Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1

Gazzetta team
Ηρακλής - ΑΕΚ 2-1

bet365

Στο «ερχόμαστε» της ΑΕΚ πλέον συνοδοιπόρος και ο Ηρακλής! Ο «γηραιός» κέρδισε την Ένωση (2-1) στην πρεμιέρα των πλέι οφ και την έπιασε στην κορυφή. Περόνε και Πασάς οι σκόρερ, είχε ισοφαρίσει με Αραβίδη η ΑΕΚ, που δίκαια φωνάζει για πέναλτι.

Τα πλέι οφ άρχισαν με Ηρακλής-ΑΕΚ και κατά πάσα πιθανότητα... τελείωσαν κιόλας! Οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη που ήθελαν και έπιασαν την Ένωση στους 10 βαθμούς, με αποτέλεσμα η συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος να μοιάζει με τυπική διαδικασία. Κακές και οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο λόγω της απραξίας τόσων εβδομάδων, βελτιώθηκε στο δεύτερο η ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, έχοντας να λέει και για ένα πέναλτι του Σαραμαντά στον Πλατέλλα. Δώρα των Κιτρινόμαυρων τα δύο γκολ του Ηρακλή, που θα μπορούσε να πετύχει τρίτο σε κάποιες αντεπιθέσεις, όπως θα μπορούσε η Ένωση να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις με την μεγάλη ευκαιρία του Ντούνη.

Το ματς άρχισε με τον Ανέστη να κάνει λάθος το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ρομάνο αλλά αυτό δεν ήταν κακό για τον Ηρακλή αφού, ούτως ή άλλως, σκόραρε νωρίς... Στο 12' ο Τσιλιανίδης γύρισε ωραία από αριστερά και ο Πασάς έκανε στην κίνηση το πλασέ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (1-0)! Ο παίκτης του Ηρακλή πρόλαβε τον Λαμπρόπουλο, που θα έπρεπε να αντιδράσει πιο γρήγορα, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα και την ευκαιρία να διαχειριστεί καλύτερα τη συνέχεια του ματς αλλά δεν το έκανε... Οι δύο ομάδες ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και ειδικά η ΑΕΚ που είχε τρεις εβδομάδες χωρίς ματς, με συνέπεια να γίνονται εύκολα λάθη εκατέρωθεν.

Εστω κι έτσι, πάντως, η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει στο 27', όταν ο Ανάκογλου έκανε τη σέντρα, ο Πλατέλλας πήρε την κεφαλιά από τον Σαραμαντά και ο Αραβίδης με πολύ ωραία ενέργεια βγήκε τετ α τετ και ισοφάρισε (1-1). Οι Κιτρινόμαυροι έγιναν απειλητικοί και στο 31' με τον Μπακάκη, ο οποίος άργησε να εκτελέσει και στο 34', από το πουθενά, ο Ηρακλής πήρε πάλι το προβάδισμα! Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ανάκογλου να κάνει λάθος στην προσπάθεια του να γυρίσει στον Ανέστη, βγάζοντας τετ α τετ τον Περόνε για το 2-1! Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου, το οποίο πέρασε με πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές...

Στην επανάληψη η ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, βελτίωσε κάπως την απόδοση της και πήρε την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας την ισοφάριση. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πίεζε ψηλά και έκλεβε συνεχώς μπάλες, μεταφέροντας -στη μεγαλύτερη διάρκεια- το ματς προς την περιοχή του Χουάντερσον. Καθαρή ευκαιρία, όμως, ήταν δύσκολο να γίνει, τόσο λόγω των λαθών που γίνονταν στην τελική επιλογή όσο και λόγω της σωστής αμυντικής τακτικής του Ηρακλή. Η Ένωση, για την οποία ο Δέλλας νωρίς στο δεύτερο μέρος (55') έβαλε τον Κρισάντους αντί του Ζόριτς, είχε σε κακή μέρα τους Μπακάκη και Σοϊλέδη στα άκρα και στο 59' φάνηκε ότι ήταν σε... κακή μέρα και ο διαιτητής Αρετόπουλος και ο β' βοηθός Γεωργιάδης αφού δεν καταλόγισαν πέναλτι στην ανατροπή του Πλατέλλα από τον Σαραμαντά...

Η ΑΕΚ ήταν συνεχώς μπροστά και ο Ηρακλής στο μισό γήπεδο αλλά αυτό δεν το πλήρωσε η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία μάλιστα είχε και μια-δυο φάσεις, σε αντεπιθέσεις, για να βάλει τρίτο γκολ και να κλειδώσει το τρίποντο. Ο Λαμπρόπουλος, όμως, πρόλαβε στο 71' να βάλει την κόντρα στο σουτ του Πασά που ήταν σε θέση για γκολ ενώ ο Μπαρτολίνι στο επόμενο λεπτό, μετά από κόρνερ, είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ στην κεφαλιά που έκανε.

Στο τελευταίο 10λεπτο η Ένωση τα έπαιξε όλα για όλα με στόχο την ισοφάριση και θα μπορούσε να την πετύχει σε δύο περιπτώσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Αρχικά στο 82', όταν ο Μπακάκης σέντραρε από δεξιά και ο Αραβίδης από κοντά δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και στη συνέχεια στο 93', όταν ο Ντούνης βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά το διαγώνιο σουτ δεν ήταν καλό και έφυγε άουτ...

Man of the match: Ο Πασάς. Εβαλε το γκολ, εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια των Λαμπρόπουλου-Ανέστη, είχε κι άλλη φάση για να σκοράρει και γενικά δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ από τα άκρα.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η ΑΕΚ... Οι Κιτρινόμαυροι έχουν την δικαιολογία της απόλυτης απραξίας επί τρεις εβδομάδες αλλά η αλήθεια είναι ότι η εικόνα τους ήταν χειρότερη από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ακόμη και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, δεν έκαναν κάτι ουσιαστικό.

Στο ύψος του: Ο Ρομάνο. Αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού και το πάλεψε μια χαρά, κάνοντας αρκετή δουλειά στον άξονα. Από την στιγμή που ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, ο Ηρακλής ήταν σχεδόν πάντα σε θέση άμυνας.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ανάκογλου στο 34' δίνοντας... ασίστ στον Περόνε για το 2-1 του Ηρακλή.

Το στραγάλι: Μία φάση είχε το ματς και ο Αρετόπουλος με τον βοηθό Γεωργιάδη την έχασαν... Ηταν το πέναλτι του Σαραμαντά στον Πλατέλλα, στο 59', που δεν καταλογίστηκε... Κατά τα άλλα, ο ρέφερι ήταν σωστός στις κάρτες του...

Το ταμείο του Gazzetta: Οι δύο ομάδες το ξέρουν, βασικά, εδώ και καιρό ότι θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα. Απλά, τώρα έρχεται και η ώρα για να επιβεβαιωθεί και τυπικά αυτό. Ο Ηρακλής πήρε τη νίκη που ήθελε περισσότερο ώστε να πάει και αυτός στους 10 βαθμούς και τώρα θα πάει χωρίς άγχος στην Ξάνθη για τον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου. Οσο για την ΑΕΚ, τόσο ανούσια αποκλείεται να εμφανιστεί ξανά αφού θα αρχίσει να μπαίνει και πάλι σε ρυθμό αγώνων.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (76' Καρασαλίδης), Τσιλιανίδης (69' Τσιλιγκίρης), Ρομάνο (57' Κυριακίδης), Περόνε.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος (81' Ρόβας), Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου (70' Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Ζόριτς (55' Κρισάντους), Αραβίδης.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα