλα έφυγε αριστερά, με τον Κουλιμπαλί να πάει σε αυτή, να κάνει το γύρισμα, τον Τόρες με πλασέ να νικάει τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού και να βάζει... φωτιά στις κερκίδες. Μάλιστα, στο 88' ήρθε και το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Παράσχου για να... καθαρίσει το ματς. Ο Γουνδουλάκης έδωσε ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Αγρινιωτών και ο Γιακουμάκης την αξιοποίησε με ιδανικό πλασέ για το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Έτσι, ο Πλατανιάς κέρδισε με 2-0 και εξασφάλισε την παρουσία του στα... μεγάλα σαλόνια γι' ακόμα μία χρονιά, καθώς και να βρεθεί ισόβαθμος με τον Πανθρακικό κάτω από τον Λεβαδειακό, υπερτερεί των ακριτών στη διαφορά των γκολ. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός... χαιρέτισε τις όποιες ελπίδες είχε για να μπει στην πεντάδα.

Man of the match: Ο Νταβίντ Τόρες άνοιξε το σκορ για τον Πλατανιά και συνάμα τη νίκη που εξασφάλισε την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Παναιτωλικός έκανε κάποια λάθη στην άμυνα και σε δύο περιπτώσεις τα πλήρωσε με γκολ, ενώ δεν είχε τη λύση στην επίθεση.

Στο ύψος του: Πρώτο γκολ στη Σούπερ Λίγκα για τον Γιακουμάκη, που... κλείδωσε τη νίκη και την παραμονή για τον Πλατανιά. Καλά τα πήγε και ο Γουνδουλάκης, που έδωσε άλλον... αέρα στον Πλατανιά, με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Από πλευράς Παναιτωλικού, ο Μαρτίνες ήταν ο... κινητήριος μοχλός, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η γκάφα: Στο πρώτο γκολ του Πλατανιά ο Τόρες είναι αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και στο δεύτερο ο Κούσας χάνει τον Γιακουμάκη, με αποτέλεσμα να βγει στην πλάτη του.

Το στραγάλι: Ελάχιστα λάθη από τον Παππά, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, με εξαίρεση τον Ζαραδούκα στο 11', ενώ δεν είχε τη δύσκολη φάση. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του. Το σουτ του Γκαβιλάν στο 79' σταμάτησε στο χέρι του Κουτρομάνου, αλλά αυτό ήταν κολλημένο πάνω στο σώμα του και δεν υπήρξε παράβαση.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα, το οποίο θα... έκοβε τα πόδια των παικτών του Πλατανιά. Οι αλλαγές του Παράσχου έπιασαν τόπο και μέσα σε πέντε λεπτά οι Χανιώτες πήραν τους τρεις βαθμούς, που τους εξασφάλισαν την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το πρώτο γκολ του Γιακουμάκη στη μεγάλη κατηγορία.

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα (59' Γκαβιλάν), Μπανανά, Ζαραδούκας (77' Γιακουμάκης), Τετέ, Αγκιλέρα, Αποστολόπουλος, Μαχαμάτ, Μενδρινός (68' Γουνδουλάκης), Τόρες.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Λαζάρ, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν (46' Κουτρομάνος), Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Κάπελ (59' Μύγας), Βιγιαφάνιες, Μορένο (77' Άλβες).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα